ŚLEPACZKI cz.VIII PROSIMY O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 05, 2015 16:45 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII-mocne kciuki za Piracika str. 19

tabo10 pisze:Obrazek

DELFINKA NIE ŻYJE [*]
Odeszła dziś do swych zwierząt za TM - tam też widocznie teraz jest potrzebna...]

Obrazek

Czarna koteczka Bajka,nie widzi na jedno oko.To napisała delfinka o niej na swoim blogu:

BAJKA, JESZCZE NIE ZAKOŃCZENIE
Zbliżał się mój kolejny termin zgłoszenia się do szpitala. Rozmawiałam z Mamą na temat metod złapania Bajki, możliwie bezstresowego, bezbolesnego. Opowiadałam, co wiedziałam.
Wreszcie pojechałam. Gdy po kilku dniach wróciłam, okazało się, że moja prawie 80-letnia Mama sama ujęła i przytachała do domu Bajkę {!!!}. Następnie przekazała do gminnej lecznicy na podleczenie i sterylizację.
Byłam z niej bardzo dumna i pełna uznania. Chcieć to móc!
Prawie dwa tygodnie kitka była w lecznicy. Weci podleczyli oczko. Okazało się, że ma zrosty, niektóre dość świeże po licznych złamaniach. Wykazuje bolesność, nie wszędzie można ją dotykać. Ogólnie biorąc kotka była wyniszczonym, potwornie doświadczonym szkieletorem.
Niedługo potem zaliczyła wizytę u okulisty, dr Buczek w lecznicy doktora Garncarza. Lewe oczko uszkodzone w wyniku wypadku, nie widzi na nie. Nieuleczalne, nieoperacyjne. Musiałyśmy tylko zlikwidować stan zapalny.
Bajka zaczęła się odkarmiać. Do swojej miseczki nie dopuszczała żadnej konkurencji. Nauczyła się wraz ze mną kontrolować lodówkę :) Dość szybko wypełniły się jej boczki, natomiast futerko do tej pory nie uzyskało pożądanego wyglądu.
Jeszcze ciągle są w jej ciele miejsca, których nie wolno dotykać. Ogonek ma krótki, wyczuwalne są miejsca po złamaniach i jest wyraźne zgrubienie na końcu, tam gdzie straciła jego kawałek.
W drobnej Bajce jest potężna siła psychiczna. Jest kotką wyraźnie dominującą, która bez najmniejszych oporów ustawia sobie koty i psy i broni swojej strefy osobistej.

Bajka musi szybko znaleźć dom. Ze zrozumiałych przyczyn nie może u nas pozostać na dłużej, bo kotów i tak jest znacznie za dużo na wypadek, gdyby mój mąż pozostał sam ze zwierzyńcem. Nie poradzi sobie!

Obrazek

tu jest więcej zdjęć,zerknij proszę
http://kocidomtymczasowy.blox.pl/2015/0 ... Bajki.html

ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Czw lut 05, 2015 17:07 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw lut 05, 2015 17:05 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII-mocne kciuki za Piracika str. 19

Szukamy dt dla niewidomej koteczki ze schroniska

ObrazekObrazek

alessandra

Post » Sob lut 07, 2015 10:23 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- rozgłaszajcie, szukajcie, str.20

z jakiego schroniska ona jest?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob lut 07, 2015 10:59 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- rozgłaszajcie, szukajcie, str.20

czarno-czarni pisze:z jakiego schroniska ona jest?

z Poznańskiego Schroniska

j.szmudrowska

Od: Sob lip 28, 2012 21:56

Post » Nie lut 08, 2015 15:31 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- rozgłaszajcie, szukajcie, str.20

Ale śliczna ta koteczka ze schroniska

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon lut 09, 2015 16:12 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- rozgłaszajcie, szukajcie, str.20

Przyjaciele Drodzy,
serdecznie zachęcamy do zakupu "Instrukcji Obsługi Kota", to lektura niezbędna dla każdego kociarza :D Naprawdę bardzo sensownie napisana, naprawdę warto mieć bo zawsze warto wiedzieć!
Jej autorka wyszła ze wspaniałą inicjatywą dzielenia się dochodem ze sprzedaży tego e-booka z organizacjami zajmującymi się pomocą dla potrzebujących zwierząt (w proporcji pół na pół).
W tym miesiącu jesteśmy to my :D
Cena egzemplarza to 10 zł czyli każda sprzedana sztuka zasili konto ślepaczków kwotą 5 zł :D
Bardzo serdecznie dziękujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!
I bardzo serdecznie zapraszamy do zakupu!!!!!!!!!!!!!
Kupujemy poprzez fanpage Instrukcji Obsługi Kota.

