Powszechna Sterylizacja N°2.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 29, 2015 7:28 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 529 kotów w osiem miesięcy!

Chiara pisze:
bakakaj pisze:Jakby zgłosił się do Was jeszcze ktoś z Lublina, to mam na koncie Lubelskiego Animalsu uzbierane 115 zł. Te pieniądze były przeznaczone na sterylki kocic z Parczewa, których niestety - z uwagi na brak współpracy ze strony karmicieli - nie udało mi się połapać. Złapał się tylko jeden kocur, który okazał się poważnie chory, więc spora część zebranej kwoty poszła na jego leczenie, no i zostało właśnie 115 zł. Wystarczy na sterylkę jakiejś bezdomnej kotki (70 zł) i kastrację kocura. Jakby co, proszę o kontakt na priv.

Mamy tam już dwie karmicielki, które ruszyły do pracy, bo zima lekka i zanim dostaną talony kociaki mogą pojawić się na świecie...

Najbardziej bym chciała namiary na lecznicę, która dała takie ceny... :oops: Tylko w Częstochowie mamy aż tak dobre jak na razie...

To właśnie lecznica Animalsów. I tak muszę jakoś wykorzystać te pieniądze, więc można by było tam kogoś podesłać.
Obrazek Obrazek

bakakaj

Od: Pon mar 26, 2012 7:37

Post » Czw sty 29, 2015 14:05 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 540 kotów w osiem miesięcy!

A na Podlasiu tydzień jak co tydzień. :201453

Dwie kotki :kotek: :kotek: i kocur :kotek: ze wsi Wyszki, cztery kotki :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: ze wsi Piliki, dwie kotki :kotek: :kotek: ze wsi Widowo oraz kotka :kotek: z Bielska Podlaskiego z ul. Dubicze.

I to podobno nie koniec na ten tydzień. :ryk:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Czw sty 29, 2015 18:28 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 540 kotów w osiem miesięcy!

tydzień jak codzień :D Fajnie powiedziane :ryk:
pozwolę sobie :201494 :201494 :201494
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Czw sty 29, 2015 21:29 Re: Powszechna Sterylizacja N°2 Brawurowo w 2015! :))

Chiara pisze:
Chiara pisze:"Chciałabym dopytać w jakis sposób mogę zwrócić się o pomoc w sterylizacji wiejskich kotków? dostałam wiadomośc od znajomej o pewnej pani, ktora ma pod swoją opieką około 10 kotów, z czego podobno 6 to kocice. Owa pani ma dobre serce ale brakuje jej srodków finansowych na utrzymanie siebie, nie mówiąc już o kotkach, które karmione są mlekiem z chlebem. Nie byłam tam jeszcze, dopiero się wybieram, zobaczyć dokładnie te kotki, posprawdzać jakiej są płci, itd. Jestem z woj. świętokrzyskiego. pozdrawiam"

"Byłam u tej pani. Doliczylismy się 15 kotow! w tym 4 młode kocurki jeszcze nie nadające sie na kastracje. 6 kocic nadających sie do sterylki (w tym jedna zaciązona) reszta to kocurki. Jutro będe dzownić po wetach i dopytywac o znizke przy hurtowej dostawie kotow."

Koty mieszkają w miejscowości Odrowąż około 50 km od Kielc. Udało się znaleźć weterynarza, który wysterylizuje za 100 zł, wykastruje za 50 zł. Pierwszych pięć kotów ma jechać na zabiegi już w poniedziałek.

Trzy kotki :kotek: :kotek: :kotek: i kocurek :kotek: po zabiegach zgodnie z planem. :piwa:

Niestety nadliczyły się dwie dodatkowe kotki u staruszki, która jak się okazało straciła rachubę... Oczywiście nowe też przyjęłam na kark PS.

Kotki N°491, N°492, N°493 oraz kocur N°494 ze wsi Odrowąż pod Kielcami:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Faktura na 350 zł dziś dotarła...

