Mała kotka. Pomoc w pierwszych chwilach.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 28, 2015 16:28 Mała kotka. Pomoc w pierwszych chwilach.

Witam.
Poszukuje młodej czarnej (najlepiej 2-3 miesięcznej) kotki do adopcji.
woj. Śląskie.

Uzupełniam o warunki jakie oferuje. (skopiowane z posta poniżej)
Oferuje dla kotki dom niewychodzący, z zabezpieczaniami na okna i balkon ( są już drodze - do montażu ) - z kompletną wyprawką (posiadanie kota jest przemyślaną decyzją). Dom bez dzieci. Kicia będzie również zachipowana, poddana sterylizacji, odrobaczona i zaszczepiona i ... bardzo kochana :201461 Zgadzam się na wizytę przed jak i również po adopcyjną.
Ostatnio edytowano Wto mar 17, 2015 16:01 przez sylvviashila, łącznie edytowano 2 razy

sylvviashila

Od: Sob lut 28, 2015 16:11

Post » Nie mar 01, 2015 1:14 Re: Sosnowiec. Małą czarną kotkę przygarnę.

A sprawdzałaś w zakładce Adopcje, na głównej stronie? Jest kilka czarnych kotów z woj. śląskiego, ale nie aż tak młodych jak piszesz. Czy masz już kota? Jakie warunki oferujesz? Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?

A może na wątku Czarnuszkowa wypatrzysz swojego kotka viewtopic.php?f=13&t=111823

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Nie mar 01, 2015 2:44 Re: Sosnowiec. Małą czarną kotkę przygarnę.

Witam Cię Koki :) dzięki za odzew.
Sprawdzałam w zakładce adopcje, tak jak piszesz są młode kotki ale nie tak młode jak pisałam w 1szym poście. Wątek czarnuszkowy również przeglądałam.Zależy mi na młodej kici gdyż mam miniaturową suczkę, która jest zazwyczaj mniejsza od dorosłych kotów i się ich zwyczajnie obawia (lęk, bez agresji). Chciałabym również aby dla kotki mieszkanie z psem nie było stresem, stad pomysł aby "wychować" kocię od małego. Będzie to mój pierwszy kot.
Jakie warunki oferuje ... Oferuje dla kotki dom niewychodzący, z zabezpieczaniami na okna i balkon ( są już drodze - do montażu ) - z kompletną wyprawką (posiadanie kota jest przemyślaną decyzją). Dom bez dzieci. Kicia będzie również zachipowana, poddana sterylizacji, odrobaczona i zaszczepiona i ... bardzo kochana :201461 Zgadzam się na wizytę przed jak i również po adopcyjną.

sylvviashila

Post » Nie mar 01, 2015 9:37 Re: Sosnowiec. Małą czarną kotkę przygarnę.

Mam dwie czarne kicie, co prawda półroczne ale są z tych mniejszych, wyglądają i zachowują się jak trzymiesięczne kociaki. Odrobaczone, zaszczepione i wysterylizowane. Spokojnie mogą zamieszkać z małym psem, nie zrobią krzywdy ; ).

http://adopcje.miau.pl/index.php?p=23104

Co prawda kicie są z województwa mazowieckiego, ale transport pewnie da się ogarnąć.
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Nie mar 01, 2015 12:46 Re: Sosnowiec. Małą czarną kotkę przygarnę.

Super :ok:
MM93 już zaproponowała śliczne kotki, a następne na pewno się zgłoszą. Transport na forum da się zorganizować, już nie raz koty jechały i przez całą Polskę :wink:
Trzymam kciuki za owocne poszukiwania :ok:
Jeszcze tylko zapytam: czy wiesz jak Twój piesek reaguje na koty? Miał już z nimi kontakt? To ważne i dla niego, żebyś potem nie miała w domu dwóch mega zestresowanych zwierzaków.

Koki-99

Post » Nie mar 01, 2015 16:11 Re: Sosnowiec. Małą czarną kotkę przygarnę.

MM93 kicie są urocze ale i z opisu widzę, że ... charakterne :twisted: Mnie zależy na typowym miziaku na kolanka :201461
Koki, z moja suczka jest tak, ze jak "stworzonko" chce się z nią bawić to ona jest w siódmym niebie :) natomiast jak tylko syknie nieprzyjaźnie wtedy zamiera w bezruchu i pomału się ewakuuje. Stad wykombinowałam sobie iż małe kocie jest bardziej skore do zabawy :)

sylvviashila

Post » Nie mar 01, 2015 16:38 Re: Sosnowiec. Małą czarną kotkę przygarnę.

