kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Śro lut 11, 2015 22:35 Re: kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

Hikiko dziękuje za wszelkie informacje.Mam nadzieję że kot da rade jakoś egzystować w tym kubraku.Fili oczywiście że kamień będzie badany sam weterynarz o tym mówił a gdyby sam nie mówił to ja bym mu o tym ze 100 razy powiedziała.Dziękuję Wam dziewczyny że trzymacie kciuki za zdrowie mojego maluszka :-) jest mi bardzo miło :-) na pewno jutro się tu odezwę...obym miała już do przekazywania same dobre wiadomości.

megi00

Od: Czw sty 08, 2015 18:33

Post » Czw lut 12, 2015 16:44 Re: kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

no to pisz,jak tam..
"koty śpią z ludżmi,gdy tylko jest to możliwe,
w pozycji tak niewygodnej dla ludzi,
jak to tylko mozliwe dla kota"

franeczka2

Od: Czw cze 07, 2012 16:56

Post » Czw lut 12, 2015 19:49 Re: kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

Kotek już po zabiegu niby wszystko ok wybudził się i jak na razie jest dobrze.Niestety nie mogę tego sprawdzić osobiście bo jestem za granicą ale takie mam wieści od weterynarza.kotek został tam do jutra do południa.kamienie to struwity. jak tylko jutro będę wiedziała coś więcej to napiszę.

megi00

Post » Czw lut 12, 2015 21:33 Re: kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

dobrze, że juz po
patrz na ręce wetom
oby juz tylko lepiej
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt lut 13, 2015 14:36 Re: kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

no to spoko."struwitoza"chyba najwieksza zmora kastrowanych pupili

franeczka2

Post » Pt lut 13, 2015 17:16 Re: kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

niby spoko ale wiem że przed nami długa droga by było dobrze teraz trzeba zadbać by to"cholerstwo" nie nawracało a wiem że nie będzie to proste...żałuję że nie mogłam być przy kocie w czasie operacji i po niej.cały dzień tutaj przepłakałam z nerwów.dziś o 18 mama odbiera go z kliniki mam nadzieję że będzie dobrze.naczytałam się w necie że czasem koty mają nawroty po takiej operacji już po kilku dniach... chyba już ciągle będę w nerwach...

megi00

Post » Pt lut 13, 2015 17:23 Re: kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

miejmy nadzieje ,że już będzie lepiej.

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Pt lut 13, 2015 19:11 Re: kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

dzwoniła mama że kot już w domu ma kubrak ale podobno bardzo czymś śmierdzi czy to rana jest czymś posmarowana? wiecie może co to może być? poza tym mówi że kot w czasie drogi posiusiał się i w moczu była krew czy to normalne? już się zaczynam martwić...za 10 dni ma mieć ściągane szwy.jedzenia zjadł bardzo malutko a teraz śpi biedak.

megi00

Post » Pt lut 13, 2015 20:20 Re: kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

po zabiegu takie rzeczy jak krew moga się pojawic,przeciez pęcherz był drażniony,brzydki zapach moze byc spowodowany środkami do miejscowego odkazania rany pozabiegowej

franeczka2

Post » Pt lut 13, 2015 20:25 Re: kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

dziękuje za odpowiedz troszkę się uspokoiłam.Ogólnie to mam przez to wszystko takie nerwy że zastanawiam się nad zjazdem do domu bo czuje że tak na telefon to ja nie dopilnuje wszystkiego dobrze.nie wiem już co robić.Przez całą tą sytuację chyba już oszalałam :-)

megi00

Post » Sob lut 14, 2015 17:05 Re: kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

Mam pytanie do osób których zwierzaki miały robioną operację czyszczenia pęcherza.Czy Wasze koty miały później założony cewnik i kroplówki? bo mój nie miał a gdzieś czytałam że tak to powinno po zabiegu wyglądać i teraz się zaniepokoiłam czy coś nie zostało pominięte.I drugie pytanie czy można czymś zastąpić uropet? najlepiej w tabletkach bo podanie uropetu jest dla mamy wyjątkowo uciążliwe. z podawaniem tabletek nie ma problemu.

megi00

Post » Sob lut 14, 2015 17:09 Re: kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

Nieprawda, cewnika nie zakłada się wszystkim.
Uropetem można kotru spróbować smarować łapki, większość sama zlizuje :smokin:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lut 14, 2015 18:25 Re: kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

taizu dziękuje za odpowiedz.co do smarowanie łapek próbowałam ale wchodzi do kuwety i ociera łapki o żwirek :-( musiałabym mieć coś w tabletkach czy ampułkach.tylko co?kotek dużo śpi, dziś siusiał 2 razy troszkę krwi było w moczu.zjadł tez saszetke mokrą hillsa.

megi00

Post » Sob lut 14, 2015 18:26 Re: kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

Po cewnikowaniu stosowaliśmy Uroxivet - moze podpytaj weta ?
kicikicimiauhau

Post » Sob lut 14, 2015 21:37 Re: kot z SUK? problemy dróg moczowych.bardzo proszę o POMOC

megi00 pisze:taizu dziękuje za odpowiedz.co do smarowanie łapek próbowałam ale wchodzi do kuwety i ociera łapki o żwirek :-( musiałabym mieć coś w tabletkach czy ampułkach.tylko co?kotek dużo śpi, dziś siusiał 2 razy troszkę krwi było w moczu.zjadł tez saszetke mokrą hillsa.

urinomet firmy dolfos,tani(ok 30 zł a 60 tabl),łatwo się kruszy i nie jest gorzki,może dlatego że jest dedykowany dla kotów.dostaniesz raczej w każdym gabinecie wet
Ostatnio edytowano Sob lut 14, 2015 22:30 przez franeczka2, łącznie edytowano 1 raz

franeczka2

[poprzednia][następna]