Reszta kotów staruszki już się pakuje.

Chiara

Post » Pt sty 30, 2015 0:58 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 523 koty w 8 miesięcy! :)

Chiara pisze:Szczęśliwie zakończyła się też akcja pomocy dwóm wolno żyjącycm kotkom :kotek: :kotek: z Rogowca koło Bełchatowa, w sprawie których dostałam następujcą wiadomość w święta:

"Dzień dobry.
Pracuje na terenie gminy Kleszczów.
W moim zakładzie pracy mamy dwie bezdomne kotki - które nasi pracownicy dokarmiają.
Koty maja gdzie się schronić przed zimnem, maja co jeść - za to my nie mamy gryzoni. Korzyść w obie strony.

Obie kotki w ubiegłym roku miały już swoje małe kocięta. Sama stałam sie szczęśliwa posiadaczką kota. Były takie które nie przeżyły...

Jednak szybkimi krokami nadejdzie wiosna - i znów grono kotów moze sie powiekszyć.
W zwiazku z tym chciala bym zapytać jakie szanse sa na dofinansowanie przez Wasza Fundację sterylizacji (chociaz cześciowe)? Dzwoniłam do najbogatszej gminy w Polsce - nie pomogą (bo koty sa na terenie zakładu pracy , ludzie je dokarmiają wiec- to problem zakładu pracy).
pozdrawiam"

Obydwie po zabiegach. :piwa:

Koteczki N°522 i N°523 z z Rogowca koło Bełchatowa:

Obrazek

Obrazek

Zapaciłam za ich zabiegi 200 zł, a pan doktor je w tej cenie dodatkowo zaczipował i zaproponował stałą współpracę ( FV 01/2015 z dnia 23.01.2015 na kwotę 200 zł ).

Niestety znowu wpadamy w długi... :placz:

Chiara

Post » Pt sty 30, 2015 14:38 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 541 kotów w 8 miesięcy i dł

"Witam,Niedawno dowiedziałam się o pewnej starszej pani, która ze skromnej emerytury dokarmia stadko kotów.Mieszka na wsi.Miała psa i dwa koty, ale jakis czas temu kocurek, którego dokarmiała przyprowadził kotkę, która była w ciąży.Urodziła 4 kociaki-jeden udało się jej wyadoptować ale 3 zostały...Kotka starsza została wysterylizowana-jest to odpowiedzialna osoba, więc pomimo trudności finansowych na własny koszt udałojej się to zrobić.Została jeszcze jedna kotka i dwa kocurki.Wieś w której mieszka ta pani, jest typową wsią-ludzie na wieść o sterylizacji-robią miny jakby człowiek opowiadał im o lądowaniu ufo-kwitując sterylzacja-a kto by to robił??No cóż...koty w okolicznych gospodarstwach sie rozmnażają-i wole nie pytac co się z nimi dzieje jak się rodzą...Te co żyją mają łapać myszy, jak nie złapią to chodza głodne-albo przychodzą do tej właśnie pani-sa półdzikie-więc czasami tylko wieczorem czy w nocy się pokazują, a śladem ich odwiedzin sa puste miseczki.Pisałam w tej sprawie do gminy, również w sprawie karmy-niestety bez odpowiedzi...;/Prosze w imieniu tej pani o sterylizację chociaż kotki i kocurka...to i tak będzie spora pomoc.Koty są w Starym Barkoczynie, 10 km od Kościerzyny,najbliższe duże miasto to Gdańsk."

Kotka ze wsi Stary Barkoczyn pod Kościerzyną N°509 została już wysterylizowana za 110 zł. Kocurek, o którym mowa w zacytowanym mailu okazał się kotką i będzie umawiany na zabieg po tym jak wet zaksięguje wpłatę od nas. :wink: Zdjęcie koteczki:

Obrazek

110 zł za sterylizację kotki N°509 zapłaciłam wczoraj ( FV 1 z dnia 22.01.2015 na kwotę 110 zł ) wraz z innymi fakturami.

