forumowa delfinka[*] i Jej koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 18, 2015 22:03 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Bajka ma się doskonale, uszy są jeszcze do doleczenia, ale z pyszczkiem już ok, je non stop.
Tygrysia również już nie pamięta że miała wczoraj operację , wymyła się, zjadła saszetkę Renala i poprawiła gourmetem.
Malusia, którą nazywam Stefcią sama się podstawia do głaskania, również ma dobry apetyt i już chyba stres jej odpuszcza.
Zrobiłyśmy dziś małe zakupy dla kotów, Bajka dostanie krytą kuwetę a pozostałe koty transportery. Do weta wożę je w moich własnych, bo w ich domu jest tylko 1 z dobrym zamknięciem.
Pchełka nadal się boi :(
AnielkaG

Post » Śro lut 18, 2015 22:34 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

AnielkaG pisze: (...)
Pchełka nadal się boi :(

Ale chyba generalnie małe pieski w typie pinczera/ratlerka są bojaźliwe - tego nie jestem pewna, ponieważ u nas zawsze były duże psy. Może jakiegoś behawiorystę psiego zapytać w jaki sposób postępować :?:

Wujek google pokazał na przykład taką stronkę:
http://terapiazwierzat.pl/

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Śro lut 18, 2015 23:56 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Fajnie, że Malusia się daje głaskać :201461

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Czw lut 19, 2015 7:53 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Jeśli wystarczy kasy i nowa opiekunka Pchełki/Muchy wyrazi zgodę poprosimy o pomoc najlepszą behawiotrystę w Wwie lek.wet.Joannę Iracką
http://vet.pol.pl/o-mnie

lub inną lek.wet.Jagna Kudła (tu wizyta 200zł za 1,5-2h,wiem ,bo korzystałam w sprawie kotki w zeszłym roku),ale wg mnie nic dużo więcej ponad to co wiemy nie wymyślą.Trzeba łagodnie mówić,głaskać,całować,pieścić się z nią,nagradzać smakołykami, cierpliwie, do znudzenia. U mnie zawsze to działało.Małymi kroczkami,odpowiednim tonem głosu.

Narazie w weekend idę do Pchełki(teraz Muchy) z najlepszymi smakołykami i może razem powalczymy,choć to praca na dłużej ,nie na jedno spotkanie.Zaniosę też identyfikator dla suni z numerem Sylvii (narazie nosi od mojego psa).Muszka boi się szelek,pociągnięcia na smyczy(głośno skamle),mieszkania,któego nie zwiedziła do dziś całego.Zostaje tylko w swojej budce i przedpokoju:( Na rękach sztywnieje i czasem aż siusia pod siebie:(

Dziś ostatni pingwin Bartuś będzie zaszczepiony,może uda się też zaszczepić drugą sukę Mambę.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Czw lut 19, 2015 8:31 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Boję się o Muszkę :( Wprawdzie Duża ro rozsądna osoba, ale czy podoła zadaniu. Widać, że pokochała sunię i chce dla niej jak najlepiej. Myślę, że behawiorysta podpowie co zrobić i czy w ogóle psinka jest w stanie pozbyć się tego lęku, który nosi w sobie.
Miałam taką koteńkę, która panicznie bala się swojego cienia. Pomimo miłości, dobroci i wspomagaczy nie zmieniła się do końca swoich dni.
Mam jednak wielką nadzieję, że Muszka pokona strach bo trafiła do naprawdę wspaniałego domku.
Wiece może czy u Basi też tak się zachowywała? Wiem, że była lękliwa, ale czy aż tak? Może podpytajcie TŻ'ta czy były jakieś "sposoby" na nią.
Bardzo się cieszę, że AnielkaG robi "porządki" z kotami, w sensie leczenia oczywiście :lol: No i domki się szykują. Same dobre wieści.
Tylko Muszka spędza sen z powiek :(
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw lut 19, 2015 9:10 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Była lękliwa,niestety nic z tym specjalnie nie robiono z tego co wiem,a już w ostatnim czasie napewno nic-myślę,że jej lęki zostały jeszcze spotęgowane i utrwalone w stadzie kotów i przy bardziej przebojowej suni oraz przy braku troski i czasu dla niej i tylko dla niej. Trzeba działać od początku.

tabo10

Post » Czw lut 19, 2015 9:15 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Gosiu, mam nadzieję że powiesz o tym Sylwii a ona to zrozumie i zechce pomóc Muszce. Widać, że chęci ma.
Może faktycznie jakie feromony psie jej zapodać - nie wiem czy są takie :wink: miałam psa 30 lat temu.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw lut 19, 2015 9:28 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Mogę jeszcze polecić tę behawiorystkę, Aleksandrę Słyk-Przeździecką:

http://www.qldog.pl/o-nas

Bardzo pomogła mojej koleżance, która miała duże problemy ze swoim psem rasy russell jack.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw lut 19, 2015 13:01 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Może żle myślę, ale spróbowałabym z behawiorystą - nie wiem, czy wymyśli coś więcej, ale na pewno pani - opiekunka suni - poczuje wsparcie, usłyszy radą popartą formalnym autorytetem.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lut 19, 2015 20:04 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Niestety, nowa pani Pchełki nie słucha niczego co się do niej mówi... :(
AnielkaG

Post » Pt lut 20, 2015 8:18 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Mamba wczoraj zaszczepiona, Bartuś (pingwin z dwupaku ) też.

Jutro Maciuś i Bajka mają wielki dzień:)

tabo10

Post » Pt lut 20, 2015 9:51 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

AnielkaG pisze:Niestety, nowa pani Pchełki nie słucha niczego co się do niej mówi... :(

Wiem, jak to jest, niestety.....
I dlatego tzw autorytet formalny - behawiorysta z papierkiem....
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt lut 20, 2015 10:52 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Trzymam kciuki za Maciusia :201461 i Bajkę :201461
I za WIELKIE serca w domkach, które zdecydowały się na ich przyjęcie :1luvu:
Ostatnio edytowano Pt lut 20, 2015 12:34 przez Baltimoore, łącznie edytowano 1 raz

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pt lut 20, 2015 11:39 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

AnielkaG pisze:Niestety, nowa pani Pchełki nie słucha niczego co się do niej mówi... :(
ojej ale czemu nie slucha tzn czym to się przejawia ??

Asia777

Od: Czw mar 27, 2014 12:28

Post » Pt lut 20, 2015 15:23 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Maciuś :1luvu: Bajeczka :1luvu: oby Wam się poszczęściło :ok:
Pani od Pchełki / Muszki chęci ma dobre, ale doświadczenia z tego typu sunią brak. Zobaczymy jak to będzie.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

[poprzednia][następna]