Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.10

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 17, 2015 16:45 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.10

Och kielich by mi się przydał, co by ciężką atmosferę ściągnąć z głowy mej :D

Mireczko dziękuję za obrazek :) wszystkiego najlepszego Twoim kotkom również :) Co by im wszystko zawsze smakowało ;) I zdrówka dla pieseczków !
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto lut 17, 2015 19:46 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.10

Dziękujemy za śliczną karteczkę . Równiez zyczymy wszystkiego naj ! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto lut 17, 2015 22:01 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.10

z okazji Światowego Dnia Kota
życzymy wszystkiego najlepszego dla footerek

Obrazek
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro lut 18, 2015 9:22 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.10

Witajcie w ten pochmurny dzionek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dziękuję w imieniu kotków za życzenia :1luvu:
i za to, że zaglądacie , bo ja ostatnio miałam mało czasu , byłam na miau z doskoku i nie zajrzałam do Was wszystkich :(
ciągle mi dzwonili o jakieś wyliczanki i trzeba było popracować :)
Dzisiaj jadę z Kają do weta, jesteśmy umówione na 15.30. Kaja w nocy wygryzła sobie trochę futerka z boku :cry: , ma łysy placek :placz: , ciekawe dlaczego :(
Koty z okazji Święta dostały 4 saszetki :catmilk: , Tofik to najchętniej tylko je by jadł. Zauważyłam , że do suchego prawie nie podchodzi, znowu mu się smaki zmieniły czy co :(
Ciągle kupuję inne , bo na początku jest dobre, a później już nie. Nie wiem co im teraz wybrać, bo aktualnie mają Portę21 i Smillę, ale już się kończy.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lut 18, 2015 12:41 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.10

Hej :) No też nie wiem co możesz wybrać :) Moje koty tego nie jadły ani suchego ani mokrego. Ja muszę iść po shebe, bo ostatnio Kitula pochłonęła całą - ale chyba się wycwanie i dodam do niej gotowanego kurczaka, żeby było pożywniejsze. 3,5 na raz na jednego kota czy ile to tam kosztuje to sporo. Z droższymi się wstrzymuję, bo zazwyczaj wyrzucam. A może rybkę im ugotuj i podaj też z tym rosołkiem? U mnie lubią bardzo :)

klaudiafj

Post » Śro lut 18, 2015 17:07 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.10

klaudiafj pisze:Hej :) No też nie wiem co możesz wybrać :) Moje koty tego nie jadły ani suchego ani mokrego. Ja muszę iść po shebe, bo ostatnio Kitula pochłonęła całą - ale chyba się wycwanie i dodam do niej gotowanego kurczaka, żeby było pożywniejsze. 3,5 na raz na jednego kota czy ile to tam kosztuje to sporo. Z droższymi się wstrzymuję, bo zazwyczaj wyrzucam. A może rybkę im ugotuj i podaj też z tym rosołkiem? U mnie lubią bardzo :)

rybkę lubią pieczoną, szczególnie Tofik, jutro będzie pstrąg to dostaną, a raczej same się obsłużą z talerza :evil:
u mnie sheba nieźle by wyszła 3 koty , trzy razy dziennie 8O , za to ,to by było chyba kilo wołowiny, kurczak i jeszcze by kasy zostało, a koty byłyby bardziej najedzone :)
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro lut 18, 2015 17:12 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.10

I jak Kajunia?
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lut 18, 2015 17:22 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.10

aannee99 pisze:I jak Kajunia?

jak się okazało to Kaja ma ząbki , nie wyleciały jej, a to co ma na nich to nadziąślak :( to takie łagodne guzki, poczytałam po powrocie o nich
można to usunąć ale nie w jej przypadku, bo to trzeba robić pod narkozą :( , tak więc pozostaje obserwować , ale jej to raczej nie przeszkadza w jedzeniu, bo apetyt ma, je głównie puszki to i gryźć nie musi za bardzo
ponadto dostała łupieżu i od tego tak się wygryzała, kupiłam szampon i mam ją kąpać, trochę kłopotliwe , bo o 23-ej jeszcze idziemy sikać i dopiero wtedy mogę ją wykąpać, bo przecież nie wyniosę mokrej na mróz :(
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lut 18, 2015 17:37 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.10

Witaj Mireczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Biedaczka :(
Dobrze, że ma apetyt i oby tak dalej :ok:
Ciekawe z czego ten łupież, może z jedzenia :roll:
Księżniczko nie drap się :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za zdrówko panienki i za resztę futerek też żeby nie psociły i nie martwiły Dużej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro lut 18, 2015 17:41 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.10

