Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 14, 2015 22:05 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Drapak boski! <3
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Śro sty 14, 2015 22:08 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Faktycznie, chyba nówka nie śmigana, bo mój wygląda juz jak..nie wiem co :twisted:Trzeba powymieniać sznurki na co najmniej 3 słupkach. No, ale to w końcu służy do drapania, czy nie? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro sty 14, 2015 22:16 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Moli25 pisze:Ale czaderski drapak :D chyba nowy, bo frędzelków nie ma :D
On jest ruchomy ? można go ustawiać, przestawiać poziomy jak się chce ?

Ruchomy jest w połowie, bo można sobie jakby to powiedzieć go częściowo złożyć i wtedy nie będzie prosto szedł tylko będzie miał kąt np 90 stopni.
Mam go od lipca chyba poprzedniego roku.
kalair pisze:Faktycznie, chyba nówka nie śmigana, bo mój wygląda juz jak..nie wiem co :twisted:Trzeba powymieniać sznurki na co najmniej 3 słupkach. No, ale to w końcu służy do drapania, czy nie? :mrgreen:

A co do frędzelków moje Drogie Panie - to nie z moimi kotami takie numery! One nigdy nawet pół paznokcia nie zdrapały i nie urwały żadnej niteczki. Do drapania u nas służy dywan :) Gdzieżby one drapały po słupku hehe Także drapak wygląda jak nowy :) Marysia na nim śpi, Kituś rzadko.

Miałam zawiesić karmnik na sikorki za tym oknem, żeby ptaki przylatywały kotom pod nos - ale nie ma zimy :/ i nie ma ptaków :/
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro sty 14, 2015 22:20 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:
Moli25 pisze:Ale czaderski drapak :D chyba nowy, bo frędzelków nie ma :D
On jest ruchomy ? można go ustawiać, przestawiać poziomy jak się chce ?

Ruchomy jest w połowie, bo można sobie jakby to powiedzieć go częściowo złożyć i wtedy nie będzie prosto szedł tylko będzie miał kąt np 90 stopni.
Mam go od lipca chyba poprzedniego roku.
kalair pisze:Faktycznie, chyba nówka nie śmigana, bo mój wygląda juz jak..nie wiem co :twisted:Trzeba powymieniać sznurki na co najmniej 3 słupkach. No, ale to w końcu służy do drapania, czy nie? :mrgreen:

A co do frędzelków moje Drogie Panie - to nie z moimi kotami takie numery! One nigdy nawet pół paznokcia nie zdrapały i nie urwały żadnej niteczki. Do drapania u nas służy dywan :) Gdzieżby one drapały po słupku hehe Także drapak wygląda jak nowy :) Marysia na nim śpi, Kituś rzadko.

Miałam zawiesić karmnik na sikorki za tym oknem, żeby ptaki przylatywały kotom pod nos - ale nie ma zimy :/ i nie ma ptaków :/

a to dobre :ryk:
ja jak teściowej kotkę uczyłam drapać na drapaku to koci miętką posypałam :D od razu rzuciła się i zahaczyła pazurki i wiedziała mądra o co kaman :D c'nie :D

Moli kiedyś na nowych krzesłach się wieszała :strach: o zgrozo... białej gorączki dostałam... musiałam zastosować Akyszek, i oduczyłam ją szybko :D raz użyty, 20 zł wyrzucone ale krzesła ocalone :D dywanów nie drapie, mebli nie drapie, nasz drapak wygląda jakby przeszedł jakąś kocią wojne co najmniej :ryk:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro sty 14, 2015 22:31 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

:) Ja się zgodziłam na drapanie w dywan, tak to nic nie niszczą a dywan nie wiem czemu Kitula uważa, że musi przeczesywać. I tego nauczyła Maćka i Marysię. Dopiero teraz po tym co napisalyście uświadomiłam sobie że to jest DRAPAK i powinien służyć do drapania, a u mnie to nie wiem co to - hehe platforma :)

Dzieci nakarmione poszły spać a ja sobie zrobiłam popcorn i otworzyłam butelkę wina i ma teraz czas dla siebie dokładnie 1,5 h zanim wstaną i będą chciały się bawić :mrgreen:

klaudiafj

Post » Śro sty 14, 2015 22:35 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

