List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE 5zł szt (0,5 kg)

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt gru 12, 2014 14:27 Re: List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE (5-20zł sztu

proszę

2x pufa dwukolorowa (spód błękitny)

1x posłanie owalne, płaskie, dwukolorowe

1x posłanie dwukolorowe, sztukowane (błękitny materiał jest zszywany pośrodku)

1x jasiek

i resztę na pw :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt gru 12, 2014 16:39 Re: List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE (5-20zł sztu

Ok, to jedna pufa została to jedna poproszę i idę czytać co zostało bo alessandra zaszalała :) :ok:

poproszę więc pufę jednolitą i jednolite posłanie
czekam na pw :kotek:
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Sob gru 13, 2014 13:43 Re: List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE (5-20zł sztu

KotwKratke pisze:Ok, to jedna pufa została to jedna poproszę i idę czytać co zostało bo alessandra zaszalała :) :ok:

Jak pod choinkę dla futer, to mogę coś odstąpić, jeśli Aia nie da rady wyprodukować :wink: :201461

alessandra

Post » Sob gru 13, 2014 14:03 Re: List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE (5-20zł sztu

alessandra pisze:
KotwKratke pisze:Ok, to jedna pufa została to jedna poproszę i idę czytać co zostało bo alessandra zaszalała :) :ok:

Jak pod choinkę dla futer, to mogę coś odstąpić, jeśli Aia nie da rady wyprodukować :wink: :201461

dziękuję za chęci :)
schroniskowe futra w mojej okolicy dostaną tez pufę bo jedna została, posłanie została, może Aia coś jeszcze na drugą pufę wynajdzie :)

KotwKratke

Post » Śro gru 17, 2014 10:36 Re: List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE (5-20zł sztu

Do Świąt jestem już w domu i mogę poszyć :) Może nawet dziś się zbiorę, choć muszę w końcu złożyć regał, bo od tygodnia skaczę przez i miedzy szufladami, bo nie miałam kiedy się za to zabrać, szaleństwo :roll:

Niestety nie mam już żadnej tkaniny do uszycia puf :(
Ale z chęcią przystanę, by taka akcja się co jakiś czas powtarzała. Jeśli ktoś z Was będzie miał starą pościel (może być podarta, poplamiona, ale żeby jeszcze trochę wytrzymała :wink: raczej nie biała/jasna, bo jest niepraktyczna), to może mi ją wysłać, a ja będę robić posłania (nie pobierając oczywiście opłaty za pracę :)). Z jednego kompletu + prześcieradła, sami widzicie ile może tego powstać :)
Ceny mniej więcej będą się trzymać, tego co już jest. W zależności od zainteresowania i zapotrzebowania, muszę (bo nie dam rady sama tego pokryć :( ) dodać koszt transportu wkładów (ok 30zł - 12zł x2 pociąg + 2x 3,4 20-minutowy normalny lub 15zł dobowy normalny ZTM + ok 2x 6zł pociąg) i porozkładać go do ceny legowisk (czyli ok 3 zł do 1 szt)

KociewKratkę która wielkość posłania ma być?
64x38 cm
60x50cm
czy z poszewek na poduszki 74x65 cm ?

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt gru 19, 2014 13:19 Re: List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE (5-20zł sztu

już odpowiedziałem na pw :)
i podrzucę do góry - może ktoś będzie chciał zrobić zwierzakom prezent :)

KotwKratke

Post » Pt gru 19, 2014 14:04 Re: List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE (5-20zł sztu

ok :) a ja w takim razie wrzucam zdjęcie, co jeszcze zostało:
Obrazek

i co jest prawie gotowe :) - muszę jeszcze podopychać włókna w niektórych legowiskach, by równo się układało i je pozaszywać.
(Kajosza, wielkość średniego kota, się przymierza)
Obrazek

Kończyć szyć i wysyłać będę po Świętach, bo boje się by paczki nie utknęły gdzieś na poczcie

Aia

Post » Śro sty 14, 2015 18:52 Re: List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE (5-20zł sztu

Długa cisza na wątku, ale to nie znaczy, że się nic w tym czasie nie działo :)
Powstały zamówione posłania, zostały wysłane, a od wczoraj dostaję wiadomości zwrotne, że legowiska dotarły i są zaakceptowane przez koty :wink:
Bardzo mnie to cieszy :D

Tak wyglądały gotowe posłania, w komplecie:
Obrazek Obrazek Obrazek

Zostały jeszcze 4 sztuki, które szukają swojego przeznaczenia.
Muszę jednak pojechać wcześniej albo zamówić wypełnienie, bo nie zostało mi nic.
(to jest to czego nam trzeba: http://allegro.pl/wlokno-poliestrowe-wy ... 03652.html )

Dwa takiej wielkości:
Obrazek Obrazek
Jest to posłanie ok 50x60 cm za ok 15 zł
oraz większe od powyższego:
2x maxi posłania z poszewek na poduszki, zapinane na guziki - 74x65 cm - 15-20 zł szt (dokładnie dowiem się jak uszyję i zobaczę ile poszło na to wypełnienia)

Aia

Post » Śro sty 14, 2015 19:02 Re: List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE (5-20zł sztu

to ja poproszę po jednej z tych ktore zostały :)

aha mam w domu całkiem faja pościel do oddania i pewnie sprawdziłaby się na takie posłania to może wysle do Ciebie i zrobisz z tego uzytek? :)

KotwKratke

Post » Śro sty 14, 2015 19:56 Re: List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE (5-20zł sztu

Rezerwuję jeszcze 2 dla Ciebie :ok:
Oczywiście, nadal jestem chętna do szycia legowisk :) Ślę Ci PW z moim adresem.