Miraclle pisze:Witaj Mireczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dobrze, że ma apetyt i oby tak dalej :ok:
Ciekawe z czego ten łupież, może z jedzenia :roll:
Księżniczko nie drap się :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za zdrówko panienki i za resztę futerek też żeby nie psociły i nie martwiły Dużej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

dziękuję Basiu :1luvu:
Kaja ma chyba bardzo suchą skórę bo w domu mamy bardzo ciepło (na okrągło 25 stopni), chyba muszę gdzieś się rozejrzeć za nawilżaczami na płytowe grzejniki.
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lut 18, 2015 17:53 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.10

mir.ka pisze:
klaudiafj pisze:Hej :) No też nie wiem co możesz wybrać :) Moje koty tego nie jadły ani suchego ani mokrego. Ja muszę iść po shebe, bo ostatnio Kitula pochłonęła całą - ale chyba się wycwanie i dodam do niej gotowanego kurczaka, żeby było pożywniejsze. 3,5 na raz na jednego kota czy ile to tam kosztuje to sporo. Z droższymi się wstrzymuję, bo zazwyczaj wyrzucam. A może rybkę im ugotuj i podaj też z tym rosołkiem? U mnie lubią bardzo :)

rybkę lubią pieczoną, szczególnie Tofik, jutro będzie pstrąg to dostaną, a raczej same się obsłużą z talerza :evil:
u mnie sheba nieźle by wyszła 3 koty , trzy razy dziennie 8O , za to ,to by było chyba kilo wołowiny, kurczak i jeszcze by kasy zostało, a koty byłyby bardziej najedzone :)

Masz rację i do tego zdrowiej jak domowo :)
Pstrąg:) Moje to mają w TOTW i tam jest też pstrąg :) Chyba będę musiała też kupić taką rybę, na pewno lepsza niż mintaj a ponoć słodkowodne są lepsze dla kotów :)

Biedna Kajunia, no to faktycznie trzeba jej podawać miękkie jedzonko :201461 :201461

klaudiafj

Post » Śro lut 18, 2015 17:57 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.10

mir.ka pisze:

Kaja ma chyba bardzo suchą skórę bo w domu mamy bardzo ciepło (na okrągło 25 stopni), chyba muszę gdzieś się rozejrzeć za nawilżaczami na płytowe grzejniki.

Dieta tez ma znaczenie.
z tego co kojarzę to olej konopny dobrze robi na skórę i sierść u psów.
Nawet nie trzeba go dawać do jedzenia tylko zwilżyć sierść i wmasować w skórę, zostawić na kilak godzin i później wymyć szamponem.

Znalazłam tez na szybko taki blog o olejach dla zwierzaków, które dobrze działają http://ekozwierzak.blogspot.com/2011/01 ... kotow.html

Nie wiedziałam, że olej wiesiołkowy tak dobrze robi na wątrobę, muszę chyba go kupić Dżulce i Kubusiowi :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro lut 18, 2015 18:08 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.10

klaudiafj pisze:
mir.ka pisze:

Masz rację i do tego zdrowiej jak domowo :)
Pstrąg:) Moje to mają w TOTW i tam jest też pstrąg :) Chyba będę musiała też kupić taką rybę, na pewno lepsza niż mintaj a ponoć słodkowodne są lepsze dla kotów :)

Biedna Kajunia, no to faktycznie trzeba jej podawać miękkie jedzonko :201461 :201461

moje suche to najlepiej lubią z kurczakiem, z rybą nie bardzo, wolą zdecydowanie świeżą , w ostateczności z saszetki :wink:
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lut 18, 2015 18:13 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.10

Miraclle pisze:
mir.ka pisze:

Dieta tez ma znaczenie.
z tego co kojarzę to olej konopny dobrze robi na skórę i sierść u psów.
Nawet nie trzeba go dawać do jedzenia tylko zwilżyć sierść i wmasować w skórę, zostawić na kilak godzin i później wymyć szamponem.

Znalazłam tez na szybko taki blog o olejach dla zwierzaków, które dobrze działają http://ekozwierzak.blogspot.com/2011/01 ... kotow.html

Nie wiedziałam, że olej wiesiołkowy tak dobrze robi na wątrobę, muszę chyba go kupić Dżulce i Kubusiowi :ok:

te puszki co pieskom kupuję są z dodatkiem oleju lnianego, ale muszę spróbować dać im może zaparzonego siemienia lnianego

poczytam ten blog i gdzieś się rozejrzę na tymi olejami, ja lniany kupuję do sałatek i jak go dodaję to i sama wypijam łyżkę :)
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]