PALUCH 12! MRAU. Kotów jest już ponad 100 :( Pomocy!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 17, 2015 15:11 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

A oto Paluszki w aktualnych Kocich Sprawach (zdjęcia tradycyjnie po kliknięciu wyświetlają się w pełnym rozmiarze). Wszystkie ogłoszone tam koty już są w swoich domach :ok: .
ObrazekObrazek
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lut 18, 2015 8:55 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Bardzo smutne wieści z domu Fruzi, całe szczęście, że dom jest kochający, który dołoży wszelkich starań, w przeciwieństwie do Poldusia.
Z dobrych domów również zdjęcia i informacja od adoptowanego 17 grudnia 2014 r. pięknego Rajmunda (558/14), szczęśliwego, kochanego, który ma ... swoje ulubione kartonowe miejsce na ziemi.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Oby adopcje pozostałych jeszcze Paluszków były szybkie i udane, oby szybko opuściły kwarantannę.
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Śro lut 18, 2015 9:01 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

"Im dłużej przebywam z ludźmi, tym bardziej kocham swoje zwierzęta."
Wiem, robię błędy ortograficzne
Nie puszczone bąki powodują przesrane myśli.
[url=http://www.etovet.pl[/url]

Puchacz

Od: Nie lut 22, 2004 16:23

Post » Śro lut 18, 2015 19:37 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Dziś dzień bez adopcji,ale i odwiedzających w ogóle nie było.Wczoraj do własnego domu pojechał prosto ze szpitala śliczny,biało-buro pstrokaty ok.roczny słodziak Plastuś 46/15.Powodzenia w Twoim OSOBISTYM domu,Pięknisiu. :ok: :ok: :ok: W A1 są 3 koty.W zielonym 1. czarno-biała Mania 08/15 nadal bardzo przestraszona,nie dała mi się głaskać,ale i nie skakała do sufitu jak tydzień temu.W czerwonym 2. czarno-biała Ziaja 33/15 parę razy dała się przejechać dłonią po grzbiecie,ale Dreamiesów z ręki jeść nie chciała tylko położone obok Niej.Wyglądała też przez szybę za mną,żeby przyjść i dać smakołyki.A wciągnąć ich może naprawdę dużo.I w miętowym Zula 867/14-siedziała głęboko schowana w budce drapaka,ale potem przeniosła się do budki wiklinowej,gdzie było Ją dobrze widać i znowu długo sobie z Nią posiedziałam tuż obok i wygłaskałam patyczkiem.Renatka 31/15 i Jimmy 32/15 nie mają lamblii,tylko kokcydia.Gdyby przebadać na ich obecność wszystkie Zwierzaki z Palucha to zapewne znaczna Ich ilość by je miała.Mam nadzieję,że po przeleczeniu to już koniec Ich kłopotów i szybko pójdą do własnego,takiego już na zawsze domu.Czarny Kocurek 50/15,który miał pęknięte podniebienie już bardzo ładnie i dużo je,szczególnie lubi mieloną wołowinę.Prosi o nią bardzo osoby,które będą w weekend w schronisku.Kurczakiem gotowanym też nie pogardzi.Dziś Straż Miejska przywiozła 3 koty-czarnego dorosłego i w dwupaku młodziaki ok.półroczne,białe w łatki,wyrzucone.Gazet jest bardzo dużo,miękkich rzeczy sporo.Będę u Kotów w poniedziałek
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Śro lut 18, 2015 20:01 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Dziękujemy za wieści! To, że ta dwójka tak długo już odsiaduje wyrok za banalne kokcydia, jest naprawdę irytujące.

A Rajmund w nowym domku wygląda wprost przepięknie.

Revontulet pisze:Wiadomo co z Emką?

