Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chiara pisze:"Witam,Niedawno dowiedziałam się o pewnej starszej pani, która ze skromnej emerytury dokarmia stadko kotów.Mieszka na wsi.Miała psa i dwa koty, ale jakis czas temu kocurek, którego dokarmiała przyprowadził kotkę, która była w ciąży.Urodziła 4 kociaki-jeden udało się jej wyadoptować ale 3 zostały...Kotka starsza została wysterylizowana-jest to odpowiedzialna osoba, więc pomimo trudności finansowych na własny koszt udałojej się to zrobić.Została jeszcze jedna kotka i dwa kocurki.Wieś w której mieszka ta pani, jest typową wsią-ludzie na wieść o sterylizacji-robią miny jakby człowiek opowiadał im o lądowaniu ufo-kwitując sterylzacja-a kto by to robił??No cóż...koty w okolicznych gospodarstwach sie rozmnażają-i wole nie pytac co się z nimi dzieje jak się rodzą...Te co żyją mają łapać myszy, jak nie złapią to chodza głodne-albo przychodzą do tej właśnie pani-sa półdzikie-więc czasami tylko wieczorem czy w nocy się pokazują, a śladem ich odwiedzin sa puste miseczki.Pisałam w tej sprawie do gminy, również w sprawie karmy-niestety bez odpowiedzi...;/Prosze w imieniu tej pani o sterylizację chociaż kotki i kocurka...to i tak będzie spora pomoc.Koty są w Starym Barkoczynie, 10 km od Kościerzyny,najbliższe duże miasto to Gdańsk."
Kotka ze wsi Stary Barkoczyn pod Kościerzyną N°509 została już wysterylizowana za 110 zł. Kocurek, o którym mowa w zacytowanym mailu okazał się kotką i będzie umawiany na zabieg po tym jak wet zaksięguje wpłatę od nas.Zdjęcie koteczki:
110 zł za sterylizację kotki N°509 zapłaciłam wczoraj ( FV 1 z dnia 22.01.2015 na kwotę 110 zł ) wraz z innymi fakturami.
Trzy kolejne faktury już mam w ręce i będę opłacać w najbliższym czasie. Na dodatek pani doktor dziś wystawi fakturę za kotki wiejskie z Zawad, a wisimy tam już z 1000 zł.
Chiara pisze:Chiara pisze:Pani Ewa napisała do mnie na Facebooku PS. Dokarmia piętnaście kocic w Piotrowicach Małych w województwie warmińsko-mazurskim. Poprosiła o pomoc. Niestety lekarz nie zgodził się zejść z ceny i musimy zapłacić 150 zł za sterylizację, ale pani Ewa obiecała, że postara się wpłcić jakiś grosz na rzecz tych kotów.
Pierwsza kotka N°512 Zołza ( nie wiem czemu, bo wygląda jak aniołek i kocie dziecię...) jest już po zabiegu. Faktura na 150 zł wysłana.
Pani Ewa wpłaciła 20 zł dla kotki...
czarno-czarni pisze:mały bazarek:
viewtopic.php?f=20&t=167687
cessy pisze:no to leci kolejny przelew bazarkowy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 663 gości