KRAKÓW i Małopolska

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob gru 20, 2014 11:39 Re: KRAKÓW i Małopolska

THERIOS w Myślenicach - POLECAM

Z góry zaznaczam, że tanio nie jest, niektórzy zarzucają że czysto też nie -dla mnie kwestia mało ważna.
Ważne jest to, że mimo ze jestem z innego województwa, to wiem ze jesli mojemu kotu cokolwiek się stanie -pakuje go w transporter i wioze wlasnie tam.
Trafilismy tam z podejzeniem chloniaka nerek, kompleksowe badania w Theriosie, lacznie z biopsja ją potwierdzily. Zaczelismy chemioterapie dzięki czemu dostalismy 14 tygodni na pozegnanie sie z naszym kotem. Nikt nas nie okłamywal ani nie zbywal, mialam z pania dr kontakt mailowy przez caly czas, i choc nic sie w przypadku chloniaka u kotow poradzic nie da, to chociaz wiedzielismy ze kot jest w dobrych rekach i lekarze wiedza co robia.
Co najwazniejsze maja duzo roznego sprzetu, badania krwi wykonywane są na miejscu w godzine - ewenement, u nas w miescie czeka sie co najmniej dzien.
Naprawde polecam, zwlaszcza w przypadku problemów ze zdrowiem kota czy psa, bo maja duzo przypadkow, i onkologicznych i chirurgicznych i tam gdzie zwyczajny wet rozklada rece dla nich to cos z czym juz mieli do czynienia, co okazalo sie bardzo wazne przypadku chloniaka.

ennante

Od: Pt sie 08, 2008 12:59

Post » Nie gru 21, 2014 4:22 Re: KRAKÓW i Małopolska

Fuci - baaaardzo polecam dr Tomasza Kutrzubę na Okulickiego 57 - nie zdziera, jest bardzo fachowy, nie wsciska ci na siłę Royal Canin, wszystko dokładnie tlumaczy, cierpliwie odpowiada na telefony i maile.

pelle_kb

Od: Pon lis 04, 2013 1:37

Post » Wto lut 17, 2015 16:31 Modern Veterinary Medicine Wojciech Piróg

Zdecydowanie polecam pana Wojciecha Piroga w Modern Veterinary Medicine w Krakowie, Zabłocie 21.
Chirurg z doświadczeniem w zagranicznych klinikach. Inni weterynarze nie chcieli się podjąć operacji ucha u mojego kota z podejrzeniem nowotworu, a on wiedział z doświadczenia, że to nie może być ten nowotwór, tylko są to polipy. I jakoś je zobaczył w uchu, podczas gdy inni twierdzili, że nie mogą zobaczyć, albo wcale nie zauważyli, a to ucho oglądało wcześniej 7 weterynarzy...
Bardzo komunikatywny, jasno stawia sprawę i wybiera opcję najmniej uciążliwą dla zwierzęcia.
Zajmują się też onkologią i chemioterapią. Mają RTG i USG.

Polecam weterynarza Bartosza Stawowskiego na Bajecznej 1 w Krakowie.
Ma specjalizację z chirurgii, jednakże jeśli wie, że nie ma doświadczenia w skomplikowanym zabiegu, to pomaga znaleźć innego lekarza. Przemiły człowiek, komunikatywny.
Zajmuje się też stomatologią - wstawianiem plomb!
Ostatnio edytowano Wto lut 17, 2015 17:08 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Połączyłam posty.

damae

Od: Pt sty 23, 2015 14:56

Post » Czw lut 19, 2015 21:12 Re: KRAKÓW i Małopolska

Czy ktoś miał do czynienia z Gaetano Bollino Gabinet Weterynaryjny?
Chodzi mi o opinie na temat sposobu sterylizacji kotek.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt lut 27, 2015 0:51 Re: KRAKÓW i Małopolska

Jeszcze raz wracam do tematu polecania wet-a w Krakowie. Jesteśmy już po zabiegu usuwania polipów z ucha, okazało się, że nie trzeba do tego rozcinać kotu buzi (jak proponowało 3 wetów), wystarczy mieć przyrząd do rozszerzania kanału słuchowego. Zdecydowanie nadal polecam Wojciech Piróga z Modern Veterinary Medicine, bo uratował mojego kota od usunięcia całego kanału słuchowego i to wszystko w niewysokiej cenie, a przy okazji wyleczył zęby (dał kotu pastę na dziąsła, po której w tydzień wyleczył się stan zapalny, a inni weci w ogóle nic nie dali przez kilka wizyt). Jeżeli macie do zrobienia jakieś zabiegi chirurgiczne, to udajcie się tam. Jeśli macie jakieś problemy skórne, to też tam - lekarz na miejscu pobiera zeskrobiny ze zmiany i od razu ogląda pod mikroskopem czy są grzyby czy bakterie czy pasożyty - nie leczy w ciemno. Dodatkowo zajmuje się też chemioterapią.