Emka jest zdrowa. Emce tylko wyszedł pozytywny wynik testu na koronawirusa, a nadgorliwa wetka nastraszyła domek.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Śro lut 18, 2015 22:08 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Świetna praca Wolontariuszy i godna podziwu współpraca. Gratulacje :ok:
Z przyjemnością ogląda się takie zdjęcia z domu jak Rajmunda :D
Mam pytanie, czy dla Zuli nie pomogłaby np. obróżka uspokajająca z feromonami? Czy to raczej w jej przypadku się nie sprawdzi?
Stały podczytywacz

Szarfielsa

Od: Nie lip 27, 2014 10:38

Post » Śro lut 18, 2015 23:51 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Fajne wieści z domu adoptowanego 02.01. Papaja 890/14:Kociak czuje się bardzo,ale to bardzo dobrze.Zadomowił się już w 100%.Lubi wcześnie rano pobiegać po mieszkaniu,nawet najwyższe półki nie są dla Niego problemem.Jego pasją jest notoryczne zrzucanie zbędnych,zdaniem Kota,przedmiotów ze stołu.Prawda jest taka,że Pepuś skradł nam wszystkim serca.
Najnowsze zdjęcie Pepusia/Papaja wklei jutro sonata.
Obrazek

MAU

Post » Czw lut 19, 2015 10:47 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

MAU pisze:Czarny Kocurek 50/15,który miał pęknięte podniebienie już bardzo ładnie i dużo je,szczególnie lubi mieloną wołowinę.Prosi o nią bardzo osoby,które będą w weekend w schronisku.Kurczakiem gotowanym też nie pogardzi.

Zrobiłam rachunek sumienia i jak nic wychodzi mi, że od kilku lat w każdy weekend koty dostają od nas mięso. Nie ma powodów, żeby cokolwiek w tym temacie zmieniło się w ten weekend :wink: . Zwłaszcza, że kocurek już w zeszła sobotę wciągał mięso aż miło :ok:

Oj, działo się wczoraj, działo :D
Były dwa odbiory:
49/15
Obrazek

47/15
Obrazek

Ponadto grupie MRAU doszło dwóch podopiecznych:
44/15 - Marcel - FeLV+, pogryziony. Uparcie, wbrew wszelkiej logice trzymający się życia
Obrazek

I czarna 7-letnia Mamba, którą po śmierci właściciela wspaniałomyślnie rodzina postanowiła oddać do schroniska, a którą szczęśliwie przechwyciła Ozymandias. Mamba jest na DT u akne - czekamy na zdjęcia koteczki :ok:

A oto Plastuś 46/15, który został adoptowany we wtorek:
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lut 19, 2015 11:19 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lut 19, 2015 11:09 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Nie chciałam nikogo urazić tym wpisem o mięsie dla Kocurka.Po prostu ja czasami mam tylko kurczaka,a Czarnuszek bardzo rzuca się na wołowinę,kurczaka je ze znacznie mniejszym entuzjazmem.Mocne :ok: :ok: :ok: :ok: za Rudaska44/15,bo są Mu bardzo potrzebne.
Obrazek

MAU

Post » Czw lut 19, 2015 11:19 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Nikt się nie czuje urażony, a już na pewno nie ja :D
Po prostu chciałam Cię uspokoić, że kot na pewno będzie odpowiednio dopieszczony :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lut 19, 2015 11:33 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Wiem,że będzie zaopiekowany najlepiej jak to możliwe.Zresztą i sam umie zadbać o swoje potrzeby.Co chwilę miauczy głośno i rozdzierająco patrząc na pustą już miseczkę i domagając się kolejnej dokładki.Wciąga jedzenie jak odkurzacz. :mrgreen:
Obrazek

MAU

Post » Czw lut 19, 2015 12:07 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

MAU pisze:Fajne wieści z domu adoptowanego 02.01. Papaja 890/14:Kociak czuje się bardzo,ale to bardzo dobrze.Zadomowił się już w 100%.Lubi wcześnie rano pobiegać po mieszkaniu,nawet najwyższe półki nie są dla Niego problemem.Jego pasją jest notoryczne zrzucanie zbędnych,zdaniem Kota,przedmiotów ze stołu.Prawda jest taka,że Pepuś skradł nam wszystkim serca.
Najnowsze zdjęcie Pepusia/Papaja wklei jutro sonata.