Aia

Post » Czw sty 15, 2015 11:05 Re: List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE (5-20zł sztu

Aia pisze:Długa cisza na wątku, ale to nie znaczy, że się nic w tym czasie nie działo :)
Powstały zamówione posłania, zostały wysłane, a od wczoraj dostaję wiadomości zwrotne, że legowiska dotarły i są zaakceptowane przez koty :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek

Muszę jednak pojechać wcześniej albo zamówić wypełnienie, bo nie zostało mi nic.
(to jest to czego nam trzeba: http://allegro.pl/wlokno-poliestrowe-wy ... 03652.html )

Dwa takiej wielkości:
Obrazek Obrazek
2x maxi posłania z poszewek na poduszki, zapinane na guziki - 74x65 cm - 15-20 zł szt (dokładnie dowiem się jak uszyję i zobaczę ile poszło na to wypełnienia)

Tak :D Justa potwierdziła,że doszły, ale na początku nie mogła się do nich dostać, bo Bartuś wdrapał się na pudło i nie chciał puścić nikogo :lol:
Jeśli ktoś nie zna, to oto Bartuś :1luvu:
Bartuś Bury-pręgowany wiek ok 5 mies. Po wypadku komunikacyjnym, bezwładne łapki, nie kontroluje wydalania. Niepełnosprawność absolutnie nie przeszkadza mu w szaleństwach :wink:

ObrazekObrazekObrazek

Zapomniałm tylko powiedziec o tym praniu, że w 40stopniach mozna i nic się nie dzieje z wypełnieniem :ok:

Widzę,że Kaj ma lekko niepewną minę patrząc na ten stos :lol:

Przepiękne wyszły -jeszcze raz bardzo dziękuję :1luvu:

alessandra

Post » Czw sty 15, 2015 11:39 Re: List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE (5-20zł sztu

alessandra pisze:
Aia pisze:Długa cisza na wątku, ale to nie znaczy, że się nic w tym czasie nie działo :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Dwa takiej wielkości:
Obrazek Obrazek

Tak :D Justa potwierdziła,że doszły, ale na początku nie mogła się do nich dostać, bo Bartuś wdrapał się na pudło i nie chciał puścić nikogo :lol:
Jeśli ktoś nie zna, to oto Bartuś :1luvu:
Bartuś Bury-pręgowany wiek ok 5 mies. Po wypadku komunikacyjnym, bezwładne łapki, nie kontroluje wydalania. Niepełnosprawność absolutnie nie przeszkadza mu w szaleństwach :wink:

ObrazekObrazekObrazek

Zapomniałm tylko powiedziec o tym praniu, że w 40stopniach mozna i nic się nie dzieje z wypełnieniem :ok:

Widzę,że Kaj ma lekko niepewną minę patrząc na ten stos :lol:

Przepiękne wyszły -jeszcze raz bardzo dziękuję :1luvu:

A zastanawiałyśmy się ostatnio z Justyną, co to za paczka. Myślała, że to kuwety, które zamówiłyśmy z dziewczynami w zooplusie, ale one dotarły dopiero na drugi dzień. A to łobuz z niego. :)
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Pt sty 16, 2015 12:02 Re: List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE (5-20zł sztu

Bartuś jest piękny, ma taki przyjemny, delikatny pyszczek i te wielkie oczy :1luvu:

Aia

Post » Wto sty 20, 2015 11:03 Re: List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE (5-20zł sztu

Podrzucę, bo szukam jeszcze chętnych na dołożenie się do wypełnienia do legowisk :) Jadę w przyszłym tygodniu do Warszawy, wiec od razu zahaczę o sklep.
Mam obiecany jeszcze jeden komplet pościeli = więcej posłań/puf :)

A tu przedstawiam zadowolonego kociaka schroniskowego, który już się wyleguje na podarowanym posłaniu :1luvu:
Obrazek
(na zdjęciu Pol)

Aia

Post » Śro sty 21, 2015 13:07 Re: List od MikołAia_wybierz i podaruj POSŁANIE (5-20zł sztu

Kochani, dostałam pościel na posłania!
Jest bardzo fajna, gruba, zielono-żółta:
Obrazek
Można się zapisywać na legowiska!
Dowolnej wielkości pufy albo prostokątne/kwadratowe/owalne - pełna dowolność.
Kto pierwszy ten lepszy.
Cena zależy od ilości wypełnienia użytego do posłania.
Tu wklejam link, do włókna poliestrowego, które znalazłam: http://allegro.pl/wlokno-poliestrowe-wy ... 03652.html (nie zamawiałam go, mam nadzieję, że jakościowo będzie dobre, bo jest o wiele tańsze od tego co kupowałam poprzednim razem - za 350g wychodziło 5 zł)
Dobrze, by się znalazło kilka osób, by zamówić jeden raz.

Mam teraz kilka swoich zamówień, które będę miały pierwszeństwo przed posłaniami, więc zrealizowanie ich może trochę potrwać. Pewnie przed pierwszą połową lutego się nie wyrobię, ale będzie czas na zebranie chętnych i zamówienie wypełnienia. Mam nadzieję, że ktoś się taki znajdzie :)

Aia

[poprzednia][następna]