forumowa delfinka[*] i Jej koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 11, 2015 22:17 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Zadzwonię jutro do osoby, która ma namiar na tą stajnię, o której wcześniej wspominałam i dowiem się szczegółów.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw lut 12, 2015 7:46 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

AnielkaG czy domy dla kotów o których piszesz to stałe? Jeżeli tak to usunę zdjęcia tych kotów z wydarzenia. Zdjęcia zwłaszcza Malusi bardzo potrzebne bo w ogóle nie ma jej w wydarzeniu.
Co do Pchełki to też uważam że fejsbukowy dom będzie bardzo dobry, gdyby jakieś zdjęcie aktualne pięknotki było to też poproszę.
No i usilnie będę reklamowała Maciusia i Malusię.
A co w kwestii oferty domu mojej znajomej Doroty, może do niej Maciusia?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw lut 12, 2015 8:44 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

ewan pisze:Niewiele warto to nasze życie :(

Nie, nie zgadzam się. Zobaczcie, ile zwierzaków Basia uratowała, ilu z nich pomogła.
To BARDZO wiele, chociaż Jej zabrakło, chociaż odeszła przedwcześnie.
Dziękuję Jej za to - za każdego uratowanego zwierzaka, którego życie zmieniło się na lepsze.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lut 12, 2015 9:10 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

A co w kwestii oferty domu mojej znajomej Doroty, może do niej Maciusia?

czy to ta osoba, która ma agresywnego do kotów psa? czy chodzi o kogoś innego?

nielkaG czy domy dla kotów o których piszesz to stałe? J

to są domy forumowe, bardzo zakocone, jeśli znalazłyby się domy bliżej to tamte pomogłyby zapewne innym kotom, ale nie sądzę żeby kolejka chętnych ustawiła się po 9- letnią parkę, w której jeden kot jest dzikusem
Malusi trudno zrobić zdjęcie, ona jest gdzieś ukryta w mieszkaniu i ucieka wręcz przed człowiekiem, Maciuś podchodzi i mimo że nie jest mega miziakiem jest zsocjalizowany
Ostatnio edytowano Czw lut 12, 2015 9:14 przez AnielkaG, łącznie edytowano 2 razy
AnielkaG

Post » Czw lut 12, 2015 9:10 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Erin, no właśnie niewiele warte w tym sensie, że ludzie zbyt wcześnie odchodzą.Tak jak Basia[*]
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw lut 12, 2015 12:09 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Basia miała tyle optymizmu, wierzyła, że nie ma koło niej śmierci. Tak mi mówiła. Wierzyła, w to co mówią jej karty i wahadło.
Żegnało ją tyle osób, kociarzy.
[*]
Wiem, że pomagało jej wiele osób. Wszystkim Wam należą się podziękowania.
Z tej grupy znam osobiście AnielkęG i jej chciałam tu podziękować, za to co robiła dla Basi przez ostatnie miesiące jej życia, jako koleżanka i jako lekarz. Anielka nadal jest bardzo zaangażowana w sprawy Basinych kotów i na ile znam jej determinację, nie dopuści do tego, by któryś z nich doznał krzywdy. Wielkie dzięki Anielko!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw lut 12, 2015 12:38 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Z tego co wiem w pomoc osieroconym zwierzętom, tak fizycznie, tam na miejscu zaangażowana jest tylko AnielkaG i tabo10. Same mają spore stada kotów. Czy z pośród kilkudziesięciu osób z Warszawy, tutaj na forum nie ma chociażby kilku, który mogłyby im pomóc. Choćby w transporcie do weta, przywiezieniu karmy itp.?
Czy nie ma kilku domów które mogły by wziąć na tymczas po jednym z kotów aby ich nie targać przez pół Polski również na dt.
Dzięki wydarzeniu na fb udało się znaleźć dom dla Pchełki (mam nadzieję, że nic złego się w tej kwestii nie wydarzy) być może uda się znaleźć choćby jeden dom stały dla któregoś z kotów (marzy mi się dla wszystkich ale fb bardzo zawalone zwierzęca biedą :( )

Pięknie piszecie o Basi[*], wielu z Was pomogła. Ja jej nie znałam, ani za bardzo z forum (oczywiście zetknęłam się z wątkami) ani tym bardziej osobiście. Sama jestem po ciężkiej chorobie, więc stada powiększać nie mogę. Zrobiłam jedynie wydarzenie, które nie ukrywam ciężko mi prowadzić na odległość, nie mają na bieżąco info o kotach.

Jestem zdziwiona, że pomimo tylu ciepłych słów i wdzięczności, nikt w Warszawie nie pomoże.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw lut 12, 2015 14:30 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

zamówiłyśmy identyfikator dla suń u grawera,cena 12,30zł/szt
napis: zgubiłam się,zadzwoń tel.XXX

ale wybór tekstów mają różny,zerknijcie :wink:
http://www.grawerstwo.pl/identyfikatory ... .php?img=1
Ostatnio edytowano Czw lut 12, 2015 14:33 przez tabo10, łącznie edytowano 1 raz

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Czw lut 12, 2015 14:33 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Ewan, to jest standard. Pomagają z reguły wciąż te same, już zakocone osoby tzw zbieraczki.
Nie widać tu wiodących forumowych dyskutantów i pyskaczy.
Smutne ale prawdziwe.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Czw lut 12, 2015 14:35 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Często chciało by się pomóc ,nie zawsze jest jak.. :(
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw lut 12, 2015 14:39 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Kupilam dla Pchełki szelki, smycz, szczotkę, szampon i karmę. Dokładne rozliczenie będę umieszczać chyba na tym drugim watki, bo tam jest lista wpłat.
AnielkaG

Post » Czw lut 12, 2015 14:51 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Czy kwoty i karma, które docierają z fb również mam zamieszczać? I na którym wątku? Na fb prowadzę rozliczenie. Nie ma tego wiele bo zaledwie 130 zł +2 x karma.

Tzw. zbieraczki zawsze na cenzurowanym, ale w razie W można na nie liczyć :ok:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw lut 12, 2015 15:10 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Jeszcze 2 osoby z FB zadeklarowały wpłatę, ja umieszczam wszystkich w tym rozliczeniu, tylko jak z FB to to zaznaczam. Może umieszczę link do tego rozliczenia na FB i już, bo tam będą wydatki
AnielkaG

Post » Pt lut 13, 2015 1:33 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Kolejne dwa koty były u weta, te potencjalnie najbardziej problematyczne, ale obyło się bez specjalnych wstrząsów. Tina - 9 letnia pingwinka jest w dobrej formie, ma pobraną krew na badania, testy ujemne. Malusia również zdrowa i co najbardziej zaskakujące - baaardzo miła. Jutro wstawię zdjęcia.
AnielkaG

Post » Pt lut 13, 2015 10:45 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

AnielkaG pisze:Kolejne dwa koty były u weta, te potencjalnie najbardziej problematyczne, ale obyło się bez specjalnych wstrząsów. Tina - 9 letnia pingwinka jest w dobrej formie, ma pobraną krew na badania, testy ujemne. Malusia również zdrowa i co najbardziej zaskakujące - baaardzo miła. Jutro wstawię zdjęcia.

Były? Tak skromnie piszesz.
Ty je zatargałaś, zaordynowałaś testy, opiekujesz się. :1luvu:

Prakseda

[poprzednia][następna]