Po drodze odwiedziałam następujące gabinety:

Arka na Chłopskiej, dr. Gawor - proponował uszkodzić pysk kotu i go okaleczyć za 2000 PLN wykazując się niekompetencją w rozpoznaniu choroby i do tego był arogancki - RADZĘ UNIKAĆ!

Lecznica na Centralnej - byłam tam kilka razy, żaden z 3 weterynarzy nie dostrzegł polipów w uchu kota ani obcego ciała w drugim uchu, przez 3 miesiące leczyli zapalenia uszu i nie zainteresowali się dlaczego nawracają, NIE ZROBILI ŻADNYCH BADAŃ, w końcu dali środek na pchły, bo kot się drapał po chorych uszach i powiedzieli, że uszy są zdrowe!!! - NIGDY TAM NIE IDŹCIE jeśli życie Waszego zwierzątka jest Wam miłe!!!!

Vetmedica Agnieszka Wrona Lipińskiego 13A - bardzo sympatyczna, jako pierwsza zleciła u kota badanie na białaczkę i wymaz z ucha. Jednak niestety nie widziałam mikroskopu, który każdy vet w obecnych czasach powinien już mieć na miejscu. Też chciała rozcinać mojemu kotu całą tworz twierdząc, że nie da się zrobić operacji przez kanał słuchowy. - Nie polecam do chirurgii drobnej. Ceny dość wysokie.

Royal Vet, Centrum E, Kwapiszewska-Rogozińska - także bardzo sympatyczna, robi dobrą diagnostykę - krew, pobrała wycinki na histopatologię, niestety także nie widziałam używania mikroskopu, a szkoda. Bardzo troskliwie zajmowała się moim kotkiem. Niestety dnia pewnego zakropiła mojemu kotu do chorego ucha krople czyszczące, które spowodowały porażenie nerwów i kot zaczął się przewracać przy chodzeniu. Dalsze leczenie skutków podania preparatu musiałam pokrywać z własnej kieszeni. Mam co do tego mieszane uczucia. Dostawałam bardzo dużo lekarstw. Jednak można tam zrobić TOMOGRAFIĘ, jest to o ile wiem jedyny punkt w Krakowie. Niestety również proponowała rozcięcie kotu całej twarzy i usunięcie kanału słuchowego, brak wiedzy o tym, że można to zrobić inaczej. Ceny umiarkowane. Ale raczej nie polecam.

Jeżeli chcielibyście iść do któregokolwiek z wymienionych przeze mnie gabinetów, to lepiej idzćie do Wojciecha Piróga, bo jest zdecydowanie bardziej kompetentny i zna najnowsze skuteczne metody leczenia.

Nie mam żadnych interesów z dr. Pirogiem, tylko sama jestem pod wrażeniem jak moje problemy z kotem ciągnące się przez pół roku u różnych wetów, rozwiązały się w tydzień po znalezieniu Modern Veterinary Medicine i może uda mi się zaoszczędzić komuś męki, przez która ja przechodziłam.

damae

Od: Pt sty 23, 2015 14:56

Post » Pt mar 06, 2015 0:35 Re: KRAKÓW i Małopolska

Witam. Mój Kiciuś potrzebuje konsultacji stomatologicznej, ale jest kotem nerkowym, ostatnie wyniki złe, podejrzenie że "siada" także trzustka. Niestety i stan zapalny dziąseł, krwawią, nad kłem uszczerbionym szczególnie (do usunięcia). Nasz wet nic nie proponował w tym kierunku (poza żelami co smarujemy), ze względu na to iż kot w tym stanie cyt. " nie ma szans na przeżycie zabiegu w kolejnej narkozie", i jego gabinet nie jest do tego uposażony (wziewna narkoza). Mam 2 adresy poleconych dentystów w Krakowie którzy by się mogli podjąć zabiegu - usunięcie kamienia, kła: dr Agnieszka Hajnrych na ul. Grenadierów i dr Gawor na Chłopskiej, którzy są w tym podobno dobrzy. Znajomi z forum uświadomili mi jak bardzo kicia z tym dodatkowo cierpi i sugerują, (podobnie jak i wstępnie telefonicznie pani dr z przychodni na Grenadierów 7), że nie jest to humanitarne nie zrobić z tym nic, nawet gdyby kiciuś miał nie wybudzić się z narkozy, a to ze względu na poziom cierpienia jaki może mieć z tymi dolegliwościami w pyszczku. Stanęłam przed b. trudną decyzją. Czy ktoś był w podobnej sytuacji i który lekarz w Krakowie jest polecany w takiej sytuacji?

