OTW13- maluszki...Jokot prosi o głosy w Krakvecie!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 03, 2015 7:29 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Moją największą wadą jest bycie... pyskata babą .
Rosołek pichci się . Nowy . Ten z rybki wyżłopany został . Resztka jest dla dzikunów zostawiona .
Koty najedzone . Poranek bez leków jest dziwnie pusty . Wczoraj ostatnia pigułka została podana . Bo oczkowe krople i kucie Pineski co drugi dzionek są nie liczone .
Noc pełna była wrażeń . TŻ zaliczył z córką nocną pomoc tak się dusiła . Sama prośba o pomoc była niepokojąca . Przechodzone przeziębienie obudziło astmę . Dobrą stroną było to, że dyżur miała lekarka TZ-ta to i jemu pomocy udzieliła . Paluszek go bolał:(
Zimno jest . Ale jakieś popaprańce trelują zawzięcie .Gardła sobie poprzeziebiaja. Jak wiosna zawita to charkolić będą'(
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lut 03, 2015 15:26 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Ucałowania dla Was wszystkich <3 <3 <3 <3
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Śro lut 04, 2015 4:53 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

zuzzik pisze:Ucałowania dla Was wszystkich <3 <3 <3 <3

Witaj Zuzia!
Czarna noc . Koty po pierwszym śniadaniu . A przed pierwszym drinkiem . TZ za godzinkę oczka umordowane otworzy bo praca wzywa i śmietanką podzieli .
Moje nogi oglądały reklamę"biegających nóg" chyba i dały mi popalić . Mam maraton nocny za sobą . A łydki jeszcze kilometry odczuwają'( Reklama jest potęgą!
Teraz klikam w komórce, słucham tarcia o kuwety, zagrzebywanie posiłku też słucham . Reaguję scenicznym szeptem jak szafki kuchenne zaczynają być zagrożone . Bo też biorą udział w przegrzebce .
A wracając do reklam pewnego oleju gdzie dziewoje chodzą se i śpiewają se . Czy one radośnie se ariują"i tłoczenie pierwsze" czy też"i zboczenie pierwsze"?
Ech, ten tramal co mi miesza w sluchu'(
Obrazek

ASK@

Post » Śro lut 04, 2015 6:06 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

ASK@ pisze:
zuzzik pisze:Ucałowania dla Was wszystkich <3 <3 <3 <3

Witaj Zuzia!
Czarna noc . Koty po pierwszym śniadaniu . A przed pierwszym drinkiem . TZ za godzinkę oczka umordowane otworzy bo praca wzywa i śmietanką podzieli .
Moje nogi oglądały reklamę"biegających nóg" chyba i dały mi popalić . Mam maraton nocny za sobą . A łydki jeszcze kilometry odczuwają'( Reklama jest potęgą!
Teraz klikam w komórce, słucham tarcia o kuwety, zagrzebywanie posiłku też słucham . Reaguję scenicznym szeptem jak szafki kuchenne zaczynają być zagrożone . Bo też biorą udział w przegrzebce .
A wracając do reklam pewnego oleju gdzie dziewoje chodzą se i śpiewają se . Czy one radośnie se ariują"i tłoczenie pierwsze" czy też"i zboczenie pierwsze"?

zdrowiej, Asiu :ok: :ok: :ok: :ok:
i wysypiaj się, Dziewczyno :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Śro lut 04, 2015 14:04 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

ASK@ pisze:A wracając do reklam pewnego oleju gdzie dziewoje chodzą se i śpiewają se . Czy one radośnie se ariują"i tłoczenie pierwsze" czy też"i zboczenie pierwsze"?

Na pewno to tramal? Bo te tabletki to może jakieś takie bardziej niebieskie są?...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw lut 05, 2015 5:44 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Te niebieskie cuda to,niestety, nie dla pci') babskiej . Nie ma sprawiedliwości na tym świecie .
Mam ciężką nockę za sobą . Noga bolała, ale to nie nowina . Jednak takiego zlotu futerek dawno nie miałam . Nawet. Mila zameldowała się . Ciężko mi się spało bo pod czachą pitoliło się mocno . Wczoraj oglądałam angielski film o hodowcach psów i to co zrobiono z wejściowych ras . Pokazywano pierwowzory i"okaz" obecny . Powiedziano o degeneracjach fizycznych i genetycznych . O wielkim cierpieniu zwierząt. Mówiono o konieczności ingerencji chirurgów by psy mogły jeść, widzieć, oddychać . Umiłowaniu tak zwanego wzorca kosztem psa . Pokazanio niektóre przypadki i ...ryczałam jak głupia . Oburzyło mnie oburzenie,że weci nie chcą usypiać masowo miotów nie spełniających warunków .Załamało, że do rozmnażania idą psy co mają super wady genetyczne i przekazują je dzieciom . Świadomie jest to robione . A potem pokazano szczęśliwych:( właścicieli walczących o zdrowie i życie pupili . Niektóre psy to tylko nazwę mają tą samą bo trudno je rozpoznać .Straszny dla mnie film .
Może moje odczucie było większe z powodu znaleziska TZ córki . Przytargał, przyniósł na rękach starego zaniedbanego baseta . Wizyta u weta ich załamała . Pies zaglodzony, z infekcją skóry, oczy do korekty chirurga, chory i wyniszczony . Posadzono im zgłosić się do szacownej instytucji by pomoc otrzymać . Choćby karmę .Już ją widzę, ale niech próbują . Przędą kiepsko .Może są strony basetowe? Kiedyś miałam stronę ze"sklepem mięsnym" internetowym . Ale mi posiało . Może wiecie, znacie?
W tym filmie było i o basetach . To co teraz łazi po świecie jest karykaturą slicznego i zgrabneg psiaka .Ich Baset(tak go nazwali) to piguła ze wszystkimi złymi cechami rasy . Jak zaczęły się problemy to mu podziękowano . Pies z powodu skóry bardzo cierpi . A jeszcze tyle przed nim .
Dziecko nam"zejszło" na psy"(
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 05, 2015 7:52 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