Ale bardziej żywiołowe i bawi się po kociemu, czyli skacze do gardła, podgryza.To zabawa, tak kociaki się bawią.Kota nie wychowasz, tymczasuję od lat, wiem coś o tym.Naprawdę lepsza byłaby starsza kotka o ukształtowanym charakterze.Koty są inne niż psy.Szczeniaka trzeba uczyć czystości, koty mają to w genach, chociażby.Oferujesz fajny domek, bardzo lubię wydawać koty do domków z pieskami, wciąż o tym piszę i dlatego dobrze Ci radzę.Nie mam kota, który byłby dla Ciebie odpowiedni, jestem naprawdę obiektywna.Kocięta są poza tym strasznie delikatne, boję się bardzo, kiedy takie maluchy się u mnie pojawiają.Nie masz doświadczenia, może to być dla Ciebie trudne, radzę więc szczerze starszą nieco kotkę.Dla dobra Ciebie, pieska i kotki również.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie mar 01, 2015 17:07 Re: Sosnowiec. Małą czarną kotkę przygarnę.

Jak szukasz miziaka, to rzeczywiście moje na chwilę obecną odpadają. Chociaż mam nadzieję, że jednak do głasków się przekonają. Z czasem ; )
Moje panny są w dwupaku, dzięki temu nie ma z nimi żadnego problemu ; ).
Nie gryzą i nie drapią. Z królikiem się kumplują, chociaż jest troszkę od nich mniejszy.
Jak chcesz spokojnego jedynaka, lubiącego psy to najlepiej adoptować dorosłego kota z dt. Nie spotkałam jeszcze spokojnego kociaka, chociaż podobno ( z rozmowy z hodowcą ) ragdolle nie chodzą po suficie, takie kiziaki do poduszki ; ).
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Post » Nie mar 01, 2015 17:19 Re: Sosnowiec. Małą czarną kotkę przygarnę.

Nieee nie musi być aż tak spokojny - byle by miał ochotę przyjść się czasem poprzytulać ... a nie od święta hehe. Ja się dzikusków zwyczajnie obawiam. Rozważam również adopcje 2 kociaków - z tego co wnioskuje z forum, jest to bardziej optymalna opcja. Chociaż może lepiej wziąć pierw jednego kota a później "dokocić" stado ? Hmmmm nie mam doświadczenia.

sylvviashila

Post » Nie mar 01, 2015 20:17 Re: Sosnowiec. Małą czarną kotkę przygarnę.

http://adopcje.miau.pl/index.php?p=23660
http://adopcje.miau.pl/index.php?p=23509

Ewar ma rację. Starszy kot jest "sprawdzony", wiadomo jak się zachowuje w domu tymczasowym. Młode są zawsze żywiołowe. Skaczą, gonią się, rzucają na siebie, podgryzają i kopią łapkami. Jak nie będzie w pobliżu innego kota, to będą zaczepiać psa lub człowieka, taka natura.
Dopiero co niedawno wyadoptowałam Trufla. W domu ciągle coś się działo, teraz jest taki spokój jakby wcale pozostałych dwóch kotów (starszych) nie było. Musisz się z tym liczyć, będzie sporo zamieszania zanim kociak podrośnie i spoważnieje.

Koki-99

Post » Nie mar 01, 2015 20:27 Re: Sosnowiec. Małą czarną kotkę przygarnę.

a ja zaraz polecę czarną koteczkę jest w Zabrzu
http://ogloszenia.wp.pl/Europejski_9306 ... aid=1146e5
Ostatnio edytowano Nie mar 01, 2015 20:30 przez Yossariana, łącznie edytowano 1 raz

Yossariana

Od: Śro kwi 01, 2009 12:27

Post » Nie mar 01, 2015 20:30 Re: Sosnowiec. Małą czarną kotkę przygarnę.

Nie wydaję kociaka do domu, gdzie byłby jedynakiem, ale u Ciebie jest piesek więc spokojnie.O wiele łatwiej o przyjaźń psio-kocią niż dwóch kotów, chyba że weźmiesz od razu dwa już zaprzyjaźnione.Rozmiar i wiek kota nijak się ma do miziastości.Najspokojniejsze, najmilsze koty jakie miałam to były ogromne burasy.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie mar 01, 2015 20:30 Re: Sosnowiec. Małą czarną kotkę przygarnę.

Toroj

MM93

Post » Nie mar 01, 2015 20:43 Re: Sosnowiec. Małą czarną kotkę przygarnę.

Wierzcie lub nie, ale te kocie harce są dla mnie bardzo ekscytujące :) Stąd też tak bardzo zależy mi na młodym kociaku.
Becia jest cuuuuuudowna :1luvu: istna kocia modelka :) alleeeee równie mocno zainteresowała mnie Kenia, i ta jej mazistość :1luvu: Teraz to mam dylemat do kogo zadzwonić :mrgreen: I jeszcze Nikaaaaaaaaaaa :1luvu: Cuuuuuuuuuuudo! Kobitki jesteście WIELKIE!

sylvviashila

Post » Nie mar 01, 2015 20:46 Re: Sosnowiec. Małą czarną kotkę przygarnę.

Czy jest tutaj na forum opiekunka słodkiej NIKI ???

sylvviashila

[następna]