Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 19, 2015 11:07 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Tak, zgadzam sie. Są koty bezdomne i wolnozyjace. Bezdomna byla Marysia, wyrzucona na ulice i 1,5 roku blagajaca o dom. Takie koty sobie nie radzą, cierpią, prźez 1,5 roku oknem wchodzą do cudzego domu i ukryywaja sie pod łozkiem byle nie zostac zauwazonym i nie wyladowac na ulicy.
Ach ta moja Marysia, idę ja przytulic :)
:)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lut 19, 2015 11:14 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Tak, zgadzam sie. Są koty bezdomne i wolnozyjace. Bezdomna byla Marysia, wyrzucona na ulice i 1,5 roku blagajaca o dom. Takie koty sobie nie radzą, cierpią, prźez 1,5 roku oknem wchodzą do cudzego domu i ukryywaja sie pod łozkiem byle nie zostac zauwazonym i nie wyladowac na ulicy.
Ach ta moja Marysia, idę ja przytulic :)
:)

Prawda. [słowo bezdomny bardziej chwyta za serce] 8)
Witajcie dziewuszki prawie porannie! :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lut 19, 2015 11:40 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Dobrej i spokojnej Ewuś :)

Dziewczyny zobaczcie to http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=149287&p=10996786#p10996786 od CatAngel - widziałyście kiedyś takie radosne koty wolnożyjące, takie puchate, u których tak miło, przytulnie i czysto, które bawią się w śniegu, takie wyluzowane, czyste, uczesane, och.... jestem pod mega wrażeniem, bo nie spodziewałam się, że tak mogą sobie żyć koty wolnożyjące. Miałam obraz raczej smutnych bezdomniaczków, a tu widać, że może być inaczej i to przy osiedlu - a wiadomo mnóstwo świrów chodzi i psów biega. Ja czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Brawo dla CatAngel, jesteś naprawdę wielka <3 Ale przyznaj- czesałaś koty przed sesją? :twisted: :ryk: żartuję ;)

Ale jedno nurtuje mnie pytanie odkąd usłyszałam od Doroty Sumińskiej, że koty wolno żyjące nie mają się źle, a wręcz przeciwnie - jeżeli się je dokarmia i mają gdzie schować się przed zimnem to są szczęśliwe, bo koty w przeciwieństwie do psów nie są uzależnione od człowieka. Uważałam to wręcz za herezję, bo w moim małym rozumku trudno jest pomieścić informacje, że kot może żyć na wolności, że nie woli być w domu z człowiekiem, że nie siedzi w budce i nie płacze, że nie ma swojego ludzia... Jak jest? Czy naprawdę koty wolnożyjące są szczęśliwe i nie tęsknią do tego, aby mieć swój dom, swój ciepły fotel i swojego człowieka?

Klaudia,wchodzę na wątek CatAngel i podziwiam te kociska,są piękne,zaopiekowane odpowiednio...serce się raduje,serio!!!. No i sposób w jaki CatAngel o nich pisze...jest normalny...chętnie się na ten wątek wchodzi. Mogłabym jeszcze wiele napisać,ale wiesz,po co wywoływać burzę.Ty moje zdanie znasz ;)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw lut 19, 2015 11:47 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Zauważyłam kontrast :) Tu koty bawią się na śniegu kulkami, a tam zaraz umrą, same złe i smutne rzeczy się im przytrafiają... ach... zamówiłam u CatAngel myszki 4 z kocimiętką :)
3

klaudiafj

Post » Czw lut 19, 2015 11:48 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No,nie da się ukryć,że to ...widać... różnica ogromna,ale..co my tu zwykłe ludki będziemy dyskutowały,jeszcze nas zjedzą za to i co wtedy? 8)
Obrazek

aannee99

Post » Czw lut 19, 2015 11:51 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Noo, ja już mam walizki wystawione, gotowa jestem się pakować z miau i iść na wygnanie :ryk:

klaudiafj

Post » Czw lut 19, 2015 11:52 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Jak będzie trzeba,to pójdę razem z Tobą :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Post » Czw lut 19, 2015 11:55 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

haha :) Pójdziemy smętnie ciągnąć za sobą walizki, trzymając kota za ogon, z głowami spuszczonymi potykając się raz po raz o własne błędy i niesubordynację 8) :ryk:

klaudiafj

Post » Czw lut 19, 2015 11:57 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

A z jakiego powodu? Luzik dziouszki, luzik. :mrgreen:
Walizki się przydadzą na inne okazje! :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lut 19, 2015 11:57 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Zauważyłam kontrast :) Tu koty bawią się na śniegu kulkami, a tam zaraz umrą, same złe i smutne rzeczy się im przytrafiają... ach... zamówiłam u CatAngel myszki 4 z kocimiętką :)
3

To może przestań chodzić po watkach gdzie tak żle się dzieje. Czytam te Wasze pełne ironii posty i zastanawiam się po co to robicie. Żeby wywołać kolejna awanturę czy żeby się pośmiać z kogoś. Może jedno i drugie? Bo jeżeli chodzi o wyśmiewanie się z drugiej osoby, to wychodzi Wam to perfekcyjnie.
Ostatnio edytowano Czw lut 19, 2015 11:58 przez meg11, łącznie edytowano 1 raz
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Czw lut 19, 2015 11:58 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:haha :) Pójdziemy smętnie ciągnąć za sobą walizki, trzymając kota za ogon, z głowami spuszczonymi potykając się raz po raz o własne błędy i niesubordynację 8) :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

kalair racja,racja..my tak tylko sobie żartujemy :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Post » Czw lut 19, 2015 11:59 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No tak...

klaudiafj

Post » Czw lut 19, 2015 12:00 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Klaudia,pakuj się,ino raz!!!! :evil:
Coś bym napisała jeszcze,było coś wczoraj z trollami,ale....
Nie zniżę się,nie zniżę się 8)

Jak tam dziewczynki Klaudia? :)
Pobudka rano była? :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Post » Czw lut 19, 2015 12:14 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

CatAngel udało się zmienić nastawienie sąsiadów, poprzez sterylizację stada, pilnowanie żeby nie było widać misek z resztkami etc., dbaniem o to, by koty były nie tylko zadbane i zdrowe "na pierwszy rzut oka", ale i by nie były uciążliwe dla mieszkańców. To ciężka praca - ale widać jej efekty.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lut 19, 2015 12:17 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Dziewczynki śpią, podsłuchałam małża jak dyskutuje z Kitkiem o gołębiach za oknem :) Pobudki nie było, bo mąż się podlizywał do kotów więc były z nim :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]