Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 23, 2015 8:08 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

AgnieszkaH. pisze:Jak najbardziej możemy parkować przed szlabanem po prawej stronie i mamy na to zgodę Michała Bąkaly zarządcy nieruchomosci na którego możemy sie powołać jak ktoś z ochrony będzie miał jakieś problemy. Dodatkowo jak komuś będzie sie chciało to można po godzinie wyjsć i skasować bilet i wziasc nowy to tez jest uzgodnione. Rozmawiałam o jakiś ulgach dla nas ale na razie jest za duzo sprzeciwów wsród najemców co do tego systemu i Michał boi sie kogokolwiek wyróżniać, bo to był jego genialny :mrgreen: pomysł z tym płatnym parkingiem i juz mu sie niezle za to obrywa.
Powinnismy napisać pismo bezpośrednio do zarządu z prośba o zwolnienie z opłat, bo w tej chwili z Michałem nic więcej sie nie załatwi.

aaaa, to mój Misio o bardzo małym rozumku pewnie nie powiedział panom pilnującym, że chodzi o nas, więc mu powiedzieli to co mają nakazane ;)
no to poczekajmy może z tym pismem?..? nie chodzi przecież o to, żeby kolesiowi dodatkowo koło pióra zrobić, skoro i tak mu się obrywa. I tak nam dał przecież dużo... a jak się nie da, to pomyślimy coby tu do mojego byłego szefa napisać :mrgreen:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob sty 24, 2015 8:07 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Jak tutaj zdjęcia umieścić, bo mam trochę z czwartku, a nie wiem jak to zrobić?

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Sob sty 24, 2015 18:29 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

No OK, skoro ustaliliśmy, że mam zasypywać forum obrazkami - proszę bardzo. Na pierwszy ogień Amelka :kotek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Sob sty 24, 2015 18:51 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Mam pytanie, jutro jestem sama na dyżurze, czy mogę prosić o wsparcie do Jadzi?
Planuję być między 11.30 a 15, ale jak coś to mogę przesunąć godziny.

Pietraszka

Post » Sob sty 24, 2015 18:56 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

I kilka obrazków z dzisiaj:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

Któremu kotu jeszcze brakuje obrazków?
Obrazek

JoannElle

Post » Sob sty 24, 2015 19:20 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Pietraszka pisze:Jak tutaj zdjęcia umieścić, bo mam trochę z czwartku, a nie wiem jak to zrobić?

Aga przez internetowy program do wstawiania zdjęć. Ja korzystam z tego:

http://zapodaj.net/

jest darmowy i można wstawic kilka zdjęć naraz.
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Sob sty 24, 2015 19:47 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Dyżury

niedziela (25.01) - Pietraszka
poniedziałek (26.01) - Wazonek17
wtorek (27.01) - Paula P.
środa (28.01) - JoannElle
czwartek (29.01) - Wazonek17/Pietraszka
piątek (30.01) -
sobota (31.01) - WIELKIE SPRZĄTANIE :201432 :201432
niedziela (01.02) -
poniedziałek (02.02) -
wtorek (03.02) -
środa (04.02) -
czwartek (05.02) -
piątek (06.02) -
sobota (07.02) -

Remont prawie dobiegł końca :201421 i dlatego w sobotę robimy generalne porządki. Kto może niech przybywa.
I ustaliłyśmy dzisiaj, że będziemy takie porządki robić w każdą ostatnią sobotę miesiąca, bo na normalnym dyżurze za mało na to czasu.
Będziemy musiały się wtedy umawiać przynajmniej w 5 osób.

Powstał Regulmin dyżuru tak, żeby każdy wiedział co ,jak i gdzie :wink:

1. Tak ogólnie
• - zmieniać obuwie,
• - nie przestawiać misek, posłanek, kuwet,
• - szpitalik sprzątać w pierwszej kolejności,
• - po posprzątaniu szpitalika odkażać ręce.

