Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chiara pisze:Dziś internet zalały kartki ze świątecznymi życzeniami.
Ja postanowiłam poprosić o wigilijny mały cud dla tej kotki... Wysterylizowaliśmy ją latem, urodziła w krzakach. Jest dokarmiana i jakoś sobie radzi. Ani ładna, ani rzucająca się w oczy...
Ale tak bardzo, bardzo szuka przyjaciela, włóczy się za ludźmi i chyba wciąż liczy, że ktoś właśnie ją wybierze... Może jednak, może dziś ?
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 063&type=1
Kotka bytuje w Zamościu. Telefon kontaktowy w sprawie adopcji: 694529231
MalgWroclaw pisze:Może to nie czas, ale zebrało mi się![]()
Dziś rozmawiałam z panią, która chodzi po talony do schroniska i sterylizuje. Po tej rozmowie tym bardziej cenię Powszechną Sterylizację – bo wiem, że tu znajdzie pomoc kot np. ubogiego człowieka.
W naszym schronisku jest tak: jedna osoba może wziąć dwa talony sterylizacyjne, wyłącznie na wolne koty, musi się opowiedzieć dokładnie, gdzie opiekuje się kotami itd. I dowiaduje się, że schronisko może przyjechać i skontrolować.
Powiedziałam, że zapraszam na moje podwórko, przed świtem, bo wtedy karmię i widać koty. Już widzę, jak tu przyjeżdżają.
Talon jest opłacany przez miasto wyłącznie po zabiegu - czyli wtedy, kiedy znajdzie się w lecznicy razem z kotem. Inaczej to zwykła kartka. Nie pojmuję, co oni chcą osiągnąć.
Pani do schroniska idzie po talony z mężem i siostrą, razem dostają sześć.
Chiara pisze:Ponawiam prośbę do wszystkich, którym odmówiono pomocy w sterylizacjach, bo kot dokarmiany nie jest bezdomny ani wolno żyjący.![]()
![]()
Kierujcie prośbę na piśmie, a odpowiedź przyślijcie na maila powszechnasterylizacja@gazeta.pl
Będziemy upubliczniać te odmowy. Polski podatnik zasuguje na to, aby się z nimi zapoznać.
Ewa.KM pisze:A w Warszawie po raz pierwszy w 2015 roku wszyscy, takze zwierzęta domowe moga skorzystac z darmowej kastracji http://www.wiadomosci24.pl/artykul/wars ... 22876.html
MalgWroclaw pisze:Chiara pisze:Ponawiam prośbę do wszystkich, którym odmówiono pomocy w sterylizacjach, bo kot dokarmiany nie jest bezdomny ani wolno żyjący.![]()
![]()
Kierujcie prośbę na piśmie, a odpowiedź przyślijcie na maila powszechnasterylizacja@gazeta.pl
Będziemy upubliczniać te odmowy. Polski podatnik zasuguje na to, aby się z nimi zapoznać.
Niewiarygodne. Mam mnóstwo kotów, bo mnóstwo karmię i sterylizuję...
cessy pisze:tez trzymam, takze nie zdziwcie sie jak w bazarku beda literowki![]()
viewtopic.php?f=20&t=167588&p=10987906#p10987906
Chiara pisze:Pani Bogumiła z Tomaszowa Mazowieckiego łapie dziś na sterylkę działkową dzikuskę. Ze względu na piątek 13tego poprosiła o mocne kciuki.No to trzymam.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 622 gości