Wklejam Basiu, trochę z opóźnieniem,
Obrazek
Obrazek
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Czw lut 19, 2015 21:01 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Revontulet pisze:Ponadto grupie MRAU doszło dwóch podopiecznych:
44/15 - Marcel - FeLV+, pogryziony. Uparcie, wbrew wszelkiej logice trzymający się życia
Obrazek

Marcel ma ogromną wolę życia. Jest obecnie pod doskonałą opieką weterynaryjną.
Koszty powrotu do bycia kotem zdrowym: minimum 600 zł.

Revontulet pisze:I czarna 7-letnia Mamba, którą po śmierci właściciela wspaniałomyślnie rodzina postanowiła oddać do schroniska, a którą szczęśliwie przechwyciła Ozymandias. Mamba jest na DT u akne - czekamy na zdjęcia koteczki :ok:

Mamba - zdjęcie z wczoraj, od dziś nie siedzi w klatce, tylko pod łóżkiem :)
Obrazek

Mamba niestety ma bajzel w paszczy, prawy górny kieł do usunięcia natychmiast, przetoka ropna, kamień na innych zębach. Mało je i jest bardzo przestraszona, ale poświęcam jej sporo uwagi, głaszczę i oswajam.
Koszt zabiegu sanacji paszczy wraz z badaniem krwi to ponad 300 zł.
Dziewczyna jest bardzo przytulaśna i nieco puszysta, 4,2 kg kota, ale wciąż się boi.

Bardzo prosimy o wsparcie finansowe na leczenie nowych podopiecznych:
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
Tytuł przelewu: darowizna dla GPK Mrau – imię kota (Marcel lub Mamba)
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Sob lut 21, 2015 19:31 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

W domach są:

932/14 - Lenka - Państwo byli po nią w tygodniu, ale dostali informację "nie ma adopcji ze szpitala". Na szczęście Państwo znowu po nią przyjechali i dziś bez problemu została wydana ze szpitala. Poszła do świetnego domu, bardzo zaangażowanego w ratowanie swojego 17-letniego kota [*]
Obrazek

8/15 - Mania - poszła do dziewczyny, która jakiś czas temu chciała Bajarkę [*]. Zamieszkała z drugim kotem :ok:
Obrazek

43/15 - Bez - poszedł do domu z drugim kotem i z dziećmi
Obrazek

62/15 - maluszek
Obrazek

Prawie do domu poszli Jimmy i Renatka, ale cóż, znowu mieli pecha. Państwo mają po nich przyjechać jutro. Oby był lepszy skład personalny.
Mi ręce opadają.

Po dzisiejszym dniu w schronisku jest 19 kotów.
7 do adopcji, reszta na kwarantannie.

W A1 na domy czekają:

867/14 - Zula
Obrazek

33/15 - Ziaja
Obrazek

W szpitalu są:

31/15 (p. 470/14)-Renatka - ma kokcydia (jak większość kotów w schronie...)
Obrazek

32/15 (p. 582/14) Jimmy (ma kokcydia jak większość kotów w schronie...)
Obrazek

35/15 - Gaba - dochodzi do siebie po sterylce, zdrowa, wielki miziak
Obrazek

42/15 - Szajla - dochodzi do siebie po sterylce, zdrowa, bardzo przestraszona (niepokojona sika pod siebie ze strachu :( ), łagodna, zero agresji
Obrazek

45/15 - Psotek - dostał antybiotyk na łzawiące oczy, ale już jest ok, czeka na kastrację. Bardzo rozrywkowy
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lut 21, 2015 20:33 przez Revontulet, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Revontulet

Post » Sob lut 21, 2015 19:57 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Świetne wieści. A my walczyliśmy dziś na stoisku na wystawie kotów rasowych. Uzbierała się tona karmy, milion posłanek i jeszcze więcej chętnych do przekazania nam 1%.
Odwiedziło nas kilka osób, które mają koty z Palucha, oraz kilka takich, które myślą o dokoceniu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

[poprzednia][następna]