SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 02, 2015 17:40 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Wątróbka cielęca i indycza mrozi się doskonale. Ale tym przemrażaniem mięsa w domowej zamrażarce to chyba nie do końca się zniszczy "robale". Temperatura powinna być bardziej przemysłowa.
Kotusiowi dodaję do karmy taurynę (w TOTW jej za mało) w puszkowanym. Zjada ćwierć małej puszki, więc resztę dzielę i mrożę, bo czterech dni puszki nie przetrzymam. Znalazłam ten sposób na jakiejś stronie o kotach alergicznych, które mogą dostać smakołyk tylko w ramach diety i poradzono dzielić puszkę diety na małe kawałki i zamrażać.
Z PON jest problem, cały czas oczekiwanie na dostawę, nawet na stronie producenta była niedostępna, mniejsza paczka może się skończyć przed kolejną dostawą a duży worek może być "niejadalny". Czy gdzieś można zdobyć próbki????

fankapuchatego

Od: Wto lis 06, 2012 18:10

Post » Pon lut 02, 2015 18:29 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon lut 02, 2015 19:37 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

nataleia pisze:Jasne, RC napakowany zbożem i innym takim...a gdzie to mięso ? Poza tym, to tylko marka, nie skład. Wiele wątkow już było na temat RC, poczytaj sobie a na pewno nie skusisz się na tę "karmę".

Zanim zaczniesz siać demagogie, naucz się czytać ze zrozumieniem.
Jeszcze raz podkreślam, że RC Ageing12+ Podawana była kotu z problemami nerwowymi, który odmówił karmy specjalistycznej, któremu trzeba było ustabilizować parametry nerkowe. Ta karma ma obniżony poziom fosforu, magnezu i bardzo dobrze się sprawdziła, co potwierdzały wyniki badań.Kot nerkowy musi jeść i ilość mięsa w karmie w tej sytuacji jest najmniej ważne. Jak ktoś miał doczynienia z kotem nerwowym to wie jak to wygląda, i jak ciężko dobrać w tej sytuacji karmę, bo często kot sam z siebie odmawia jedzenia.

Agaaa

Od: Wto sty 18, 2005 17:04

Post » Pon lut 02, 2015 20:05 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Jaka jest lepsza PON meadow. czy Wildcat Etosha ? Znaczy chodzi mi o analizę, która jest "przyjaźniejsza", dla nerek.
Ostatnio edytowano Pon lut 02, 2015 20:07 przez gatiko, łącznie edytowano 1 raz

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pon lut 02, 2015 20:05 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Agaaa pisze:
nataleia pisze:Jasne, RC napakowany zbożem i innym takim...a gdzie to mięso ? Poza tym, to tylko marka, nie skład. Wiele wątkow już było na temat RC, poczytaj sobie a na pewno nie skusisz się na tę "karmę".

Zanim zaczniesz siać demagogie, naucz się czytać ze zrozumieniem.
Jeszcze raz podkreślam, że RC Ageing12+ Podawana była kotu z problemami nerwowymi, który odmówił karmy specjalistycznej, któremu trzeba było ustabilizować parametry nerkowe. Ta karma ma obniżony poziom fosforu, magnezu i bardzo dobrze się sprawdziła, co potwierdzały wyniki badań.Kot nerkowy musi jeść i ilość mięsa w karmie w tej sytuacji jest najmniej ważne. Jak ktoś miał doczynienia z kotem nerwowym to wie jak to wygląda, i jak ciężko dobrać w tej sytuacji karmę, bo często kot sam z siebie odmawia jedzenia.

Nerkowym, czy nerwowym ?
Sledzę wątek, bo szukam czegoś poczciwego.

gatiko

Post » Pon lut 02, 2015 20:30 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

http://www.animalcare.pl/artykuly/karmy_analiza.pdf

z animalcare porównawcza analiza karm suchych. coś mi jednak tam z PON nie pasuje i Applaws - zmienił się skład :x

niezamaco. :P
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Pon lut 02, 2015 20:47 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

kwiat groszku pisze:http://www.animalcare.pl/artykuly/karmy_analiza.pdf

z animalcare porównawcza analiza karm suchych. coś mi jednak tam z PON nie pasuje i Applaws - zmienił się skład :x

niezamaco. :P

Hihihi ;)

