Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 28, 2015 12:45 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

puszatek pisze:jestem Ewuś, pamiętam o Was, myślę czasem, że jestem szczęściarą bo mam Was :1luvu: :1luvu:

cały czas łudzę się nadzieją, że wygrzebię się z tego paskudztwa i stanę na cztery łapy :ok:
wczoraj nawet do mojej Izy powiedziałam...przeżyłam zimę i mogę nie doczekać upragnionej wiosny ?
to niby zwykłe przeziębienie ale codziennie dochodzi coś nowego....

pozdrawiam cieplutko

Witaj Basiu! :1luvu:
Przez to ze zima jest taka jaka jest tyle tego świństwa lata w powietrzu i człowiek łapie to i owo. Gdyby było trochę mrozu wymroziłoby tą zarazę.
Ja od kilku miesięcy biorę regularnie tran i .......odpukać w niemalowane.......nawet katar mnie nie łapie.

Zdrówka , zdrówka i jeszcze raz zdrówka ci życzymy :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob lut 28, 2015 13:30 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

aannee99 pisze:Ewcia,daj znać jak wrócicie od weta :1luvu:

Wróciłyśmy! :ok:
Dokonałam dziś rzeczy heroicznej i zabrałam obie do weta równocześnie. Ręce mnie bolą jak nie wiem co ale mamy z głowy.Dziewczynki zostały zaszczepione Versifelem CVR i odrobaczone Flubenolem. Poli dodatkowo trafiło się odpazurzenie. Tym razem trochę powarkiwała i próbowała mnie capnąć ale dałyśmy radę.
Dziewczyny trzymają formę i ważą tyle co w ubiegłym roku czyli Zuzia 3,30 kg a Pola 5,70 kg.
Co do krostki Zuzi to mogła się dziabnąć pazurkiem lub podczas bójki z Polą. Strupek jej wczoraj odpadł i pod strupkiem ma zdrową skórkę bez stanu zapalnego.
Pani wetka powiedziała że teraz możemy sie szczepić raz na 3 lata a nie co 2 jak dotychczas. Kiki są coraz starsze i nie wychodzące wiec można je szczepić rzadziej.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lut 28, 2015 14:49 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Super,że wszystko jest w porządku :201461 :1luvu: Na pewno ręce Cię Ewcia bolą,szłam kilka razy z Marcelem w transporterze do naszej wetki,a to..na drugim końcu miasta jest ;)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob lut 28, 2015 16:09 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Też się cieszę. Muszę jeszcze pomyśleć o ząbkach Zuzi bo z jednej strony ma zaczerwienione dziąsło i spory kamień ale puki je suche normalnie a nie np. tylko jedną strona to nie ma paniki.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lut 28, 2015 16:40 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Patrz, jak się rozpędziłam.....jestem dopiero na 7-mej stronce :20145
Zazdrościłam Poli, i też będę się wieczorem odpazurzać :mrgreen: a po, nałożę lakier:)
Z ząbkami u mnie w porząsiu:)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob lut 28, 2015 16:42 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

AnnAArczyK pisze:Patrz, jak się rozpędziłam.....jestem dopiero na 7-mej stronce :20145
Zazdrościłam Poli, i też będę się wieczorem odpazurzać :mrgreen: a po, nałożę lakier:)
Z ząbkami u mnie w porząsiu:)

Grunt że jesteś Zuziu :ok:
Ja się odpazurzyłam wczoraj bo zaczęłam sobie krzywde robić a dziś przyszła kolej na Polę. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lut 28, 2015 16:52 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

A ja mam ostatnio kłopoty z dwoma pazurkami, ułamały mi się przy samym mięsku i jestem jak kaleka :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob lut 28, 2015 17:04 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

AnnAArczyK pisze:A ja mam ostatnio kłopoty z dwoma pazurkami, ułamały mi się przy samym mięsku i jestem jak kaleka :mrgreen:

