Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 01, 2015 1:39 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:
Joako pisze:Pozdrawiam z Krakowa 8)

Przyjechałas na krakowskiego Sylwestra?
A ja nadal jestem zasmarkana :placz:

Szczęśliwego Nowego Roku! Niech będzie lepszy od poprzedniego :ok:

Przyjechałam na Sylwestra, ale nie tego na Rynku :wink:

Mam nadzieję, że szybko wrócisz do zdrowia, czego Ci serdecznie życzę.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Czw sty 01, 2015 14:11 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Joako pisze:
mb pisze:
Joako pisze:Pozdrawiam z Krakowa 8)

Przyjechałas na krakowskiego Sylwestra?
A ja nadal jestem zasmarkana :placz:

Szczęśliwego Nowego Roku! Niech będzie lepszy od poprzedniego :ok:

Przyjechałam na Sylwestra, ale nie tego na Rynku :wink:

Mam nadzieję, że szybko wrócisz do zdrowia, czego Ci serdecznie życzę.

Dziękuję, katar jeszcze się nie poddał, a przecież powinien, bo właśnie minie ten przepisowy tydzień czyli 7 dni :wink:

Ada musiala wczoraj odwiedzić weta, bo ma nawrót zapalenia dziąseł. Przed przybyciem do mnie mnie miała leczony stan zapalny i resekcję zębów. W sobotę jeszcze jedna wizyta u weta.
Reszcie - odpukać - jakoś nic nie dolega.

Sylwester w naszej okolicy nie był zbyt głośny i nawet Czarus zupełnie się nie bał. :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw sty 08, 2015 0:18 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Co słychać, jak zdrowie Twoje i kotów?

Teraz mnie dopadło okropne przeziębienie, najgorsze, że nie mogę wziąć wolnego. Mój katar ma 3 z przysłowiowych 7 dni :|

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Czw sty 08, 2015 14:46 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Współczuję kataru :(
Jeśli jeszcze do tego trzeba być w pracy - to koszmar.

Mój katar nie przejął się tym, że powinien trwać góra 7 dni lub tydzień :wink: i skończył się dopiero po dniach dwunastu :evil:

Ada jeszcze dostaje antybiotyk, ale za to ma ekstra apetyt, a wczoraj po powrocie z lecznicy to nawet dotknęli się z Czarusiem noskami.
A potem Ada postanowiła poznać kolegę lepiej i gdy dojadał to, co zostawiła, obwąchała go wnikliwie pod ogonkiem :ryk:

mb

Post » Czw sty 08, 2015 18:22 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

obwąchała go wnikliwie pod ogonkiem :ryk:

Ada to nie wypada :1luvu:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Czw sty 08, 2015 20:08 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

wiesiaczek1 pisze:obwąchała go wnikliwie pod ogonkiem :ryk:

Ada to nie wypada :1luvu:

To właśnie jej powiedziałam, ale nie przejęła się tym wcale :lol:

mb

Post » Czw sty 08, 2015 21:36 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Ada jeszcze dostaje antybiotyk, ale za to ma ekstra apetyt, a wczoraj po powrocie z lecznicy to nawet dotknęli się z Czarusiem noskami.
A potem Ada postanowiła poznać kolegę lepiej i gdy dojadał to, co zostawiła, obwąchała go wnikliwie pod ogonkiem :ryk:

Mam nadzieję, że Czaruś był umyty tam i tu. :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw sty 08, 2015 23:11 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Anna61 pisze:
mb pisze:Ada jeszcze dostaje antybiotyk, ale za to ma ekstra apetyt, a wczoraj po powrocie z lecznicy to nawet dotknęli się z Czarusiem noskami.

Mam nadzieję, że Czaruś był umyty tam i tu. :wink:

Oczywiście - poza nim same dziewczyny w domu, więc Czaruś dba o siebie :lol:

mb

Post » Pt sty 09, 2015 10:34 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Oczywiście - poza nim same dziewczyny w domu, więc Czaruś dba o siebie :lol:

To dobrze, :1luvu: bo nie chciałabym się wstydzić za niego. :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt sty 09, 2015 11:08 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Anna61 pisze:
mb pisze:Oczywiście - poza nim same dziewczyny w domu, więc Czaruś dba o siebie :lol:

To dobrze, :1luvu: bo nie chciałabym się wstydzić za niego. :wink:

Absolutnie nie musisz - Czaruś jest zadbany jak męski top model :lol:

mb

Post » Pon sty 12, 2015 22:58 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Szczęśliwego Nowego Roku!
I gratuluję Adzie, że już nie koczuje na wycieraczce, bidulinka. Tobie też gratuluję, dobro ponoć wraca. :)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Wto sty 13, 2015 8:19 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

weatherwax pisze:Szczęśliwego Nowego Roku!
I gratuluję Adzie, że już nie koczuje na wycieraczce, bidulinka. Tobie też gratuluję, dobro ponoć wraca. :)

Ach, nie musi wracać, ale przynajmniej niech zło nas omija :D

Biedna Ada ma plazmocytarne zapalenie dziąseł, niestety i nadal jest leczona.

Na szczęście w domu czuje się coraz bardziej swobodnie :ok:

mb

Post » Wto sty 13, 2015 13:56 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Los potrafi być podły - 16 lat i koczowanie na klatce. Nie zasługuje żaden kot na taki los. A przecież bywa gorzej.

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Wto sty 13, 2015 17:57 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

weatherwax pisze:Los potrafi być podły - 16 lat i koczowanie na klatce. Nie zasługuje żaden kot na taki los. A przecież bywa gorzej.

No, właśnie.
Przecież ciągle pojawiają się informacje o kotach w takim wieku oddawanych do schronisk, z różnych powodów. Albo w ogóle porzucanych.

mb

Post » Śro sty 14, 2015 8:34 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Miałam dzisiaj w planie umieścić zdjęcia Ady, ale telefon został w domu :oops:

To ta choroba, co nie boli :smiech3:

mb

[poprzednia][następna]