Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 18, 2015 18:16 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

kalair pisze:
aannee99 pisze:Zdrówka życzę :)
Ja lubię dodać też do soku pomidorowego trochę pieprzu :mrgreen:

Dzięki :P A, to jeszcze troszkę wódki, i będzie Krwawa Mary :lol:

No tak,ale..póki co,to jednak podziękuję :mrgreen:
Krwawej Mary nigdy jeszcze nie piłam :ryk:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lut 18, 2015 18:19 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Całkiem dobra! :D
A sok pomidorowy pikantny jest bodajże z hortexu. Fajny. :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lut 18, 2015 18:22 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Hmm,muszę spróbować w przyszłości,niebawem :mrgreen: z czystej ciekawości 8)
Tak,tak - wiem o tym pikantnym smaku,jak czasem go gdzieś dorwę,to kupuję,
a jak jest zwykły,to ratuję się pieprzem i delektuję pysznym sokiem :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Post » Śro lut 18, 2015 18:40 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Ja też lubię sok pomidorowy :) I miałam ochotę w zeszłym tygodniu na drink, ale miałam tylko whisky i sok, połączyłam i było średnie ;p :D Ale na krwawą mery też mam chęć :) Aniu jak lubisz sok pomidorowy to pewnie będzie strzał w 10 :) Ja piłam raz, sama nie wiem czy umiem zrobić, bo ostatnio czytałam to tam jakieś składniki z kosmosu potrzeba. Bożenko, jak robisz?
U mnie się zaś pije :201478 a jak się nie pije to się mówi, że się pić będzie :mrgreen:

Aha ponieważ męczę mojego Jacka Danielsa to powiem Wam, że po różnych miksach da się go wypić w ... szampanie :D Boskie! Trochę whisky ile kto lubi i szampana z biedronki za 5 zł! Mniam :D Oba składniki muszą być zmrożone i po co ja to powiedziałam... teraz mam smaka :D
Ostatnio edytowano Śro lut 18, 2015 18:43 przez klaudiafj, łącznie edytowano 1 raz
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro lut 18, 2015 18:43 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Spróbuję niebawem,a co :D
Obrazek

aannee99

Post » Śro lut 18, 2015 18:44 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Ja też lubię sok pomidorowy :) I miałam ochotę w zeszłym tygodniu na drink, ale miałam tylko whisky i sok, połączyłam i było średnie ;p :D Ale na krwawą mery też mam chęć :) Aniu jak lubisz sok pomidorowy to pewnie będzie strzał w 10 :) Ja piłam raz, sama nie wiem czy umiem zrobić, bo ostatnio czytałam to tam jakieś składniki z kosmosu potrzeba. Bożenko, jak robisz?
U mnie się zaś pije :201478 a jak się nie pije to się mówi, że się pić będzie :mrgreen:

Aha ponieważ męczę mojego Jacka Danielsa to powiem Wam, że po różnych miksach da się go wypić w ... szampanie :D Boskie! Trochę whisky ile kto lubi i szampana z biedronki za 5 zł! Mniam :D

pewno jakieś słodkie obrzydlistwo, fuj, ale w tym sklepie nic porządnego nie ma
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lut 18, 2015 18:51 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No słodkie, ale musujące i akurat tu się mylisz, bo biedronka ma najlepsze wina :) Kultowe :)

klaudiafj

Post » Śro lut 18, 2015 18:57 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Klaudia, ja robiłam pół na pół sok i wódka, sól, pieprz, sos tabasco. :mrgreen: Prosto, nie wysilam się. A słodkie winko jest the best! :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro lut 18, 2015 19:04 przez kalair, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro lut 18, 2015 19:00 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:No słodkie, ale musujące i akurat tu się mylisz, bo biedronka ma najlepsze wina :) Kultowe :)

słodkich nie znoszę
a moje wino jest na pewno lepsze od tych co oni mają
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro lut 18, 2015 19:04 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

ojej, a dla mnie słodkości sa jedyne słuszne..A sama robisz? I wytrawne ?
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro lut 18, 2015 19:06 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Zrobiłam ostatnio chustecznik :)