2. Tak w szczegółach
• - podać lekarstwa,
• - nakarmić koty,
• - umyć miski po karmie mokrej i miski na wodę,
• - posprzątać kuwety,
• - umyć jedną najbrudniejszą kuwetę,
• - wytrzepać wszystkie kocyki i posłanka, brudne wymienić,
• - posprzątać klatki - opróżnić kuwety, wytrzepać kocyki,
• - pozamiatać podłogi,
• - umyć podłogi – jeśli wystarczy czasu ;)
• - wynieść wszystkie śmieci, łącznie z pustymi opakowaniami po karmie, żwirze itp.
• - wstawić pranie,
• - nie zostawiać otwartych puszek i saszetek.

Przed wyjściem 
• - w każdej klatce zostawić miskę z suchą karmą i czystą wodą, chyba, że są inne zalecenia,
• - w każdym pokoju zostawić miski z wodą,
• - w każdym pokoju zostawić miskę lub karmnik z suchą karmą,
• - pozamykać pokoje na klucz,
• - sprawdzić czy są pozamykane okna.
Ilość karmy i wody należy dostosować do ilości kotów w danym pomieszczeniu.

Regulamin zostanie wywieszony w kociarni.

Stan kotów na dziś:

1 Matylda - 1
2 Cycuś -1
3 Milusia -1
4 Elwirka -1
5 Jadzia -1
6 Majeczka -1
7 Łucja
8 Rambo
9 Paulinka
10 Coco -szpitalik luzem
11 Osi
12 Burasia
13 Bella
14 Amelka
16 Fryderyk
17 Dzikusek na doleczenie szylka
18 Bagera
19 Tajfun -2
20 Gienek
21 Teodor
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Sob sty 24, 2015 20:06 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Jadzia znowu ma protesty jedzeniowe :( Podejrzewamy, ze to przez ten wenflon, bo przestała jeść od momentu założenia wenflonu w środę. Dzisiaj został nakarmiona strzykawką katovitem. Jutro dostanie ostatni raz kroplówkę dożylną. w poniedziałek zdejmujemy wenflon i robimy badania krwi.

Pietraszka, w sumie jesli nikt jutro nie będzie mógł podjechać pomóc Ci z kroplówką to trudno - nic się nie stanie. Myślę, że ważniejsze aby ja nakarmić trochę jesli sama dałbyś rade. Chyba, ze sama coś zje. dzisiaj obcięłyśmy jej pazurki Jest grzeczna przy karmieniu, ale trzeba mocno za kark. Do katovita dodaj troszkę wody , załaduj w dużą strzykawkę - jest w kuchni.

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Sob sty 24, 2015 20:08 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Ja mogę podjechać o 14 i pomóc z kroplówką i katovitem. Ale tabletek wciskać nie umiem :(
Obrazek

JoannElle

Post » Sob sty 24, 2015 20:17 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

JoannElle pisze:Ja mogę podjechać o 14 i pomóc z kroplówką i katovitem. Ale tabletek wciskać nie umiem :(

Jeżeli możesz, to chętnie skorzystam :)

Pietraszka

Post » Sob sty 24, 2015 20:22 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Pietraszka pisze:
JoannElle pisze:Ja mogę podjechać o 14 i pomóc z kroplówką i katovitem. Ale tabletek wciskać nie umiem :(

Jeżeli możesz, to chętnie skorzystam :)

OK, to do zobaczenia jutro
Obrazek

JoannElle

Post » Sob sty 24, 2015 20:24 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Dziewczyny, na pewno dacie radę? Robiłyście już Jadzi dożylną kroplówkę wcześniej?

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Sob sty 24, 2015 20:42 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

mgska pisze:Dziewczyny, na pewno dacie radę? Robiłyście już Jadzi dożylną kroplówkę wcześniej?

Robiłam psu, a dzisiaj się ostatecznie upewniłam, którego korka należy używać
Obrazek

JoannElle

Post » Sob sty 24, 2015 22:16 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Jeszcze jedno foto Belli - widać na nim, jaki z niej miziak

Obrazek
Obrazek

JoannElle

Post » Sob sty 24, 2015 23:04 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Robiłam małej białej i byłam przy czwartkowej z Agą i Anetą Jadzi.

Pietraszka

[poprzednia][następna]