Ja sobie właśnie tak ścinam aż do mięska bo mi za szybko rosną. Po 2 tygodniach mam krogulcze szpony.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lut 28, 2015 18:58 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Ewa L. pisze:
AnnAArczyK pisze:A ja mam ostatnio kłopoty z dwoma pazurkami, ułamały mi się przy samym mięsku i jestem jak kaleka :mrgreen:

Ja sobie właśnie tak ścinam aż do mięska bo mi za szybko rosną. Po 2 tygodniach mam krogulcze szpony.

a ja obgryzam paznokcie :201436
jak by koty dały to też bym im obgryzła :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Sob lut 28, 2015 19:02 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Ewa L. pisze:

Dokonałam dziś rzeczy heroicznej i zabrałam obie do weta równocześnie. Ręce mnie bolą jak nie wiem co ale mamy z głowy.Dziewczynki zostały zaszczepione Versifelem CVR i odrobaczone Flubenolem. Poli dodatkowo trafiło się odpazurzenie. Tym razem trochę powarkiwała i próbowała mnie capnąć ale dałyśmy radę.
Dziewczyny trzymają formę i ważą tyle co w ubiegłym roku czyli Zuzia 3,30 kg a Pola 5,70 kg.
Co do krostki Zuzi to mogła się dziabnąć pazurkiem lub podczas bójki z Polą. Strupek jej wczoraj odpadł i pod strupkiem ma zdrową skórkę bez stanu zapalnego.
Pani wetka powiedziała że teraz możemy sie szczepić raz na 3 lata a nie co 2 jak dotychczas. Kiki są coraz starsze i nie wychodzące wiec można je szczepić rzadziej.

a to dziewczynki zgrabniutkie laseczki :D
u mnie Pysion ważył przy ostatniej wizycie u veta ponad 7 kilo :D :D
super że kotusie zdrowe :ok: :ok:
Obrazek

agusialublin

Post » Sob lut 28, 2015 19:14 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Zuzinka moja <3 Dobrze, że nic jej nie ma i dziewczęta zdrowe - ale jak Ty Ewuś targałaś je obie do weta to nie mogę sobie wyobrazić - Pola 5,7 no pięknie ;) Ja mam biedę jedną dziewczynę nieść w transporterze, jakoś w tym ustrojstwie te koty ważą 3 razy tyle co normalnie ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob lut 28, 2015 19:23 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Ja mam taki duży transporter. Dwa koty da sie do niego zapakować. Transporter jest sam w sobie ciężki, koty w nim i kiedyś mroczki w oczach miałam jak na trzecie piętro weszłam :D
Obrazek

agusialublin

Post » Sob lut 28, 2015 19:26 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

agusialublin pisze:
Ewa L. pisze:

a ja obgryzam paznokcie :201436
jak by koty dały to też bym im obgryzła :mrgreen:

Ja kiedyś też tak do 8 roku życia. Moja mama cuda robiła żeby mnie oduczyć :mrgreen: bo sama miała długie i zadbane pazurki. Któregoś dnia malowała sobie takim czerwonym transparentnym lakierem i mnie też pomalowała te moje ogryzki.
Jak lakier wysechł pokazała mi swoje pazurki i moje i zapytała które mi się bardziej podobają. Powiedziałam że jej a ona do mnie czy nie wstydziłabym się podać komuś rękę na przywitanie z takimi paznokciami. :mrgreen:
Okazało się że to właśnie do mnie trafiło i przestałam obgryzać. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lut 28, 2015 19:27 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

agusialublin pisze:
Ewa L. pisze:

a to dziewczynki zgrabniutkie laseczki :D
u mnie Pysion ważył przy ostatniej wizycie u veta ponad 7 kilo :D :D
super że kotusie zdrowe :ok: :ok:

No....trzymają formę czego o sobie nie mogę powiedzieć. :(
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lut 28, 2015 19:32 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Spokojna Twoja rozczochrana Ewuś :mrgreen:
idzie wiosna to bierzemy się za sobie :mrgreen:
Ty wiesz co, ja to zawsze tak mam że na zimę chudnę, a na wiosnę ciała mi przybywa 8O już zauważyłam że waga idzie mi do góry 8O
Obrazek

agusialublin

[poprzednia][następna]