Nieświąteczna norka Alienorka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 21, 2015 8:08 Re: Herbatka u Alienorka

Jak 'sikająca' sytuacja na dziś? Toperkowa oczywiście :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sty 21, 2015 8:46 Re: Herbatka u Alienorka

Wczoraj poszedł sik jak był sam w domu, ale noc przetrzymał. Co prawda częściowo dzięki temu że przed 23cią wyszłam z nim na siusiu i kupkę i wstałam o 4ej żeby z nim wyjść na spacerek. Gorzej, że znów się obraził lub nie umie wycelować na podkład i leje obok. Jakoś przeżyjemy, c'nie?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 21, 2015 10:00 Re: Herbatka u Alienorka

Należy domniemywać, że przeżyjecie... :?
Ale dobrze by było, żeby w spokoju :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro sty 21, 2015 11:07 Re: Herbatka u Alienorka

Smacznaherbata mnie zaskoczyła pozytywnie - zamówiłam w niedzielę rano a dziś już przyszedł sms że do odbioru 8O . Normalnie zajmowało im to tydzień do dwóch...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro sty 21, 2015 22:01 Re: Herbatka u Alienorka

Wróciłam do domu, rzuciłam torbę, paczkę odstawiłam a zakupy wewaliłam na biegu do lodówki, po czym gdy stałam w pełnej gotowości przy drzwiach (zw smyczką, smaczkami itd.),Topcio stął obok i zaczął siusiać? Kurtyna.

Edit: ale nie ma tragicznie, skończył na dworze. I to nie wywalony jednym kopem, tylko wyniesiony na glebę (w pozycji wyższej nie sika). I wreszcie wiem, co za piosenka męczyła mnie napadami przez jakieś 3-5 miesięcy ostatnich - Beedi z filmu Omkara.

Ale żeby nie było tak radośnie - Origa, która fantastycznie zaśpiewała w "Ghost in the Shell: Stand Alone complex" zmarła kilka dni temu na raka płuc. Była rok ode mnie młodsza i jak nie lubię całego jej repertuaru, to jej głos podziwiałam (zwłaszcza we współpracy z Yoko Kanno) - możecie posłuchać np. tego https://www.youtube.com/watch?v=EIVgSuuUTwQ. I Efisia u marta-po się chyba żegna. Poznałam kotkę (od tej mniej fajnej strony bo podanie leków graniczyło z cudem) i strasznie mi szkoda i kotki (która poza momentami podawania leków była super miła) i Marty .

Alienor

Post » Czw sty 22, 2015 7:54 Re: Herbatka u Alienorka

A ile Toper waży?? Bo to noszenie to chyba ciężkie jest dla Ciebie..

Obrazek

morelowa

Post » Czw sty 22, 2015 10:54 Re: Herbatka u Alienorka

10,5kg. Ale go niosę od drzwi na zewnątrz, więc daję radę. Zwłaszcza że noszę pas przepuklinowy, co "zdejmuje" trochę ciężaru z mojego brzucha.

Alienor

Post » Czw sty 22, 2015 11:49 Re: Herbatka u Alienorka

Alienor pisze:Wróciłam do domu, rzuciłam torbę, paczkę odstawiłam a zakupy wewaliłam na biegu do lodówki, po czym gdy stałam w pełnej gotowości przy drzwiach (zw smyczką, smaczkami itd.),Topcio stął obok i zaczął siusiać? Kurtyna.

Edit: ale nie ma tragicznie, skończył na dworze. I to nie wywalony jednym kopem, tylko wyniesiony na glebę (w pozycji wyższej nie sika). I wreszcie wiem, co za piosenka męczyła mnie napadami przez jakieś 3-5 miesięcy ostatnich - Beedi z filmu Omkara.

