marchewki - Krakersik wrócił ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt lut 13, 2015 11:04 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

Czerwona nie pasuje. :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon lut 16, 2015 13:13 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

Co u chłopaków?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lut 16, 2015 14:46 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

Rysio dziś po kontroli i jest ok!
Betaglukan podawać będziemy jeszcze jakiś czas, niestety ze względu na chorobę Piracika ani Krakersika ani Rysia nie możemy zaszczepic, choć Rys i tak jeszcze jakiś czas bo przecież dopiero co zakończył leczenie
za tydzień chłopaki dostana jeszcze zylexis i zaczniemy wtedy szukac domku Rysiowi, a Krakersik pewnie za jakiś tydzień bedzie się pakował ...

chłopaki rozrabiają strasznie i jest ich wszędzie pełno :)
nasze "staruszki" maja ich czasami dość ;)

z Rysiem jesteśmy braćmi krwi ;)
mały sprzedał mi paskudnego grzyba więc dołączyłem do grona domowych chorusków, o zabezpieczeniu kotów pomyśleliśmy ale o sobie nie ;)
chociaz mimo zabezpieczenia kotuchów Leos nasz i tak złapał grzyba od maluchów więc jest nas 3 grzybich muszkieterów - ale z grzybem to my sobie poradzimy - jakos tak zaraz mamy znowu szczepionkę na grzybka (czy przeciw grzybkowi)
u rysia i Krakersika grzybek schodzi ładnie i wyłysienia zarastają :)

zdjęć na razie nie mam, może dziś ich jakoś złapię, niestety większość uwagi skoncentrowana jest na Piraciku i reszta kotów "cierpi", staramy się jak możemy dopieszczac ale jest tego dopieszczania i zabawy znacznie mniej niz było

Krakersik jest nadal taki troszkę nieśmiały, jak gdzies go zaskoczymy nawet przypadkiem swoja obecnością to ucieka, ale jak lezy to mozna go spokojnie wygłaskać, wziąć na ręce i traktorek włączą - potrzebuje bardzo swojego ludzia i uwagi
uwielbia zabawę wędka i laserkiem - łowca jest niesamowitym :)

Rys - ulubiona zabawa to kulka foliowa :)
aha i kradzież strzykawek które potem gania po podłodze ;)
jest strasznym łasuchem - za każdym razem jak przygotowujemy jedzenie dla Piracika i on musi dostać choć troche jak nie dostanie drze się strasznie - terrorysta mały ;)
Rys lubi Piracika - szuka jego towarzystwa kiedy Piracik jest na rekach u mojej żony ten tez się pcha na rece :)
podpatrzył też jak franio lezy z Piracikiem i on też tak musi i lubi, tylko franio jest delikatny a ten mały wariat układa się i rozkłada wystawiając brzuch do miziania - miziak jest zresztą przeokropny :) <3
chłopaki maja bardzo rózne charaktery, razem się bawią chetnie, ale juz nie muszą być razem - nie lgna do siebie tak jak na poczatku, zrobiły się jakby bardziej od siebie niezależne ...
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Wto lut 17, 2015 8:48 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

:201479 :love:

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Czw lut 19, 2015 2:00 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

od ostatnich zdjęć minęło kilka dni
rosna moje marchewki i wraz ze wzrostem odpowiednio proporcjonalnie przybywa siły do zabawy i rozrabiania ;)
Rysia ulubiona zabawka jest wyciagac maskownice listw przy panelach, wczesniej podkradac strzykawki którymi był karmiony piracik - i wszytsko to nosi po domu w pyszczku z ogonkiem zadartym do góry ;)

Krakersik w sobotę 28.02 jedzie do swojego domku :)
a o Rysia dzwonia sami idioci (przepraszam za określenie), nie b yło żadnego telefonu z cieniem nadziei na dobry dom, no i boję sie domów z małymi dziecmi - Rys nie ma kontaktu z małymi dziećmi, a przez 4 letnią córka szwagra ucieka i chowa się pod łóżko, choć małą potrafi obchodzic sie z kotami łagodnie - na tej podstawie więc mysle ze dom z małymi dziećmi niekoniecznie jest dla Rysia

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

marchewkowe chłopaki wypiekniały i urosły - przez 3 tygodnie przybrały po około 700g i sa juz z nich kawalerowie :)
cudni prawda? <3
maja takie miłe futerka w dotyku ...

Obrazek

KotwKratke

Post » Czw lut 19, 2015 8:54 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

Się zaraz rozpłynę :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lut 19, 2015 9:08 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

Przepiękne chłopaki :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw lut 19, 2015 9:43 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

Chłopaki ... cudne. Wszystkiego co najlepsze dla nich. :201461

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Czw lut 19, 2015 11:21 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

cudne marchewy :)
mam nadzieje, ze dla Rysia znajdzie sie super domek :) lepiej poczekac i miec super domek niz wydac marchewke do pierwszego akceptowalnego, ale to wiesz :) trzymam kciuki za domek :ok:
O rany, mamy swoj watek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171300 :201446
Wspieram Powszechna Sterylizacje - robie zakupy przez Fani Mani https://fanimani.pl/sklepy/A Ty?

cessy

Od: Pon wrz 22, 2014 13:01

Post » Czw lut 19, 2015 22:47 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

Co za cudna historia, przeczytałam cały wątek jednym tchem a teraz lecę doczytać co u Piracika :ok:

KociewKratkę - chapeau bas :201494 :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt lut 20, 2015 17:18 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

podpowiedzcie mi prosze gdzie i jaka obrózke feromonową kupić - musimy kupić obróżkę dla Krakersika bo on cały czas jest bardzo płochliwy a przed nim zaraz zmiana domu ...

KotwKratke

Post » Pt lut 20, 2015 20:56 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob lut 21, 2015 6:52 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

Krakersik ma zamieszkać w domku, gdzie jest już kotka.Będą tam więc dwa koty, mniejsze zagęszczenie niż u Was i to może dobrze wpłynąć na kotka.Powinien chcieć bardzo zaprzyjaźnić się z kotką, a o domku wiesz, że sprawdzony, na pewno wykaże się cierpliwością i wszystko dobrze się ułoży.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lut 21, 2015 17:30 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

w przyszla sobote obaj panowie jada do swoich domkow
Rysio zamieszka w Szczecinie u zaprzyjaznionej z nasza wetka studentka weterynarii :)
nasza Pani wet stwierdzila ze takiego cudu jak Rys w obce rece wydac nie mozna ;)
spotykamy sie z domkiem Rysia w polowie drogi w sobote
cholera serce mnie boli .....
niby sie ciesze, a jednoczesnie smutno mi ...

KotwKratke

Post » Sob lut 21, 2015 18:02 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

Zawsze boli.Nigdy tak nie płakałam jak po moim rudym Edziu, pierwszym i najcudowniejszym kocie.To był dorosły kocur ze wsi, nigdy już takiego pięknego i mądrego kota mieć nie będę.Był w dodatku gadający.Ale tak trzeba, w ten sposób można pomóc wielu innym.Wetka na mnie nawrzeszczała, że jestem potrzebna jako DT, bo tych jak na lekarstwo, a kotów w potrzebie mnóstwo.W dodatku Edzio znalazł dobry domek.Ale i tak jest mi wciąż żal, że go nie mam.Da się jednak żyć.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]