Nieświąteczna norka Alienorka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 25, 2015 12:02 Re: Herbatka u Alienorka

No, fakt , do duszy takie psie postępowanie :twisted:
A jak zostanie jako ostatnia decha ratunku , behawiorysta ? Masz dostęp do kogoś niedrogiego a fajnego? Może by miał/a pomysł?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sty 25, 2015 21:08 Re: Herbatka u Alienorka

No nie bardzo, ale szukam i dopytuję. W razie czego do Cesara Millana napiszę - na pewno odpowie, co nie? :wink:

A wczoraj na spacerze okazało się, że Toper jest zazdrośnikiem. Spotkaliśmy pana z Czitką/Kitką i jak zwykle się czuliłam z maleństwem. Poprzednim razem Topcio był dżentelmenem i nie marudził, a tym razem warczał jak ją głaskałam. Nawet jak jego też głaskałam, to warkot na sunieczkę był 8O .
A po odpchlaniu (kolejnym) bandy mam ręce jakbym jeżyny zbierała i to bardzo nieostrożnie. W 90% zasługa Basileusa :evil: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 25, 2015 21:34 Re: Herbatka u Alienorka

Alienor pisze:evik - to może adoptujesz? On bardzo zgodny do kotów jest póki nie wyjadają z miski i nie packają łapą po pyszczku. :mrgreen:

Niestety, nie ma dam rady, mam młodego psa obecnie plus 5 kotów i jest to maksimum jak na moje możliwości finansowe i nerwowe :wink: Pies mały, ale bojowy i pożarłby każdego samca, który zbliżyłby się do jego domu :mrgreen: Mimo kastracji jest bardzo terytorialny.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Nie sty 25, 2015 21:50 Re: Herbatka u Alienorka

evik75 pisze:Niestety, nie ma dam rady,

Buuuuu :201495 siem wezmem i zapłaczem :wink: . Nikt nie chce ślicznego Toperka... No ja wiedziałam, że on pies dla konesera, ale przecież nie aż tak...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie sty 25, 2015 23:17 Re: Herbatka u Alienorka

jak to nikt nie chce 8O
Ty chcesz :mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon sty 26, 2015 8:05 Re: Herbatka u Alienorka

viewtopic.php?f=1&t=164944&start=45
W pierwszym poście jest link do behawiorystów i sposób kontaktu. Zagranicznych :? Ale może zajrzyj na wątek Inki i zobacz co o tym pisze na początku.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 26, 2015 11:46 Re: Herbatka u Alienorka

[quote="Alienor"]No nie bardzo, ale szukam i dopytuję. W razie czego do Cesara Millana napiszę - na pewno odpowie, co nie? :wink:

Cezar Milian i jego teroria dominacji, i to jego glebowanie psów : :cry:

Alienor, a może klatka metalowa i zamykac psa w klatce? to przynajmniej będzie szczał w jednym miejscu? a moze w łazience go zamykaj?
Kotka Milka

Post » Pon sty 26, 2015 13:29 Re: Herbatka u Alienorka

morelowa - doczytam wieczorem w domu, dziękuję.

Kotka Milka - przede wszystkim chodzi mi o to, by się upewnić, że Toperek wie czego od niego oczekuję i że porozumienie jest możliwe. No i żeby sygnalizował że musi w miarę wcześnie - jako że nie ma opcji wystawienia go na śnieg i powrotu za 10 minut, to muszę sie ubrać a teraz to trochę trwa. No i musi być jasne kiedy wstaje bo jest ciekawy a kiedy dlatego, że mu się chce.

Alienor

Post » Pon sty 26, 2015 13:36 Re: Herbatka u Alienorka

Mam nadzieję że Toperek załapie to sikanie jak trzeba,taki słodki piesek z niego
trzymam kciuki żeby się powiodło :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pon sty 26, 2015 14:58 Re: Herbatka u Alienorka

trudna sprawa :?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon sty 26, 2015 21:21 Re: Herbatka u Alienorka

Witki mi opadły - Toper zlał się POD podkład (90% pod, max. 10% na podkładzie). Jak zbierałam go, żeby iść na spacer (w sensie smycz zdjęłam i on się wypiął i poleciało... Basileus jest umierającym z głodu kociątkie. Rukia jojczy. Nic tylko siąść i płakać.
Znaczy przejdzie mi pewnie za pół h, ale na razie wszystko mnie wkurza/męczy/przeszkadza mi.

Alienor

Post » Wto sty 27, 2015 8:22 Re: Herbatka u Alienorka

A dziś jak?
I na dodatek sypie śnieg . I wieje. :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Wto sty 27, 2015 8:31 Re: Herbatka u Alienorka

Alienor, wiem, że to ciężkie mieć psa lejącego w domu. U mnie mop był zawsze w gotowości, zmieniany co tydzień, bo doprać się nie dało. Ponieważ w przedpokoju mamy takie dziwne szafki (wszyscy sąsiedzi, taki pomysł kostrukcyjny czasów PRL), które jak coś nas zaleje od razu przesyłają wodę sąsiadom :roll: , w pewnym momencie zaczęłam się obawiać, czy pies ich nie zaleje :mrgreen:
Z rad dla właścicieli "lejków" :wink: , jak dolejesz do wody trochę ACE to niweluje brzydki zapach.
Trzymajcie się!
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Wto sty 27, 2015 9:13 Re: Herbatka u Alienorka

lejki to straszna rzecz

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto sty 27, 2015 10:40 Re: Herbatka u Alienorka

evik75 pisze:Alienor, wiem, że to ciężkie mieć psa lejącego w domu. U mnie mop był zawsze w gotowości, zmieniany co tydzień, bo doprać się nie dało. Ponieważ w przedpokoju mamy takie dziwne szafki (wszyscy sąsiedzi, taki pomysł kostrukcyjny czasów PRL), które jak coś nas zaleje od razu przesyłają wodę sąsiadom :roll: , w pewnym momencie zaczęłam się obawiać, czy pies ich nie zaleje :mrgreen:
Z rad dla właścicieli "lejków" :wink: , jak dolejesz do wody trochę ACE to niweluje brzydki zapach.
Trzymajcie się!

Ja bym uwazała z tym Ace po domestosie zwierzaki wiecej leja bo tam zapach podobny do amoniaku, wiec z ACe moze byc podobnie
Kotka Milka

[poprzednia][następna]