KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 27, 2015 12:35 Re: KOTY z RUDY ŚL.poszukiwane os. do jakiejkolwiek pomocy

Yossariano - poślij proszę. Póki co wystawiłam zbiorcze i tamte 2.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto sty 27, 2015 15:31 Re: KOTY z RUDY ŚL.poszukiwane os. do jakiejkolwiek pomocy

margoth82 pisze:berni, ciężko powiedzieć, bo nie robiłam większego wywiadu, gdyż pani dzwoniła w sprawie ogłoszenia koteczek, których juz nie mam na DT i prosiła o jakieś namiary jakbym wiedział, że ktoś ma. Też padła z jej strony sugestia, że mogłaby być jedna kicia, a druga może z innego domku. Na pewno kobietka wspominała od razu o sterylizacji i o tym, że miała 2 kotki, które żyły kilkanaście lat i , że wychowywała je z dziećmi starszymi, a teraz ma 2letniego malucha i też chciałaby żeby się wychowywał z kotami, na pewno zależało jej na dowozie, ale to nie problem, bo ja mogę w tym pomóc. Wyślę Ci numer na priv- zawsze można zadzwonić, porozmawiać, umówić się na wizytę PA i a nuż spasuje. A jak nie to można podziękować.

Jeśli to pani z kamienicy kolejowej,to ona okien siatkować nie będzie,miałam taką trochę surrealistyczną rozmowę,bo chciała brać kotki w ciemno,bylebym jej zawiozła,a na pytanie oew. transport do weta odparła:"ale co,one chore są?".Mam nadzieję że nie ta sama osoba.Dzwoniła do mnie w sobotę.17.01.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Wto sty 27, 2015 19:52 Re: KOTY z RUDY ŚL.poszukiwane os. do jakiejkolwiek pomocy

Wstrzymaj się Ola jeszcze trochę, mam 2 koty w potrzebie,ale muszę najpierw ogarnąć zwierzaki.

Gilbert ma dom i wydaje się, że taki naprawdę fajny.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Wto sty 27, 2015 22:04 Re: KOTY z RUDY ŚL.poszukiwane os. do jakiejkolwiek pomocy

justyna8585 pisze:Gilbert i Maniek
viewtopic.php?f=1&t=167097

Kotka dorosła, szylkretka, znaleziona na ulicy 4 tygodnie temu ,zadbana, gruba, podejrzewamy że jest wysterylizowana. bardzo fajna ok 3 lata, troche sie boi innych kotów. Nie ma imienia, do ludzi super .

Wątek:
viewtopic.php?f=1&t=167101

Obrazek

Obrazek

Szylkretce wykupiłam ogłoszenia

Kotka pod schroniskiem ,dorosła ok 3 letnia, z obciętym uchem- sterylizowana. Jej stan już jest lepszy, kotka ma zaburzenia neurologiczne- niedowład lewej kończyny piersiowej, wskazanie do rehabilitacji ruchowej- zginanie i prostowanie kończyny piersiowej lewej, masaż. jest na lekach .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

12 mies., jest na otwartej kociarni,ale nie wychodzi, miły, miziasty, zgadza się z kotami
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Maniek pilnie szuka domu, on już pół roku jest w schronie:(
szylkretka będzie miała sterylke, też pilnie szuka.Boi się kotów

a ten 12 mies. biało-czarny jest w kiepskim stanie, ma zaawansowaną grzybice :(

justyna8585

Post » Wto sty 27, 2015 22:30 Re: KOTY z RUDY ŚL.poszukiwane os. do jakiejkolwiek pomocy

Dziś miałam już zapytanie o szylkę i Kulcię - z tych nowych ogłoszeń.
Yossariana pisze:podrzucę wątek a przy okazji się pochwalę,że od wczoraj u mnie na DT jest czarna koteczka 1,5 roczna. Jest zdrowa, leczymy tylko świeżba, później ją przetestuję na FIV/FELV chyba, że wcześniej znajdzie domek. Ma super charakter, jest odważna, od razu pozwiedzała mieszkanie miziasta, obsługiwalna, na wejściu obcięłam jej pazurki. Szukamy najlepszego domu dla super kota

Ta koteczka jest gdzieś na schronowych fotach?

Liwia_

Post » Śro sty 28, 2015 0:28 Re: KOTY z RUDY ŚL.poszukiwane os. do jakiejkolwiek pomocy

Liwia_, gdy rozmawiałam ze schroniskiem o DT, dostałam informację o kotach ( zdjęcia + opis) na maila. Niestety nie umiałam znaleźć maila z koteczką. Jutro postaram się zrobić zdjęcia. Opis już mam :)

Yossariana

Od: Śro kwi 01, 2009 12:27

Post » Śro sty 28, 2015 19:58 Re: KOTY z RUDY ŚL.poszukiwane os. do jakiejkolwiek pomocy

Mam pytania z ogłoszeń -

- czy szylka jest na pewno wysterylizowana?
- pytanie o burą, pręgowaną dziewczynkę. Pani szuka takiej kotki, ale zgadzającej się z innym kotem, więc Irenka chyba odpada? A koteczka z niedowładem? Jak poważne ma zaburzenia?