Czarnuszek6

Od: Pon lip 28, 2014 8:06

Post » Pt mar 06, 2015 5:52 Re: KRAKÓW i Małopolska

W tej sytuacji polecam dr Hajnrych. Ma duże doświadczenie z podawaniem narkozy kotom nerkowym, cukrzycowym i prowadzeniem ich po zabiegach.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie mar 08, 2015 9:59 Re: KRAKÓW i Małopolska

Dziękuje za odpowiedź i potwierdzenie.

Czarnuszek6

Post » Nie mar 08, 2015 10:00 Re: KRAKÓW i Małopolska

Dziękuję za odp. i potwierdzenie.

Czarnuszek6

Post » Pt kwi 10, 2015 11:37 Re: KRAKÓW i Małopolska

W kwestii Andrychowa niespecjalnie jest w czym wybierać ;-) - ale jeśli już, to zdecydowanie polecam Lecznicę Weterynaryjną Andrzeja Zielińskiego. Oprócz tego, że jest bardzo dobrze wyposażona (rtg, usg, analityka, sala operacyjna itd.) - prowadzący ją weterynarz jest doskonałym fachowcem, pasjonatem i do tego po prostu świetnym człowiekiem. :) Wyciągnął moją kotkę z panleukopenii - co jest już dobrą rekomendacją, ale poza tym jest cierpliwy, serdeczny dla zwierząt, cały czas się dokształca, posiada też specjalizację z dziedziny leczenia ptaków (o ile tak się to nazywa).
Z czystym sercem polecam.

Krystal

Od: Pt sie 24, 2007 21:46

Post » Wto kwi 14, 2015 12:34 Re: KRAKÓW i Małopolska

Czarnuszek6 pisze:Witam. Mój Kiciuś potrzebuje konsultacji stomatologicznej, ale jest kotem nerkowym, ostatnie wyniki złe, podejrzenie że "siada" także trzustka. Niestety i stan zapalny dziąseł, krwawią, nad kłem uszczerbionym szczególnie (do usunięcia). Nasz wet nic nie proponował w tym kierunku (poza żelami co smarujemy), ze względu na to iż kot w tym stanie cyt. " nie ma szans na przeżycie zabiegu w kolejnej narkozie", i jego gabinet nie jest do tego uposażony (wziewna narkoza). Mam 2 adresy poleconych dentystów w Krakowie którzy by się mogli podjąć zabiegu - usunięcie kamienia, kła: dr Agnieszka Hajnrych na ul. Grenadierów i dr Gawor na Chłopskiej, którzy są w tym podobno dobrzy. Znajomi z forum uświadomili mi jak bardzo kicia z tym dodatkowo cierpi i sugerują, (podobnie jak i wstępnie telefonicznie pani dr z przychodni na Grenadierów 7), że nie jest to humanitarne nie zrobić z tym nic, nawet gdyby kiciuś miał nie wybudzić się z narkozy, a to ze względu na poziom cierpienia jaki może mieć z tymi dolegliwościami w pyszczku. Stanęłam przed b. trudną decyzją. Czy ktoś był w podobnej sytuacji i który lekarz w Krakowie jest polecany w takiej sytuacji?

I jak? Udało się?
Byłam w podobnej sytuacji. Kot nerkowy z bardzo bolesnym problemem z zębem. Ząb usuwała dr. Hajnrych a jak kota odbierałam po południu to z ręki zjadł chrupki :-) Ewidentnie mu ulżyło. Tylko ten dylemat albo nerkowiec będzie cierpiał bo istnieje poważne ryzyko, że nie przeżyje albo, że nerki siądą jeszcze bardziej albo przynosimy ulgę a być może skracamy jego życie. Możliwe, że krótsze ale bez tego bólu.

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pon cze 29, 2015 14:46 Re: KRAKÓW i Małopolska

Szukam kogoś dobrego w USG (nerek)
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pon cze 29, 2015 15:01 Re: KRAKÓW i Małopolska

Dr Agnieszka Hajnrych (ale tylko ona :) ), Zdrowie Czterolapa, ul Grenadierów 7d
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt lip 03, 2015 17:50 Re: KRAKÓW i Małopolska

Bomba, dzieki. Jestesmy po konsultacji :)
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pt lip 03, 2015 18:31 Re: KRAKÓW i Małopolska

Arka ma z pewnością świetnych lekarzy, moje obecne wetki też się o nich wypowiadają w superlatywach, ale ceny są z kosmosu. Kilka lat temu zapłaciłam tam 550 pln za sanację zębów mojego kota.
Pozdrawiam,
Nuśka & Romeros

Nuśka

Od: Wto gru 16, 2003 0:23

[poprzednia][następna]