forumowa delfinka[*] i Jej koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 14, 2015 20:04 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

AnielkaG pisze:Pchełka już w nowym domu, 14- tego o 15 :wink:
Zupełnie dzisiaj inaczej wyglądała, po kąpieli i w nowych szelkach. Merdała też ogonkiem na powitanie, czyli wybaczyła nam wczorajsze katusze. Dostała też jako skromną wyprawkę 4 kg karmy.
W nowym domu (delikatnie mówiąc, to pałac nie dom) najpierw siedziała troszkę pod kanapą, ale jak wyszłyśmy to Pani zadzwoniła z informacją że Pchełka leży na kocyku, na fotelu i zjadła przysmaczki. Myślę że będzie dobrze i że wreszcie będzie szczęśliwa i na pierwszym, a nie ostatnim miejscu w hierarchii.

:ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob lut 14, 2015 20:26 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Ale jestem szczęśliwa, że się udało :lol: Od razu mi się ta babeczka spodobała tzn. w sensie przyszłej właścicielki Pchełki, że żeby mnie wpadła w oko :wink: Teraz jeszcze koty muszę dobrze poreklamować (AnielkaG) pomoże :ok: Ale powiem Wam, że na fb teraz naprawdę bardzo ciężko o domy.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob lut 14, 2015 21:54 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

jestem
ale pomóc nie mam jak :(
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob lut 14, 2015 23:36 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Wszystkiego najlepszego dla Pchełki :)

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Nie lut 15, 2015 0:27 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Wszystkiego dobrego Pchełko!
Obrazek
AnielkaG

Post » Nie lut 15, 2015 1:43 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Dołączam się z życzeniami Najlepszego dla Pchełki.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Nie lut 15, 2015 6:09 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Cieszę się, że Pchełka ma dom . Niech będzie szczęśliwa!
Niestety o domy fajne i dobre wszędzie trudno! Nie tylko na fb . Ale uda się . Musi!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lut 15, 2015 11:43 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Pchełka zamieszkała w suuper warunkach :mrgreen: Ma do dyspozycji olbrzymie mieszkanko na spółkę z czarno-białym Cezarem, kocurkiem rezydentem. Na terenie osiedla strzeżonego jest też własny park na spacerki 8O :dance: . Nowa Pańcia zakupiła już przysmaczki jako wkupne :wink: Z początku Pchełka bała się i ukryła pod sofą,ale wkrótce dostałam info,że już leży na kocyku na fotelu,a po kilkudziesięciu minutach,że była uprzejma poczęstować się przekąską. Mamy nadzieję,że polubi szelki,bo już na nich chodzi,ale nie chciała się załatwić :|
Cezar nie był najszczęśliwszy z nowego nabytku :wink: ,ale nie fukał ,puszył tylko ogon jak mega wiewióra.
No i suńka zamieniła niewygodną wycieraczkę na prawdziwie królewskie legowisko :dance2: Dostała też adresatkę z nr tel,narazie moim,ale bez tego nie wyobrażam sobie adopcji żadnego psa.Choć Pchełka grzeczniutka,nie uciekinierka,ale strachliwa i strzeżonego Pan Bóg strzeże...
Sylvi :1luvu: ,dziękujemy za adopcję Pchełki. :201494

A prawdziwym dobrym Aniołem tej adopcji,choć tylko wirtualnym, była ewan :1luvu: :1luvu: :1luvu: ,bez której wydarzenia na FB nie byłoby takiego happy endu!I to w tak krótkim czasie, w 10 dni po odejściu delfinki.

Pchełko,powodzenia na nowej drodze życia! Już nie będziesz się bała 11 kotów i dużej suni! Już będzie spokojna i szczęśliwa!

królewna Pchełka w nowym życiu
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lut 15, 2015 12:06 przez tabo10, łącznie edytowano 1 raz

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Nie lut 15, 2015 12:00 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Kinnia pisze:jestem
ale pomóc nie mam jak :(

ależ masz :) rób proszę ogłoszenia kotom-bez tego nikt ich nie znajdzie...

tabo10

Post » Pon lut 16, 2015 8:56 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

:oops: zaczerwieniłam się od tych pochwał :oops: cieszę się, że udało się pomóc i sunia trafiła do fajnej pańci. Będzie wiodła szczęśliwe i dostatnie życie.
Z kotami chyba będzie większy problem, ale nie poddajemy się, walczymy dalej :ok:
Kto może, niech robi dodatkowe ogłoszenia. Na pewno nie zaszkodzą.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lut 16, 2015 10:06 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Wątek czytam od początku, chociaż nic nie piszę.ewan, dołączę się do podziękowań, dobra robota :ok: :1luvu: Sunia jest fajna, a ja po raz kolejny się przekonałam, że normalni ludzie ( "normalny" to komplement) nie muszą się dowartościowywać. Mam na myśli Dużą Pchełki.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lut 16, 2015 11:50 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Tak się cieszę. :D
Tabo, ewan dzięki :ok: :1luvu:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon lut 16, 2015 12:31 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Niestety mimo pierwszej radości,teraz muszę wyciszyć swój entuzjazm. Przed Pchełką i Jej nową Opiekunką dużo pracy jeszcze :( Maleńka nadal boi się. Szczegolnie w domu.Na spacerku to całkiem inny pies.W domu nie chciała wyjść spod łóżka wczoraj. Nie chce spać w legowisku. Nie jest do żadnego przyzwyczajona,nie miała najwyraźniej żadnego miękkiego.Nie chce jeść z misek w kuchni,dopiero podstawienie pod pysia pomogło. Serce mi pęka ,bo wiem,że sunia jest zdezorientowana,nie za bardzo wie co się teraz wokół niej dzieje,strasznie dużo zmian w jej życiu.A jej potrzeba stabilizacji,jednego,stałego opiekuna,mówienia,cackania się z nią i jej lękiem.To trudne zadanie,bo sunia jest bardzo zaburzona.Oby podołano temu.
Trzymam kciuki za Sylvi,oby pokochała Pchełkę,miała cierpliwość i czas dla niej :ok:

tabo10

Post » Pon lut 16, 2015 13:30 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

A jak nie kochać takiej psiny? Zawalił jej się świat, wszystko nowe, musi upłynąć trochę czasu.Trzymam kciuki, aby nastąpiło to jak najszybciej :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lut 16, 2015 14:02 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Jestem w zasadzie psiarą, nie kociarą. Psy miałam wyłącznie po przeżyciach, m.in. ze schroniska.
Początki w domu były zawsze bardzo trudne. Tu potrzebna jest tylko cierpliwość. I wiara.
Bo to, że sunia wróci do równowagi psychicznej jest pewne.
Trzeba tylko liczyć się z tym, że to potrwa. Nawet do trzech miesięcy.
Najgorszy jest pierwszy tydzień, dwa. A potem będzie następować stabilizacja. Często bardzo szybka.
Oby tylko nowa opiekunka Pchełki się nie zniechęciła. Bo gdyby zechciała Pchełkę zwrócić, to wtedy dopiero byłaby tragedia. Teraz warto byłoby bardziej trzymać kciuki za opiekunkę, żeby wytrwała, a potem za Pchełkę.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

[poprzednia][następna]