Liwia_

Post » Śro sty 28, 2015 20:11 Re: KOTY z RUDY ŚL.poszukiwane os. do jakiejkolwiek pomocy

Liwia_ pisze:Mam pytania z ogłoszeń -

- czy szylka jest na pewno wysterylizowana?
- pytanie o burą, pręgowaną dziewczynkę. Pani szuka takiej kotki, ale zgadzającej się z innym kotem, więc Irenka chyba odpada? A koteczka z niedowładem? Jak poważne ma zaburzenia?

Nie jest, przed pójściem do domu na pewno będzie sterylka, ma być na dniach.
Irenka odpada, gdyby akceptowała psy i koty, to miałaby dom w Poznaniu.Dzisiaj otworzyłam jej pokój, pozwiedzała, ale kiedy kot/pies zbliża się,to warczy i wtedy nawet atakuje człowieka.Która kotka z niedowładem? Elza znalazła dom, musze odnaleźć wydarzenie i wpisać to.

justyna8585

Post » Śro sty 28, 2015 22:04 Re: KOTY z RUDY ŚL.poszukiwane os. do jakiejkolwiek pomocy

Ta z niedowładem łapki, jak widzę, jedzie do Wawy.
Pytanie w takim razie - czy w schronie jest pręgowana kotka, która akceptuje inne koty?

Liwia_

Post » Czw sty 29, 2015 11:49 Re: KOTY z RUDY ŚL.poszukiwane os. do jakiejkolwiek pomocy

Liwia_ pisze:Ta z niedowładem łapki, jak widzę, jedzie do Wawy.
Pytanie w takim razie - czy w schronie jest pręgowana kotka, która akceptuje inne koty?

nie ma

justyna8585

Post » Czw sty 29, 2015 13:50 Re: KOTY z RUDY ŚL.poszukiwane os. do jakiejkolwiek pomocy

Prawdopodobnie byłby dom dla szylki. Pisze, że boi się kotów, to byłby dom, w którym jest już inny kot - ale to 7-miesięczny kocurek, dość nieśmiały, więc chyba można próbować?
Jeżeli to wypali, byłby potrzebny transport do Chorzowa.

Jest też pani chętna na burą kicię zgadzającą się z drugim kotem. Dopytam jeszcze, czy na pewno nie ma w schronie takiej, co z tymi:
justyna8585 pisze:
Marlenka, ma 2 lata do ludzi super ,do kotów srednio, ale w koncu tez zaakceptuje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

berni pisze:kotku [']

w schronisku jest dwójka kotków, które spędzają mi sen z powiek. Dobrze że nie byłam na całej kociarni bo nie umiem sobie poradzić z emocjami :(

Jedna to ok 6 miesieczna koteczka, cudnej urody, marmurkowa, o przedłużanej sierści, piękna...ma koci katar
bardzo miła, mrucząca...

Obrazek

Obrazek

i burasek - niedawno przyniesiony na schroniska, tak starsznie płakał. Nawet nie wiem czy kocurek czy kotka...

Obrazek
Ma początku kataru.

Justyna, mogłabyś się dowiedzieć? Czy dla Marlenki czy Marmurki to byłaby szansa.

Liwia_

Post » Czw sty 29, 2015 14:17 Re: KOTY z RUDY ŚL.poszukiwane os. do jakiejkolwiek pomocy

Liwia_ o ile nic nie pomieszałam pytając w schronisku to Marmurka na szczęście czeka na DS w DT :), ale na pewno warto jeszcze dopytać

Yossariana

Od: Śro kwi 01, 2009 12:27

Post » Czw sty 29, 2015 20:49 Re: KOTY z RUDY ŚL.poszukiwane os. do jakiejkolwiek pomocy

Yossariana pisze:Liwia_ o ile nic nie pomieszałam pytając w schronisku to Marmurka na szczęście czeka na DS w DT :), ale na pewno warto jeszcze dopytać

Marlenki nie ma już w schronie
Marmurka na pewno nie ma żadnego dt, na dzień wczorajszy nie było takiej.

Nie ma zadnej burej kotki, sama miałabym dom dla takiej.Jest kocurek 1,5 r. lubiący psy i koty bury/tygryskowaty.

Dzisiaj miałam telef. o tą,która jest u mnie...zobaczymy...robi postępy

justyna8585

Post » Czw sty 29, 2015 21:42 Re: KOTY z RUDY ŚL.poszukiwane os. do jakiejkolwiek pomocy

Nie wiem czy warto ryzykować z szylkretką...a ludzie nie mogliby sami podjechać?

justyna8585

Post » Czw sty 29, 2015 22:31 Re: KOTY z RUDY ŚL.poszukiwane os. do jakiejkolwiek pomocy

Nie bardzo, nie mają auta. Jutro będę rozmawiała jeszcze z tą panią, ale chyba warto spróbować - fajna rodzina.

Liwia_

[poprzednia][następna]