Ale żeby nie było tak radośnie - Origa, która fantastycznie zaśpiewała w "Ghost in the Shell: Stand Alone complex" zmarła kilka dni temu na raka płuc. Była rok ode mnie młodsza i jak nie lubię całego jej repertuaru, to jej głos podziwiałam (zwłaszcza we współpracy z Yoko Kanno) - możecie posłuchać np. tego https://www.youtube.com/watch?v=EIVgSuuUTwQ. I Efisia u marta-po się chyba żegna. Poznałam kotkę (od tej mniej fajnej strony bo podanie leków graniczyło z cudem) i strasznie mi szkoda i kotki (która poza momentami podawania leków była super miła) i Marty .

no i to sa czeste powody oddawania psa po adopcji do schronu spowrotem
Kotka Milka

Post » Czw sty 22, 2015 13:16 Re: Herbatka u Alienorka

Przecież go nie oddam do schronu :roll: . Kombinuję jak się upewnić, że będzie wiedzial, że jak jestem w domu, to się mnie zawiadamia że chce się siusiu/kupę i że lanie tylko na podkład i tylko wtedy gdy mnie nie ma.

Edit: na razie zero odzewu na ogłoszenia. Dom dostanie jasne informacje co do stanu psa i będzie boleśnie uświadomiony że takie wpadki mogą się zdarzać. Jednocześnie już teraz widać efekt jaki na tylne łapki ma siedzenie w cieple - jest o wiele lepiej.

Alienor

Post » Czw sty 22, 2015 14:05 Re: Herbatka u Alienorka

A oczy?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw sty 22, 2015 15:48 Re: Herbatka u Alienorka

Jak myję często są lepsze, jak myję rzadziej to zacieki brązowe są większe i ciemniejsze. Ale generalnie oczu nie leczę - Toperek ma zaćmę w obu oczach, na prawym dodatkowo bliznę po uszkodzeniu mechanicznym. Wiek jest przeciwko niemu. I choć wyniki krwi są OK, wetka jasno powiedziała że na moim (jako DT) miejscu usypiałabygo tylko do operacji ratujących życie a nie dla drobiagów typy korekcja zarośniętych kanalików łzowych, która może zakończyć się sukcesem lub nie, ale wzroku psu nie wróci.

Alienor

Post » Czw sty 22, 2015 17:15 Re: Herbatka u Alienorka

Z tymi oczkami to też bym nie robiła zabiegu,lata i fakt często ten zabieg nie przynosi efektu :(
Icia miała robiony kanalik łzowy i po krótkim czasie się odnowiło
są okresy że mocno nie łzawi,najgorzej w słoneczne dni jest

Trzymam kciuki za edukację Toperka :ok:
może załapie z tym sikaniem

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Czw sty 22, 2015 22:23 Re: Herbatka u Alienorka

chłopakowi trzeba jakos ułatwić sprawę, tylko nie mam pomysłu jak :roll:

szczeniory wynosi się na dwór i stawia zawsze w to samo miejsce do siusiania (tam gdzie się pierwszy raz wylały na dworze) i nagradza smaczkiem
zdrowy szczenior zwykle łapie sprawę po kilku dniach
tutaj jest kłopocik - chłopak jest zdezorientowany stale
:roll:
tak samo z podkładami - gdy kładłam nowy (zawsze w to samo miejsce), na środku dotykałam mokrym podkładem aby zapach był jego siuśków

trudna sprawa z tym laniem :roll:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt sty 23, 2015 7:43 Re: Herbatka u Alienorka

No właśnie - bo to nie jest, że on nie kojarzy, że ja wolę, żeby walił na zewnątrz - on momentami nie kojarzy gdzie jest wewnątrz a gdzie zewnątrz domu :? . Zbyt krótkie spanie, spacery w środku nocy i bladym świtem niezbyt mi działają na optymizm. Dobrze że koty w miarę OK.
I czy ktoś wie gdzie mogę kupić tzw. gęsty grzebień, bo on genialnie wybiera martwe włosy z podszerstka i jest jedyną rzeczą, którą mogę Rukię wyczesać? Ba, nawet Kotori dopuszcza czesanie nim (po umyciu of course) a za inne szczotki a nawet rękawicę czeszącą bije łapą. Bo w aptekach sprawdzałam i nie ma.
I grantowoszara mgła za oknem widziana z 13ego piętra naprawdę dołująco wygląda.

Alienor

Post » Pt sty 23, 2015 7:47 Re: Herbatka u Alienorka

współczuje sikania :roll:
a grzebień może byc taki dla ludzi? w Rossmannie czasem są gęste

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]