Tak, to prawda. Applaws nawet opakowanie zmienil :) Ty lepiej mów, co Ci nie pasi z PON. Dziel się wiedzą :201461

gatiko

Post » Pon lut 02, 2015 20:54 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

w karmie PON Meadowland na stronie producenta napisane jest białka 54%/tłuszczu 21%/tauryny 3060mg, a w PON Fees Favorite 52/22/3322mg.

w tabelce jakoś inaczej jest rozpisane.
Meadowland 44/18/3500.
a Fees to chyba Natural Car Chicken??
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Pon lut 02, 2015 21:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Hmmm... ja się nie znam. Pytam, bo muszę znaleźć coś, co nie ma duzo fosforu . Wyczytałam,że jeśli już suche, to Wildcat Etosha albo PON meadow. że niby ok...
Tyle,że ja nie umiem wybrać. Nie znam się na tym zupełnie.

A te różnice co podałas, to niezle rozjechane :strach:

gatiko

Post » Wto lut 03, 2015 7:51 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

kwiat groszku pisze:w karmie PON Meadowland na stronie producenta napisane jest białka 54%/tłuszczu 21%/tauryny 3060mg, a w PON Fees Favorite 52/22/3322mg.

w tabelce jakoś inaczej jest rozpisane.
Meadowland 44/18/3500.
a Fees to chyba Natural Car Chicken??

te w tabeli to stare dane ze starego PONa nowy ma 54,52 białka

grainfreek

Od: Nie paź 27, 2013 17:14

Post » Wto lut 03, 2015 12:31 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

W dalszym ciągu szukam karmy mokrej i tym razem zaniżam pułap cenowy ( górna półka się nie sprawdziła ) i proszę o opinię.
Dla wysterylizowanej kotki:
:arrow: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ete/436025
:arrow: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... bel/376787 - czy może to być również karma dla kota, który nie jest alergikiem :?:

Jeszcze myślałam o tej :arrow: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ild/298660, ale chyba strasznie dużo w niej galaretki :?:

Zofka

Od: Czw gru 04, 2014 13:26

Post » Wto lut 03, 2015 12:41 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Zofka pisze:W dalszym ciągu szukam karmy mokrej i tym razem zaniżam pułap cenowy ( górna półka się nie sprawdziła ) i proszę o opinię.
Dla wysterylizowanej kotki:
:arrow: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ete/436025
:arrow: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... bel/376787 - czy może to być również karma dla kota, który nie jest alergikiem :?:

Moje obydwie kotki też odmawiają mokrego z górnej półki. I Granatapet, i CCF, i Feringa lądują w koszu, futra nie chcą tego nawet liznąć.
Ze średniej półki też niewiele im podchodzi, ale właśnie Miamora jedzą, i puszki i tacki (saszetek nie uznają). Sierść piękna, lśniąca, w kuwecie o.k.
Oprócz tego codziennie daję surowe mięcho i suchy Orijen.

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Wto lut 03, 2015 12:48 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Aaaśka pisze:Moje obydwie kotki też odmawiają mokrego z górnej półki. I Granatapet, i CCF, i Feringa lądują w koszu, futra nie chcą tego nawet liznąć.
Dokładnie zaczynałam od karm, które wymieniłaś, dla kota blee... :wink:
Aaaśka pisze:Ze średniej półki też niewiele im podchodzi, ale właśnie Miamora jedzą, i puszki i tacki (saszetek nie uznają). Sierść piękna, lśniąca, w kuwecie o.k. Oprócz tego codziennie daję surowe mięcho i suchy Orijen.
Jakiego Miamora konkretnie kupujesz, tego z linków podanych przeze mnie powyżej, czy jakieś inne pakiety :?: :)

Zofka

Post » Wto lut 03, 2015 12:53 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Najbardziej im podchodzi Miamor Sensibel.
Kupuję różne smaki.
Przestałam już kombinować, bo doszło do tego, że bardziej się przejmowałam tym, co jedzą koty niż tym, co je moje dziecko.

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Wto lut 03, 2015 13:00 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Aaaśka pisze:Przestałam już kombinować, bo doszło do tego, że bardziej się przejmowałam tym, co jedzą koty niż tym, co je moje dziecko.
Mam dokładnie takie same odczucia :wink:
Dzięki :)

Zofka

[poprzednia][następna]