Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 17, 2015 11:15 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Dzień dobry i najlepszego dla naszych kociastych!
[*] Alpinka zasnęła po ciężkiej bitwie z chorobą 15.06.2017
[*] Myszka prawdziwa Przyjaciółka zasnęła 6.10.2016
[*] Wiesławku, serce nigdy nie przestanie boleć! Zaginął 23.10.2015
[*] Czarny kot - byłeś naszym Czarodziejem. Przegrał z chorobą 14.11.2014

Sulfuria

Od: Nie sty 10, 2010 16:56

Post » Wto lut 17, 2015 11:24 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Witamy wszystkich bardzo miło i dziękujemy za życzenia dla koteczków :) Wstyd - nic dla nich nie mamy ;) A Wy? Waszym ukochanym futerkom też życzymy samych szczęśliwych dni w dostatku i lenistwie :)

To, że koty czekają przy drzwiach to normalne, Marysia ledwo u nas zamieszkała to już w kąciku z Kitkiem siedziały futerko w futerko. Ale mnie zaskoczyło to, że Kitusia teraz drapie w drzwi jak my dopiero do klatki wejdziemy. Idziemy po schodach a ona jak szalona. I dopiero jak wchodzimy na nasze piętro to jest cisza. Czeka obok drzwi :) jaki to mądry kot, że wie, że ten dzwonek jest nasz a nie sąsiada :) Ładnie będą wyglądać te drzwi jak je machnę na biało a ona tam będzie drapać :)
My dziś remontujemy - mamy pożyczoną wiertarkę i resztę graciołów :)

Te sheby wyrzucałam ostatnio a Marysia wcale nie tknęła wczoraj tego :/ Ale muszę coś kupić innego teraz dla odmiany :) Zrobiłam kotom rosół ostatnio z wołowego, które nie było mięsem tylko jakimś kawałkiem tłustego, nie wiem nie znam się, ale stwierdziłam, że na rosół to idealne - i żadna nie ruszyła. A z kurczaka czy najlepiej z ryby to uwielbiają pić rosołek. A to dobre dla nich - nawodnią się i natłuszczą :ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto lut 17, 2015 11:30 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Oj, koteczkom trudno dogodzić.. Safcia kocha kurczaka, a jak jej kupiłam taki pięęękny, poprzerastany kawałek wołowinki-całkiem nietani :twisted: , olała totalnie. Muszę coś z nim zrobić, a ja za wołowinką też nie przepadam. :ryk:
Ucałowania kotkom w dniu ich święta! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto lut 17, 2015 11:33 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Dziękuję :) moje o dziwo lubią wołowinę, ale ta była dwa razy tańsza i się okazało czemu, bo mięsa w niej prawie nie było :) A tłustego nie chcą jeść, a chciałabym im bardziej natłuścić dietę, szczególnie Kitusi, bo ma wysuszone kupki. W tym wieku to już może mieć, ale trzeba jej coś pomóc :)

klaudiafj

Post » Wto lut 17, 2015 11:37 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No, pawda, a trudno zmusić , jak nie chce..
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto lut 17, 2015 11:59 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Oj

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto lut 17, 2015 13:18 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Dziękuję :) moje o dziwo lubią wołowinę, ale ta była dwa razy tańsza i się okazało czemu, bo mięsa w niej prawie nie było :) A tłustego nie chcą jeść, a chciałabym im bardziej natłuścić dietę, szczególnie Kitusi, bo ma wysuszone kupki. W tym wieku to już może mieć, ale trzeba jej coś pomóc :)

wiesz co Klaudia, na wysuszone kupki to najlepsza jest sucha karma ROYAL FIBRA
ja swoim mieszam ją z innymi chrupami i wcinają, chociaż bez nich też by zjadły
Po tej karmie kupki zrobiły się o wiele luźniejsze
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Wto lut 17, 2015 13:22 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

kalair pisze:Oj, koteczkom trudno dogodzić.. Safcia kocha kurczaka, a jak jej kupiłam taki pięęękny, poprzerastany kawałek wołowinki-całkiem nietani :twisted: , olała totalnie. Muszę coś z nim zrobić, a ja za wołowinką też nie przepadam. :ryk:
Ucałowania kotkom w dniu ich święta! :1luvu:

u mnie wołowinkę lubią Rysia, Gumiś i Dyzio
kuraka lubią wszystkie
wątróbkę drobiową lubią Dyzio i Gumiś, reszta nie ruszy bo nie smakuje
a ja biegam za nimi z talerzykami, na każdym co innego i podtykam pod noski :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Post » Wto lut 17, 2015 13:32 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Ale Royal akurat to świństewko, :mrgreen:
No co zrobimy Aguś, jak nasze kotki takie wybredzioszki, w dodatku każdy ma inne gusta! :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto lut 17, 2015 13:36 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

kalair pisze:Ale Royal akurat to świństewko, :mrgreen:
No co zrobimy Aguś, jak nasze kotki takie wybredzioszki, w dodatku każdy ma inne gusta! :ryk:

royal to już się bardzo skiepścił :roll:
tylko że moje koty wcinają ją aż im się uszy trzęsą :D
a ta Fibra jest super na zatwardzenia :D

a bo Bożenko w dupkach się naszym koteckom pomieszało o :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Post » Wto lut 17, 2015 13:41 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Co poradzimy, trzeba dogadzać :mrgreen: Wiadomo, koteczki najważniejsze.. :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto lut 17, 2015 14:27 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Moje mają TOTW, RC miałyśmy wcześniej i koty nie były takie ładne pod wzgędem sierściuchy. Kitusia zawsze mogła jeść tuńczyka w oleju i nigdy nie miała biegunki, nawet od samego oleju, zaś Marysia i MAciuś miały. Dlatego myślę, że to jej osobiste tendencje. Po syropie lactulosum zrobiła śliczną kupkę, ale nie chce jej dawać syropu :) Może olej z łososia - przeczytałam tutaj, że dziewczyny dają i smakuje :)

Ale mam nerw :201427 ale spoko, przeżyję :kotek:

klaudiafj

Post » Wto lut 17, 2015 15:06 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Pewnie że przeżyjesz. Co nas nie zabije, to nas wzmocni :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto lut 17, 2015 15:18 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Klaudia,nerw na.... sytuację na "Kotach?" :(
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto lut 17, 2015 15:40 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

tak

klaudiafj

[poprzednia][następna]