Moli ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 04, 2015 11:26 Re: Moli ♥

Moli25 pisze:Cześć ciocia :D
Wyspalam się dziś, mama wstawała do mnie w nocy i przykrywała mnie :)

Ale numer Ci opowiem ciocia, mamie się dziś śnił mały kotek, taki bury, jak myszka. Ciekawe co to znaczy ?

Do usłyszenia później. Ja się grzecznie bawię a mama w pracy z tata są :D :201461

że będziesz miała siostrzyczkę, albo braciszka? :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lut 04, 2015 11:28 Re: Moli ♥

kalair pisze:

Ale numer Ci opowiem ciocia, mamie się dziś śnił mały kotek, taki bury, jak myszka. Ciekawe co to znaczy ?

Do usłyszenia później. Ja się grzecznie bawię a mama w pracy z tata są :D :201461

No właśnie ja bym chciała, nie wiem na co rodzice czekają :roll:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro lut 04, 2015 11:29 Re: Moli ♥

Moli25 pisze:
kalair pisze:

No właśnie ja bym chciała, nie wiem na co rodzice czekają :roll:

Molinko, chcą Ci wybrać NAJlepszego! :D :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro lut 04, 2015 11:55 Re: Moli ♥

Hej :))) Wiem, że masz opory przed drugim kotkiem, bo to człowiek boi się nieznanego :) ja nawet nie myślałam o drugim kocie dopóki Kitusia nie zaczęła dziwnie się zachowywać, kot który drugiego kota całe życie nie widział na oczy (8 lat wtedy miała) wyraźnie zaczęła się zachowywać źle, nie umiała sobie miejsca znaleźć, była niespokojna, chciała się bawić, ale nie tak, nie ze mną, ciągle piszczała i szukała czegoś..kogoś. Ja nie jestem kotem, nie mogłam dać jej tego czego chciała, ale zrozumiałam w mig, że cierpi z nudów na brak towarzystwa. Nie dopuść do takiej sytuacji. To nie trwało u nas długo. Weszłam na strony o kotach i przeczytałam co dobrego może nieść drugi kot. Była sobota ja na studia a mąż do schroniska. Nie wybieraliśmy na wygląd - chcieliśmy jakiegokolwiek kota ale takiego do mieszkania i starszego. Dzieci też się nie wybiera na wygląd, prawda? I tak przyjechał tego samego dnia Maciusiek. Nasza dostała furii. Obraziła się śmiertelnie na cały świat, ale mnie to nie wzruszyło. Wciąż chodziłam od jednego do drugiego i głaskałam - jednego na przeprosiny, a drugiego żeby się nie bał. W między czasie robiłam smakołyki dla nich. Trwało to trzy dni. TYLKO! I Kituś zaczęła już normalnie się zachowywać, w miarę :) Maciusia często strofowała, traktowała łapą jak się źle zachował, ale wierz mi pokochała go tak mocno, że zapadła w ciężką depresję, gdy go brakło. Ja ją znam na wylot, wiedziałam co czuła kiedy potrzebowała towarzystwa i wiedziała, co czuła traktując Maciusia jak niepoprawnego męża, któremu trzeba natrzaskać po głowie za złe zachowanie. Z Marysią poszło max łatwo. W ogóle sobie nie wyobrażam posiadać jednego kota, to też niewskazane dla jego psychiki. Są kraje, gdzie nie można adoptować jednego kota. Ale dwójka to więcej miłości do kochania. Potem żałowałam, że nie zdecydowałam się na drugiego kota wcześniej, chociaż wtedy nie miałabym Maciusia <3 My wszyscy możemy mówić, a Wy zrobicie swoje, ale Twój mąż to kociarz, to czemu zwleka ;) Potem, jak już będziecie mieli drugiego kota, będziesz miała do nas pretensje, że czekałaś tak długo ;) Sorki za elaborat :) Ale każdy się boi nieznanego szczególnie jak to pierwszy raz :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro lut 04, 2015 12:00 Re: Moli ♥

Moli25 pisze:Robie to samo ale na śpiocha :D jak małżonek śpi to delikatnie pod nosem,w uchu ojejjjjj wyskakuje z łóżka jak jako procy :ryk:

haha :ryk: robię tak samo, wtedy łatwiej celnąć w odpowiednie miejsce niezauważoną ;p Nie chciałam tego pisać, żebyście nie powiedziały, że jestem jakaś .. haha ale teraz jest nas dwie ;p

