Jako biolog wykluczam wszystkie diety monotematyczne- jedyna zdrowa to roznorodna lub oparta na indeksie glikemicznym-ze wzgledu na wysokie zagrozenie cukrzyca- chce dojsc do etapu glikemicznej.
Na razie cel to ograniczyc ilosc zarcia( staram sie porcje zmniejszyc o polowe), nie slodzic napojow- to mi ograniczylo co pije- bo gorzka potrafie tylko herbate z mlekiem lub mineralna gazowana, sok pomidorowy. Pepsi stoi w domu,ale nie kusi bo jest
Dzis dzien podsumowuje pozytywnie-wprawdzie kolacja byla o osmej wiec troche za pozno,ale jak na mnie to i tak nadzwyczajnie- kolacja serek wiejski i w nim peczek rzodkiewek plus jedna papryka czerwona - bo lubie
Po poludniu wypilam herbate z melkiem.
Zastanawiam sie ,czy jutro do pracy wziac ze soba jedno jablko-ale jablka mi zawsze napedzaly apetyt- glodna nie jestem. mam tez papryki i pomidorki - moz eje wezme z feta? Okaze sie.
Dukan strasznie bije po nerkach i watrobie, zakwasza i odwadnia.
Jutro bedzie miesko z rosolu i rosolek ,bo byl zrobiony.....ale tluszcz pracowicie zdejme z wierzchu zupy

Dzis byly parowki bo lubie

Z zup nie zrezygnuje bo lubie, ale zaczynam robic takie ultra chude typu na jednym filecie kurczakowym i duzo warzyw- papa schabowe, żeberka pieczone, placki, kuraku nadziewany itd.
Jutro wielki dzien-nie ufam wadze w domu- w pracy jutro sie chce zwazyc jesli bedzie pielegniarka to bym znala wage poczatkowa taka dokladniejsza
Kibicowanie milke widziane

Koty duzo balkonuja ,bo u nas cieplo dosc i nie padalo dzis po poludniu, okno osiatkowane sie sprawdza, siedza grzecznie na parapecie wewn i nie kombinuja

i oby tak zostalo.
Musze zaczac kombinowac.....jakie salatki sobie robic

bo nie kazde warzywo lubie,a od operacji- kapusta slodka srednio mi sluzy na surowo

Jutor kupie marchewki- wczorja starlam jak sie glodna zrobilam wieczorem

Popralam firanki i zalsonki-strasznie sie kurzy od kaloryferow ,a tygodnie szybko leca

By nie zrec noca - musze isc wczesniej spac- postawilam sobie granice h 22

- dlatego nie dziwcie sie ,ze jak ebde dostepna to jzu z neta komorkowego a nie z kompa. Ciesze sie ,ze polowka tyg za mna

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.