Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 24, 2015 18:57 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Czaruś to prawdziwy łowca.
Poluje na wszystko, ale pożeranie zdobyczy nie trafia mu się zbyt często - czasem jakiś komar w lecie. Natomiast w przypadku chrupek ofiarę można upolować i zjeść, wiec jest to ulubiona rozrywka prawdziwego myśliwego :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon sty 26, 2015 9:04 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Ada już załapała, jak to jest z naszym ogródkiem.
Wychodzi na spacery, szaleje w śniegu, jak śnieżna pantera, a z powrotem, biegnąc do domu, robi zawsze taki sprint, że przelatuje, jak piorun kulisty - nie widać jej prawie, tylko słychać świst i poślizg na zakrętach :ryk:
Próbowała także bawić się zabawkami, ale niezbyt jej to wychodziło. Chyba wcześniej nie miała kocich zabawek.

Oprócz tego Ada zdyscyplinowała Czarusia, który już zaprzestał molestowania jej w kuwetach i przy jedzeniu. Ada, gdy go spotyka na swojej drodze, to pędzi do niego, ale bez złości - widać, że robi to tylko po to, aby mieć pretekst do gonitwy.
Niestety Czaruś na razie nie ma pewności, co do jej intencji i zmyka. Sądzę jednak, że wkrótce, zwłaszcza, gdy zrobi się cieplej i będzie można trzymać drzwi balkonowe otwarte, to kociska będą urządzać wspólne gonitwy i zabawy w kociego berka :lol:
Tym bardziej, że już i Tysia zupełnie przestała przejmować się nową koleżanką :)

mb

Post » Wto sty 27, 2015 11:53 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Dzisiaj mijają 4 miesiące od śmierci Kropci

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W tym miesiącu minęły 4 lata od śmierci Pumci

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Sob lut 07, 2015 21:14 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Trochę pogodnych zdjęć na poprawę humoru "wieczorową porą" :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Nie lut 08, 2015 10:37 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

30 stycznia zakończyła działanie próbna, darmowa wersja Norton Mobile Security czy jakoś tak, którą zainstalowałam w tablecie.
No i trzeba było podjąć decyzję, co dalej :?:

Norton Security na tablet jest droższy niż na pc, więc jakoś nie bardzo chciało mi się kupować znowu, jeśli zaledwie w grudniu kopiłam NIS dla mojego stacjonarnego biedaka.
Kupić nowy komputer o parametrach przynajmniej takich, jak tego starego, to wydatek minimum 1000 PLN i akurat nie bardzo chciało mi się go teraz ponosić.
Podobny do starego - kosztuje co najmniej 600 PLN. Tez niezbyt dobre rozwiązanie.

No więc 31 stycznia pomyślałam sobie, że zanim ten stary komputerek wywalę, to zajrzę mu do środka, ot tak sobie - może coś wypatrzę :wink:
Otworzyłam, poruszałam przewodami, nagrywarką, postukałam palcem wskazującym w dysk twardy :ryk: , poskładałam z powrotem i pomyślałam, że co mi szkodzić spróbować go włączyć.

Włączyłam do listwy, nacisnęłam przycisk - a komputerek włączył się normalnie, jak gdyby nigdy nic :smiech3:

Myślę, że to co mu się stało, to było awaryjne wyłączenie się z powodu przegrzania - dlatego tak wył, jak syrena policyjna, pewnie ma taką funkcję - wtedy, gdy Czaruś spał sobie na biurku, przyciśnięty do komputera, zatykając sobą wlot powietrza do wentylatora :ryk:
Gdybym podjęła próbę włączenia na drugi dzień, lub przynajmniej nie od razu, to na pewno by się wtedy włączył :smiech3:

mb

Post » Nie lut 08, 2015 11:29 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Zdobyłaś sprawność kociego informatyka! ;) :D

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Nie lut 08, 2015 12:16 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

To Ty Marysiu jesteś sprawna technicznie, bo ja to całkowicie noga jestem.
Jak tylko coś to ''Kasia, bo to, bo tamto'' :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie lut 08, 2015 14:03 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Potrzeba matką wynalazku :ok:
Na zdjęciach wydaje się, że Ada już całkiem się zadomowiła? Nie próbuje wyjchodzić poza ogrodzenie?

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Nie lut 08, 2015 15:23 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

weatherwax pisze:Zdobyłaś sprawność kociego informatyka! ;) :D

Okazuje się, że to konieczność, gdy w domu ma się kota, którego hobby to elektronika :smiech3:

Czaruś lubi także grzać się na dekoderze, a i routerem nie pogardzi :lol:

mb

Post » Nie lut 08, 2015 15:25 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Anna61 pisze:To Ty Marysiu jesteś sprawna technicznie, bo ja to całkowicie noga jestem.
Jak tylko coś to ''Kasia, bo to, bo tamto'' :wink:

Cóż, muszę przynajmniej odróżniać dysk twardy od zewnętrznego, a także od nagrywarki lub pamięci RAM, żeby się nie kompromitować w pracy :smiech3: - zajmuję się kupowaniem takiego sprzętu.

mb

Post » Nie lut 08, 2015 15:34 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Joako pisze:Potrzeba matką wynalazku :ok:
Na zdjęciach wydaje się, że Ada już całkiem się zadomowiła? Nie próbuje wychodzić poza ogrodzenie?

Ada zachowuje się już tak, jakby mieszkała tu od zawsze: ma swój parapet, swój drapaczek z platformą do spania, po ogródku spaceruje tak, jak pozostali - bez szukania dziur pod plotem :smiech3:
Gdy chce wracać z ogródka do domu to czeka pod oknem i po uchyleniu go, pędem wbiega do mieszkania.
Poluje na Czarusia i często urządzają razem gonitwy, a dzisiaj nawet spróbowała zapolować na Tysię. Tyśka nie była specjalnie zadowolona :lol:
Ale sadzę, że gdy Tysia będzie miała lepszy humor i przyjdzie wiosna (czyli drzwi balkonowe będą stale otwarte), to Tysia włączy się do zabawy, bo nawet teraz zdarzyło jej się kilka razy polować na Czarusia i urządzać biegi po ogródku i mieszkaniu. Tysia potrzebuje troszkę więcej miejsca do biegania niż pozostali :smiech3:
A może jak tak będzie biegać, to figura jej się poprawi :?: :wink:

mb

Post » Nie lut 08, 2015 20:00 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Jak Tysia zacznie biegać, to albo jej się figura poprawi, albo... apetyt :mrgreen:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pon lut 09, 2015 8:34 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Joako pisze:Jak Tysia zacznie biegać, to albo jej się figura poprawi, albo... apetyt :mrgreen:

Ojej :strach:
Nie pomyślałam o tym. Widziałam tylko dobre strony biegania :lol:

mb

Post » Nie lut 15, 2015 9:13 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

No, to trochę nowych zdjęć z okazji weekendu :)

Z komórki:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Nie lut 15, 2015 9:14 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Z aparatu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

[poprzednia][następna]