znalazłam basetowe forum :arrow: http://forum.bassety.net/

i Bassety SOS na fb :arrow: https://pl-pl.facebook.com/pages/Basset ... 9915743388

dla Córki i jej TŻ :1luvu:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw lut 05, 2015 7:55 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Za zdrowie Twoje i tałatajstwa :ok: :ok: :ok: :ok: Za baseta i Dankę :ok: :ok: :ok: :ok: .
U mnie z kolei na (pewnie dożywotnim) DT jest Toperek - niedowidzi, niedosłyszy, tylne łapy takie se, tłuszczaki, zęby nie bardzo, ponad 10 lat (sądząc z ogladu w środku kilka ponad kiepskiego życia i żywienia) - porzucony na szosie w lesie. Prawdopodobnie był psem łańcuchowym. Olewa koty, póki do miski nie włażą albo nie packają łapą po pysku.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lut 05, 2015 7:56 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Dobrze, że nie mam tv...
Każdego dnia tyle doniesień o takich sprawach.. zastanawiam sie czy radia też nie wywalić. Bo co z tego , że wiem, jak nic nie można? No, można petycję podpisać - i trzeba jeśli to jedyny sposób by zademonstrować sprzeciw.
A Basetowi i tak się los odmienił trafiając w taki ręce :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lut 05, 2015 13:24 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

ASK@ pisze:Te niebieskie cuda to,niestety, nie dla pci') babskiej . Nie ma sprawiedliwości na tym świecie .

E tam, co Ty mówisz. Jak mawiała moja babcia przysłowie ludowe "dłużej dołka niż kołka".

O tzw. "hodowcach" to powieść by napisać. Psów szczególnie nie śledziłam, bardziej koty, a i tu po prostu tragedia. Zwłaszcza Amerykanie są chorzy psychicznie, ale i my ich nadganiamy.
Teraz nikt by nie pomyślał, że w latach 50. persy miały wystające pyszczki. A co zrobili z pięknymi syjamami? Jakieś golemy z długimi uszami. Nawet u burm z pięknymi elfimi pyszczkami zaczęli oczekiwać jakiegoś nosa z załomkiem, jakby ktoś w mordę przywalił...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw lut 05, 2015 18:18 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Straszne jest to co ludzie w jakieś "imię" wyczyniają. Do łez doprowadziły mnie relacje włascicieli psów co nawet pojęcia nie mieli na co ich pupile chorują .Nie mieli pojęcia ,że w ogóle ich pupile zachorują i to nieuleczalnie. Bo byli skazani już nw momencie poczęcia. Zmian genetycznych nie uleczysz. I jakie to jest straszne dla nich, ta świadomość niemocy.
Udało się uchwycić moment ataku padaczki boksera zakupionego w renomowanej hodowli. Ten moment mnie powalił. Ból psa, ból opiekunów... A wszystko świadomie wkalkulowane.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 05, 2015 18:26 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Odeszła nasza forumowa delfinka.
Basia
....

[*]
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 05, 2015 18:29 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

ASK@ pisze:Odeszła nasza forumowa delfinka.
Basia
....

[*]

8O 8O 8O
Taka pełna życia, energiczna
niemożliwe :(

[']['][']
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw lut 05, 2015 18:35 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

piotr568 pisze:
ASK@ pisze:Odeszła nasza forumowa delfinka.
Basia
....

[*]

8O 8O 8O
Taka pełna życia, energiczna
niemożliwe :(

[']['][']

Niestety
viewtopic.php?f=1&t=167419
Ona i Agneska były pierwszymi, które do mnie się odezwały z pomocną ręką . Raczkowałam dopiero na forum. Do tej pory czuję balsam jaki na mnie spłynął jak przeczytałam od delfinki maila i odebrałam od Agneski telefon.
Basia, delfinak, dzięki swym "mocom" pomogła odszukać zaginioną Mikitkę z Konina. Jej słowa, przewidywania sprawdziły się w 100%.

Jej zwierzaki szukają domu.
Zajrzyjcie proszę.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 05, 2015 18:40 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Pamiętam poszukiwania Mikitki, łaziliśmy według Jej wskazówek po osiedlu.
Swoja energią, entuzjazmem do pomocy mogłaby zarazić cały batalion.
Nie mogę uwierzyć :cry: Nie wiedziałem że chorowała ciężko :(
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

[poprzednia][następna]