Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego ludzia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 30, 2015 16:28 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Superowo :mrgreen:
Mam takiego jednego, Mobil się nazywa :201416
Ściąga/ zdejmuje/zrywa w końcu wszystkie ręczniczki kuchenne z wieszaka, zanosi je do fontanny, porządnie namacza, a potem w pysku wynosi, ciągnąc taką mokrą szmatę między łapami, gdzieś na mieszkanie. Chyba, że w trakcie mnie zobaczy, wtedy porzuca łup i ucieka sam :evil: Są dwie wersje przyczyny jego zachowania: albo chce mi pomóc utrzymać podłogę w czystości, albo daje do zrozumienia, że najwyższy czas na sprzątnięcie :twisted:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt sty 30, 2015 16:34 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Jak se same naśmiecą, to niech se same sprzątają :twisted:
O! :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt sty 30, 2015 19:25 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Myją ale jakby jeszcze odkurzały to koty idealne.

Obrazek
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Pt sty 30, 2015 21:56 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Dzisiaj nie jest dobry dzień :?
Laki schudł i waży 1,8 - nowy rekord :(
Taćka też wali rekordami - najpierw rekordowy wynik cukru we krwi, potem rekordowy (szybkość) spadek po insulinie. Żadna z tych rzeczy nie powinna mieć miejsca :(
I rekordowo szybko goni Lakiego w drodze na podium dla mojego kotka najdroższego :?
Koniec końców znalazły się dwie rzeczy, które Tać robi szybko :roll:

Flip i Flap oddali mocz do badania, Flip dodatkowo krew na rozszerzony+powtórka tarczycy.
Powinien mieć już dawno powtórzoną, ale pierwsze wyniki były w normie, była mega leukocytoza i jeszcze większy białkomocz, co poniekąd tłumaczyło chudość, po drodze ropień i tak to jakoś wyleciało...

OKI

Post » Pt sty 30, 2015 22:05 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Flip i Flap :? , Srebrne Ogony? Laki to już pewnie całe ze srebra, tylko czemu chudnie, drań jeden?
Tać jest pstrokata, nie może wszystkiego robić jak należy :roll:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt sty 30, 2015 22:08 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Laki to już jest ze złota, ale Taćka biegnie szybciutko :?

OKI

Post » Sob sty 31, 2015 9:58 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Przyszły wyniki - do d*py z tym wszystkim :cry:
Laki ma znowu leukocytów 50 G/l, płytki 840, fosfor >11, białko w moczu 281 itd.
Tyroksyna poniżej normy :|

OKI

Post » Pon lut 02, 2015 23:54 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Czemu tu tak cicho? :(
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Wto lut 03, 2015 1:11 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Nie ma o czym pisać :?
Doła złapałam po ostatnich badaniach.
Nie jestem w stanie pomóc Lakiemu, nie wiemy, co mu jest.
Nic nie tłumaczy takiej leukocytozy. Nic, co znaleźliśmy.
Dziś spędziłam 3h w lecznicy próbując z wetką wszystko od początku raz jeszcze ogarnąć - i nic nowego nam nie przyszło do głowy :(
Nic, co dałoby się leczyć w każdym razie :|

Taciowe cukry trochę wierzgają, ale w dobrym kierunku - pracujemy nad bardziej łagodnymi spadkami.
Sama Tacia wyraźnie czuje się lepiej.
Ja się uczę żyć w trybie podawania insuliny co 12h, a koty uczą się żyć od michy do michy i z czasowymi ograniczeniami przestrzeni.
Niestety nie da się inaczej.
Tacia może jeść tylko mokrą karmę i musi trzymać bardzo regularny reżim czasowy karmienia.
Martwię się o jej nerki. To ostatnie badanie moczu jest lepsze jeśli chodzi o stan zapalny, ale pojawiły się rzeczy, których być nie powinno :?
Niestety cukrzyca nerki rozwala szybko.

Reszta kotów ma się nieźle.

OKI

Post » Wto lut 03, 2015 1:40 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

:? Trzymam kciuki za całe Wasze stado i każdego z osobna :201461

ZuzCat

Od: Pon sie 23, 2010 11:15

Post » Wto lut 03, 2015 7:12 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Potrzymam i ja palce! Tyle tylko mogę .
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto lut 03, 2015 9:12 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

OKI pisze:Nie jestem w stanie pomóc Lakiemu, nie wiemy, co mu jest.

On już tak długo żyje wbrew całej wiedzy weterynaryjnej, że jak mu nikt nie powie, że tak nie można, to będzie żył i żył. :ok:
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Wto lut 03, 2015 9:37 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Dla Lakiego trzeba opracować indywidualną tabelę norm :?
Tać to Tać dropiate nie mogą nic robić książkowo, grunt, ze idzie w dobra stronę :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt lut 06, 2015 8:32 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

OKI, żyjesz :roll: ? Co tam u Ciebie i futer?

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Pt lut 06, 2015 10:12 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Cisza, spokój...
Żyjemy sobie od R-PRE do W-PRE :P
Taciunia nieustannie wierzga, ale nieustannie w dobrym kierunku.
Musi się przestawić na nowy tryb życia, nowe żarcie itd.
Od ponad tygodnia dostaje dodatkowo ColonC z mokrym i wczoraj były pierwsze efekty...
Spotkałam w kuwecie obcego 8O
A w zasadzie to nie obcego, bo go widziałam ostatnio na fotkach :twisted:
Wygląda na to, że się zaczęła pozbywać złogów z jelit ;)
I w związku z tym straciła boczki 8O Co się okazało dopiero po uklepaniu futra na gładko ;)
Poza tym widzę, że chudnie. W weekend będę ważyła michę, ile dokładnie zjada, czy nie za mało.
W tygodniu tego nie sprawdzę, bo aktualnie urzędują z Lakim i jedzą z jednej michy.

Laki czuje się nieźle.
W końcu polubił swoją miejscówkę w kuchni i teraz spędza na niej większość czasu.
Nikt go tam nie próbuje wysiudać z poduszki z prądem i na pewno wygodniej mu się przemieszczać z niskiego posłanka.
Posłanko zostało siknięte dwa razy na samym początku i teraz jest (tfu-tfu) spokój ;)
Może Lakuś przemówił lejowi do rozumu?

Dziś Flip i Flap mają wizytę u kardiologa, zobaczymy co powie...

Afikowi chyba się zepsuł brzuszek. Muszę go poobserwować przez weekend.
Niech to nie będzie nic poważnego...

Krowa niedługo pęknie - regularnie dojada mokre niezjedzone przez Flipa i Flapa.
Widuję ją tkwiącą nad miską i z trudem upychającą w żołądku kolejny kawałek karmy.
Męczy się straszliwie, żeby to wszystko zmieścić :twisted:

Reszta futer w normie.
CI leje Baśkę :?

OKI

[poprzednia][następna]