Obrazek
Pierwszy raz takie coś robiłam i tak mi się to podobało, że nie doczekało się chusteczek, bo podarowałam mamie ;p I teraz muszę sobie zrobić drugi, ale to nic, bo mam i kolory i serwetki, tylko chustecznika brak :/
Przykleiłam koronkę, zwykłą i polakierowałam, więc jest jak ścianka i można myć jak coś :) A ten niebieski to sama namieszałam z farby białej, niebieskiej i czarnej. Skąd ja takie rzeczy znam, nie podejrzewałam sie o to?! :D
Obrazek

A tu dla siostry, która robi torty artystyczne, zrobiłam ozdobę do kuchni. Nie widać tu faktury takiej chropowatej i błysku lakieru. Taka to sobie pierdoła (wstyd mi było dawać) a mama i siostra były zachwycone, bardziej niż tym pudełkiem i teraz mamie też muszę zrobić taką cebulę :)
Obrazek
Obrazek
"Wszystko czego potrzebujesz to miłość i czekolada, teraz i na później" :)

klaudiafj

Post » Śro lut 18, 2015 19:07 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

8O 8O , dziołszka, zadziwiasz mnie! Jakie to ładne! Jak zrobiłaś to pudełeczko na chusteczki?
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro lut 18, 2015 19:09 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Rewelacyjny chustecznik,piękny!!!!.
A te cudeńko dla siostry 8O 8O piękna ozdoba kuchni :D :D
Obrazek

aannee99

Post » Śro lut 18, 2015 19:09 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Zrobiłam ostatnio chustecznik :)

Obrazek
Pierwszy raz takie coś robiłam i tak mi się to podobało, że nie doczekało się chusteczek, bo podarowałam mamie ;p I teraz muszę sobie zrobić drugi, ale to nic, bo mam i kolory i serwetki, tylko chustecznika brak :/
Przykleiłam koronkę, zwykłą i polakierowałam, więc jest jak ścianka i można myć jak coś :) A ten niebieski to sama namieszałam z farby białej, niebieskiej i czarnej. Skąd ja takie rzeczy znam, nie podejrzewałam sie o to?! :D
Obrazek

A tu dla siostry, która robi torty artystyczne, zrobiłam ozdobę do kuchni. Nie widać tu faktury takiej chropowatej i błysku lakieru. Taka to sobie pierdoła (wstyd mi było dawać) a mama i siostra były zachwycone, bardziej niż tym pudełkiem i teraz mamie też muszę zrobić taką cebulę :)
Obrazek
Obrazek
"Wszystko czego potrzebujesz to miłość i czekolada, teraz i na później" :)

bardzo ładna, nie dziwię im się :D
ten chustecznik się rozkłada? jak tam wkładasz chusteczki?
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lut 18, 2015 19:11 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Wytrawne mają najlepsze - ze wszystkich krajów świata - do tego katalog win wychodzi co jakiś czas i razem z nim nowe wina z różnych stron świata. Ja jestem winiacz wytrawny i zawsze jak chcę dobre wino to idę do biedronki. Są też dobre wina w dobrej cenie, bo moje ulubione Real Forte kosztuje tylko 10 zł. Lubię oba - białe i czerwone. Dla mnie pod względem win właśnie biedronka jest nie do pobicia :)

A sama win nie robię :/ tak jak i dżemów i innych cudów :)

Teściowa mieszkała we Włoszech i kupowała nam wina z winiarni od producenta - cena wina we Włoszech to 1,5 euro za normalne wino roczne lub dwu letnie. Cała reszta kasy to marka i naliczenia inne. Dlatego wiem, że za dobre wino nie trzeba przepłacać :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]