Obrazek

Instrukcja obsługi kota

Kup "Instrukcję obsługi kota" w lutym i wesprzyj Ja pacze sercem

Tylko 10 zł za bezcenne, praktyczne wskazówki i wiedzę na temat kotów. Połowa dochodu ze sprzedaży ebooka trafia do społeczności Ja paczę sercem.

Ebooka można kupić tu:
http://www.swistak.pl/a56971740,Instruk ... i-kota-kup

http://goo.gl/tL3y8p

lub przez bezpośredni kontakt: koty.instrukcja@gmail.com

Polecam!

alessandra

Post » Pon lut 09, 2015 18:53 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- rozgłaszajcie, szukajcie, str.20

W piatek jade z Dymka na wizyte u okulisty. Beda zapadac wazne decyzje o operacji... Pani doktor ostatnio rzucila haslo korekcji powiek ale oko bylo tak zaropiale i zaognione, ze to bylo bardzo luzno powiedziane. Trzymajcie prosze kciuki zeby sie udalo uratowac oczko...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pon lut 09, 2015 19:02 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- rozgłaszajcie, szukajcie, str.20

alessandra pisze:[...] e-booka [...]

czy to jest prawdziwy book, czy e-book?
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon lut 09, 2015 19:07 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- rozgłaszajcie, szukajcie, str.20

Z tego co widzę to e-book. Trzeba mieć gdzie go 'wsadzić' :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lut 10, 2015 8:59 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- rozgłaszajcie, szukajcie, str.20

Wielkie kciuki za Dymkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KociewKratkę, co z Piraciekiem?
Myślimy o Was ciepło, ale z niepokojem.

Morelko, dziękujemy 8) :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lut 10, 2015 9:17 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- rozgłaszajcie, szukajcie, str.20

Kochani, nasze nowe jednookie podopieczne, wczoraj dotarły do Polski.
Są roztkliwiające, nieśmiałe i kruchutkie, niestety za nimi wiele, zbyt wiele...
Ale teraz już grzeją doopki w pokoiku Peci, której za tę możliwość z całych sił dziękuję :1luvu:
Już Kasia je wychucha :D
W czwartek jedziemy z nimi do lecznicy, a dziś z grupą pozostającą pod skrzydłami Marty :1luvu: , którą staramy się wykurować (grupę, nie Martę :wink: ). Niestety niedożywienie zaowocowało sporymi problemami z wątrobą i jelitkami :( Za nimi mnóstwo badań, przed nimi jeszcze troszkę, ale musi być dobrze wreszcie :ok: :ok: :ok:
Czarnuszka ma ok. pół roku, a rudziaszka ok. ośmiu miesięcy. Przyjeżdża do nas prawie sama młodzież, starsze raczej nie mają szansy dożyć szansy na ratunek, pomimo że ratowniczki po tamtej stronie granicy robią co mogą, a nawet więcej... :cry:

Oto panieneczki wczoraj, jeszcze w mojej łazience.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lut 10, 2015 9:21 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- rozgłaszajcie, szukajcie, str.20

Ta czarnula to taka kosmata bardziej :D , obie piękne i przestraszone :(
I jak Was nie kochać... ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lut 10, 2015 9:31 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- rozgłaszajcie, szukajcie, str.20

To rude też będzie puszyste, tylko na razie lichutkie futerko :(

martazd

Od: Nie lis 04, 2007 23:46

Post » Wto lut 10, 2015 11:16 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- rozgłaszajcie, szukajcie, str.20

[quote="alessandra"]Przyjaciele Drodzy,
serdecznie zachęcamy do zakupu "Instrukcji Obsługi Kota", to lektura niezbędna dla każdego kociarza :D Naprawdę bardzo sensownie napisana, naprawdę warto mieć bo zawsze warto wiedzieć!
Jej autorka wyszła ze wspaniałą inicjatywą dzielenia się dochodem ze sprzedaży tego e-booka z organizacjami zajmującymi się pomocą dla potrzebujących zwierząt (w proporcji pół na pół).
W tym miesiącu jesteśmy to my :D
Cena egzemplarza to 10 zł czyli każda sprzedana sztuka zasili konto ślepaczków kwotą 5 zł :D
Bardzo serdecznie dziękujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!
I bardzo serdecznie zapraszamy do zakupu!!!!!!!!!!!!!
Kupujemy poprzez fanpage Instrukcji Obsługi Kota.

Obrazek

Instrukcja obsługi kota

A żeby czytać taki e-book to trzeba mieć czytnik czy komputerem też się da?

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

[poprzednia][następna]