Trzy kolejne faktury już mam w ręce i będę opłacać w najbliższym czasie. Na dodatek pani doktor dziś wystawi fakturę za kotki wiejskie z Zawad, a wisimy tam już z 1000 zł. :strach:

Chiara

Post » Pt sty 30, 2015 14:44 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 541 kotów w 8 miesięcy i dł

wrzucajcie gdzie się da reklamy moich bazarków:

fajna męska skóra:
viewtopic.php?f=20&t=165852

ciekawa dekoracja okna:
viewtopic.php?f=20&t=167197

przecier z pigwy, domowy, ekologiczny, mało słodki genialny!
viewtopic.php?f=20&t=166648

bardzo dobry podręcznik PWN - "Kierowanie"
viewtopic.php?f=20&t=166630
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt sty 30, 2015 15:17 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 541 kotów w 8 miesięcy i dł

Wrzuciłam na fejsa. :ok:

Chiara

Post » Pt sty 30, 2015 16:17 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 541 kotów w 8 miesięcy i dł

ale śliczna ta kotka, to jakaś nietypowa tricolorka? :kotek:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Pt sty 30, 2015 19:39 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 541 kotów w 8 miesięcy i dł

potrzebna mi informacja w jakich miastach karmiciele dostają karmę z Urzędu Miasta i w jakich miastach można ciachać koty na talony, potrzebne mi te informacje, ponieważ UM w Bielsku Podlaskim twierdzi, że dokarmianie kotów wolnożyjących jest niezgodne z prawem i że miasto nie może płacić za sterylki kotów wolnożyjących
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pt sty 30, 2015 19:47 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 541 kotów w 8 miesięcy i dł

sylwia1982 pisze:potrzebna mi informacja w jakich miastach karmiciele dostają karmę z Urzędu Miasta i w jakich miastach można ciachać koty na talony, potrzebne mi te informacje, ponieważ UM w Bielsku Podlaskim twierdzi, że dokarmianie kotów wolnożyjących jest niezgodne z prawem i że miasto nie może płacić za sterylki kotów wolnożyjących

Podobnie jest ze sterylkami w Krakowie, o ile wiem. Niektóre miast wymyśliły, że "niedasie" i tyle...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt sty 30, 2015 20:17 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 541 kotów w 8 miesięcy i dł

sylwia1982 pisze:potrzebna mi informacja w jakich miastach karmiciele dostają karmę z Urzędu Miasta i w jakich miastach można ciachać koty na talony, potrzebne mi te informacje, ponieważ UM w Bielsku Podlaskim twierdzi, że dokarmianie kotów wolnożyjących jest niezgodne z prawem i że miasto nie może płacić za sterylki kotów wolnożyjących

Wrocław oczywiście.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt sty 30, 2015 20:20 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 543 koty w 8 miesięcy i dłu

poradnik "zachowaj młodość" w folii nówka!
viewtopic.php?f=20&t=167326
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt sty 30, 2015 20:31 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 543 koty w 8 miesięcy i dłu

czarno-czarni pisze:poradnik "zachowaj młodość" w folii nówka!
viewtopic.php?f=20&t=167326

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Chiara

Post » Pt sty 30, 2015 20:35 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 541 kotów w 8 miesięcy i dł

Ja jestem fanką Rybnika. Pani z urzędu raz nawet dzwoniła, że ktoś nie wykorzystał talonów i żeby przynieść dodatkowe koty.

Słyszałam też fantastyczne rzeczy o Ożarowie Mazowieckim.

Dziewczyny nad morzem sporo wywalczyły choć łatwo nie było.

Lecznica z Rzeszowa napisała do mnie, że zaczynają od stycznia 2015 na koszt urzędu.

Lublin rozdaje talony. Tczew też. Sosnowiec. Będzin.

Wysyłajcie skany pism, w których Wam odmówiono pomocy w sterylkach na powszechnasterylizacja@gazeta.pl

Chiara

[poprzednia][następna]