A tam platforma od razu :ryk: Ładna ozdobą, a i Marysia na nim śpi, także użytek jakiś jest :ok:
Obrazek

sistersy25

Post » Śro sty 14, 2015 22:35 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Widzą cały świat siedząc na piętrach wyższych :D :ryk: spią sobie elegancko, łóżko musi być ładne a nie takie obdrapane :ryk:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro sty 14, 2015 22:41 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Klaudia, popcorn i winko do filmu ma się rozumieć ?: D Noo...czasu na relaks nie wiele pozostało :D
Obrazek

sistersy25

Post » Śro sty 14, 2015 22:58 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Właśnie taki relaks, że szlak go trafił. Oglądam co się dziś działo w Bytomiu, a mnie tam nie było :/ http://www.bytomski.pl/miasto/21110-eskalacja-protestow-blokady-ulic-wladza-negocjuje
To dlatego takie pustki były w Praktikerze :( Takie są objawy nie czytania wiadomości i nie oglądania tv :/
Takie wydarzenie. Nie mogę sobie darować, że wszyscy byli tylko nie ja :/

klaudiafj

Post » Śro sty 14, 2015 23:26 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Na dobranoc - po prostu padłam! :201444

Obrazek

Piękne!!! :ryk:

edit 1.29
Wszyscy chrapią na forum :mrgreen: Nawet moje kotki chrapią, i m. chrapie i nie ma z kim pogadać, i popcorn sama zjadłam i pójdzie wyłącznie w moją d...ę ;p I wina mi trochę zostało :D Obejrzałam już na you tube wywiady z Maffasion, Jessicą Mercedes i Ewą Chodakowską na Szpilkitv a teraz zobaczę jakiś horror :D
Czy nikt nie jest sową jak ja ;)

Słodkich snów :D

klaudiafj

Post » Czw sty 15, 2015 8:36 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Sową jestem, ale do pracy trzeba niestety wstać :|

A propos dywanów - Mała Czarna lubiła drapać dywan, jak był jeszcze ten stary. Niektóre koty wolą drapaki "poziome" - dlatego swego czasu kupiłam Carmen matę sizalową. Niestety, dywan najwidoczniej był lepszy :|
A ja wredota wyrzuciłam stary dywan i kupiłam nowy :twisted: Skończyło się drapaczenie dywanowe, bo nowy jakoś nie przypadł jej do gustu.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw sty 15, 2015 9:19 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Hej Klaudia

Drapak macie super,poprzestawiałaś go tak,że jeszcze fajniejszy wg.mnie jest niż w oryginale :D
Jakie winko piłaś?.Ja win nie lubię,nie znam się na nich wcale,ale słodkie bym może wypiła? :wink:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw sty 15, 2015 10:39 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Hej Dziewczyny :)
Wino było półwytrawne :) Ja lubię właśnie takie lub wytrawne czerwone. Za słodkimi alkoholami nie przepadam :)

A drapak zajmuje teraz mniej miejsca, bo jest szeroki na pół metra i długi na troszkę więcej jak metr i idealnie spasował pod oknem. I też mogę jedną część przesunąć jak chcę się dostać np do okna :)

O tym nie pomyślałam, że niektóre kociki może wolą poziome drapaki - to moje trzy by się do tego zaliczały. Teraz Kitul ma szał drapania, bo w przedpokoju jest wykładzina... no przecież nie myślałam że ta wykładzina będzie leżeć i zdobić :roll:

:oops: Marysia rozdrapuje jeszcze wersalkę i fotel, nie krzyczę po niej za to bo ten fotel jest niezniszczalny i nie wyszła ani niteczka, a wersalka jest i tak do wymiany...

klaudiafj

Post » Czw sty 15, 2015 10:44 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Moje futrzaki lubią też matę,która jest w łazience przy wejściu do brodzika :ok: Czasem mają tam niezły ubaw,turlają się :ryk:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw sty 15, 2015 11:01 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Na dobranoc - po prostu padłam! :201444

Obrazek

Piękne!!! :ryk:

Klaudia, a ja mam podkładkę taką w 3D na stolik. :lol: :lol:

A propo, Kretki drapią wszystko, a co się będą powstrzymywać.. :twisted: :mrgreen:

I doberek! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]