klaudiafj

Post » Śro lut 04, 2015 13:17 Re: Moli ♥

Dzien dobry
Tez namawiam na drugiego kota, moja Narnia doczekała sie kociego towarzystwa po 4 latach ( wcześniej miała do towarzystwa psa przez 2,5romu). Tez nie była zachwycona na początku, a teraz po ponad miesiącu, życia nie widza po za sobą. No ale skończyło tez sie spanie cała noc, dzisiaj np były u nas gonitwy koni o 23, 2:30 i o 6:00 wszystkie po około 40 minut z zrzucaniem wszystkiego co sie nawinęło pod łapki. Aż strach wyjsć z sypialni po takiej nocy, bo nie wiadomo co człowiek zastanie na polu biegu.
Obrazek
Obrazek

kata1977

Od: Pon lut 07, 2011 7:52

Post » Śro lut 04, 2015 19:33 Re: Moli ♥

mryczór :)
Kto nam przysłał śnieg? :evil:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro lut 04, 2015 20:02 Re: Moli ♥

kata1977 ale powiedz, że to cudowne :mrgreen: ja nawet jak zakrywam głowę poduszką to jestem taka szczęśliwa, że się tak bawią razem :D A bez drugiego kotek w nocy się nudzi, albo sam galopuje. A u mnie jak się zdarzy, że jeden samotnie galopuje to drugi już idzie patrzeć co tamtemu odbiło :D

klaudiafj

Post » Śro lut 04, 2015 21:04 Re: Moli ♥

u mnie tak samo! :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro lut 04, 2015 21:37 Re: Moli ♥

klaudiafj pisze:kata1977 ale powiedz, że to cudowne :mrgreen: ja nawet jak zakrywam głowę poduszką to jestem taka szczęśliwa, że się tak bawią razem :D A bez drugiego kotek w nocy się nudzi, albo sam galopuje. A u mnie jak się zdarzy, że jeden samotnie galopuje to drugi już idzie patrzeć co tamtemu odbiło :D

To prawda, fajne to to.
Narnia bardzo sie zmieniła odkad mamy Horcię. Uczą sie od siebie wzajemnie. Jeszcze czekam, aż Horcia nabierze pewności do nas i przekona sie ze krzywdy nie robimy i mozna do nas podejść, dać sie pogłaskać pocałować, przytulić...
Teraz przez podawanie lekarstw znowu sie wycofała.
Obrazek
Obrazek

kata1977

Od: Pon lut 07, 2011 7:52

Post » Śro lut 04, 2015 22:32 Re: Moli ♥

Dokładnie tak jest, jeden uczy się od drugiego :) Moja Kitula od razu pokazała Maciusiowi gdzie w domu się drapie - po sofie i po dywanie, a Maciuś uczniem był pilnym :twisted: ;) :ryk: Potem to samo z Marysią :) Można podziwiać jakie koty są mądre, jak sobie przekazują różnie umiejętności :) Jak Maciuś zrobił kupola na dywan to ja go ochrzaniłam a potem Kitula mu dołożyła łapą po głowie za to ahhhh jak wył o jedzenie podczas przygotowywania a Kitusia czekała jak dama to też go ochrzaniała, żeby nie wył tylko cierpliwie czekał to było coś :ryk:

klaudiafj

Post » Śro lut 04, 2015 22:42 Re: Moli ♥

Jak tu u Nas dziś miło :D
Dziewczyny wszystko czytam i zapamiętuje. Was życie nauczyło, doświadczyło życia z kotkami. Ja swoją przygodę zaczęłam od Moli :) gdzie ja byłam przez te kilkanaście lat? Ona mnie pochłonęła w 100 % ♡♡♡♡♡ :1luvu:
Czasami sama na siebie patrze jak na wariatke, ale od razu sobie przypomnę o forum miau i myślę "przecież takich jak ja albo i jeszcze lepszych jest wiecej" :D chyba się nie mylę? :1luvu :
Dziś u mnie pracowity dzień. Najpierw praca a później dorabiam sobie zabiegami kosmetycznymi i do domu z randevou wróciłam o 21:30. Ogarnęła chatke,obiad na jutro Moli gotowa w kocyku do spania wiec ja na chwile lecę do was na wątki i idę spać :) ale jutro już CZWARTEK ☆☆☆☆☆☆☆
Obrazek

Moli25

Post » Śro lut 04, 2015 22:45 Re: Moli ♥

MaryLux pisze:mryczór :)
Kto nam przysłał śnieg? :evil:

...
Juz nie wiem jakich czarów marów mam używać by to "cos" więcej już nie spadło. Chociaż Moli czerpie radość z dużych płatków śniegu :D biega z pokoju do pokoju po parapetach :D :lol:
Obrazek

Moli25

Post » Śro lut 04, 2015 22:47 Re: Moli ♥

Przy dwóch kotach wszystko co czujesz do Moli pomnóż razy dwa <3 Wytrzymasz to? :mrgreen:

klaudiafj

Post » Śro lut 04, 2015 22:53 Re: Moli ♥

Martuś, odebrałam dzisiaj paczkę, raz jeszcze dziękuję kochana,miseczki są fantastyczne :mrgreen: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

[poprzednia][następna]