Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 13, 2015 14:17 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:
kalair pisze:Dorcia, każdy aparat ma jakieś manualne ustawienia,, no, przynajmniej większość. Ale Ty i tak zamierzasz kupować nowy, prawda?? Klaudia, przepraszam za OT. :oops:

Nie ma problemu, ja o fotografii mogę gadać non stop to ja przepraszam, że tak Wam tu truję :oops:

Dla mnie temat ok! :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto sty 13, 2015 14:24 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Sihaja pisze:I jak się robi ciemno to nie robię zdjęć kotkom, bo wychodzą żółte i nieostre. :(

Żółte, bo jest nieprawidłowy balans bieli - to jest do poprawienia w komputerze (lub aparacie - balans na żarówka) a nie ostre, bo jest ciemno i aparat ustawia bardzo długi czas. Trzeba zapalić wszystkie światła i podnieść iso i zmniejszyć przysłonę na ile to możliwe. Wtedy dalej być może będzie za długi czas, ale to wtedy można dodać lampę. Zabawa z lampą w aparacie jest trudna. To jest najbardziej wymagająca lampa ze wszystkich. Trzeba w ustawieniach zmniejszyć jej moc, można też

- UWAGA -

zasłonić ją czymś półprzeźroczystym. Spróbujcie tego chwytu! Wtedy nie musicie robić nic dodatkowo, to jest dla ustawień automatycznych z lampą. Albo w kompakcie na okienko z lampą coś przyklejcie - może nawet taśma klejąca, a na tą wystającą lampę spróbujcie nałożyć jedną warstwę chusteczki higienicznej - wtedy błysk lampy się rozproszy i nie będzie taki mocny a dodatkowo równiej oświetli scenę, bo nie będzie taki na wprost. Na to się nie da ot tak dać recepty, która każdemu pasuje - trzeba wypróbować :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto sty 13, 2015 14:27 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

ufff, ale namieszałam ale już wszystko wyprostowane - posty są po kolei jak były - idę wypróbować chwyt z chusteczką ;)

wnioski: może się okazać, że jedna warstwa chusteczki to za mało (wtedy można dorzucić drugą warstwę) lub za dużo, możecie też spróbować użyć folii bąbelkowej lub koszulki na dokumenty, wszystkiego co przepuści światło, ale je też ograniczy i rozproszy.

klaudiafj

Post » Wto sty 13, 2015 14:43 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Ja mam takie nakładki w trzech kolorkach, biały, niebieski, i żółty, ale to jak jest stopka do lampy. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto sty 13, 2015 16:31 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

O kurcze,czarodziejstwa tu nam Klaudia pisze,temat i mi się podoba! :D
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto sty 13, 2015 16:46 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Dobry wieczór :)
Wyrobiłam się dopiero na teraz :)
Obiecane zdjątka - bardzo aktualne, jeszcze świeże ;p

Kitusia w łazience w swoim łóżeczku
Obrazek
Tu Kitusia w całej swojej pięknej okazałości :) Kolacja na talerzyku :)
Obrazek
Marysia i jej głupiutkie myśli :ryk: ona tak nie wygląda normalnie ;p
Obrazek
Tu już bardziej jak Marysia ;)
Obrazek
Marysia i jej mysz w akcji :)
Obrazek
Kitusia podstolikowa - ona by mogła grać w Muminkach, bo ma takie wielkieeee oczy! :ryk:
Obrazek

Zdjęcia robiłam dziś po 22, a Koty nijak nie chciały pozować ;)

piękne :1luvu: :201461 :1luvu: :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 13, 2015 16:52 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:
Sihaja pisze:I jak się robi ciemno to nie robię zdjęć kotkom, bo wychodzą żółte i nieostre. :(

Żółte, bo jest nieprawidłowy balans bieli - to jest do poprawienia w komputerze (lub aparacie - balans na żarówka) a nie ostre, bo jest ciemno i aparat ustawia bardzo długi czas. Trzeba zapalić wszystkie światła i podnieść iso i zmniejszyć przysłonę na ile to możliwe. Wtedy dalej być może będzie za długi czas, ale to wtedy można dodać lampę. Zabawa z lampą w aparacie jest trudna. To jest najbardziej wymagająca lampa ze wszystkich. Trzeba w ustawieniach zmniejszyć jej moc, można też

- UWAGA -

zasłonić ją czymś półprzeźroczystym. Spróbujcie tego chwytu! Wtedy nie musicie robić nic dodatkowo, to jest dla ustawień automatycznych z lampą. Albo w kompakcie na okienko z lampą coś przyklejcie - może nawet taśma klejąca, a na tą wystającą lampę spróbujcie nałożyć jedną warstwę chusteczki higienicznej - wtedy błysk lampy się rozproszy i nie będzie taki mocny a dodatkowo równiej oświetli scenę, bo nie będzie taki na wprost. Na to się nie da ot tak dać recepty, która każdemu pasuje - trzeba wypróbować :)

czarna magia dla mnie :(
mnie najlepiej pasuje auto, niech aparat sam robi, a aparaty mam aktualnie trzy
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 13, 2015 21:24 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Ależ Ty piękne zdjęcia robisz :201494 :201494 :201494
napatrzeć sie nie mogę :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Wto sty 13, 2015 21:33 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Dziękuję :201465

w moich oczach są one zwykłe, ale to zawsze jest powód by dźwigać poprzeczkę ;)

Kotki już po kolacji, śpią dalej, wstaną pewnie za 2 h a wtedy to będzie, my spać a one pretensje :) Najbardziej mnie cieszy, że Kitusia tak ślicznie zjada swoje jedzonko :) Miała chrupki (to musi być), surowego kurczaka i znowu zupkę z kurczaka z ziemniaczkiem :) Muszę o nią dbać szczególnie, bo chyba już stuknęło małej 14 latek - aż trudno uwierzyć, jak patrzę w przeszłość to ona zawsze była :1luvu: :1luvu: :1luvu:

klaudiafj

Post » Wto sty 13, 2015 22:29 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Zdjęcia - rewelka :1luvu: Podziwiam Twoje umiejętności, ja to jestem z tych mniej uzdolnionych.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto sty 13, 2015 22:35 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto sty 13, 2015 22:40 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Myszolandia pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prawie Mycha i prawie Pola c'nie :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro sty 14, 2015 7:58 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Dziękuję :201465

w moich oczach są one zwykłe, ale to zawsze jest powód by dźwigać poprzeczkę ;)

Kotki już po kolacji, śpią dalej, wstaną pewnie za 2 h a wtedy to będzie, my spać a one pretensje :) Najbardziej mnie cieszy, że Kitusia tak ślicznie zjada swoje jedzonko :) Miała chrupki (to musi być), surowego kurczaka i znowu zupkę z kurczaka z ziemniaczkiem :) Muszę o nią dbać szczególnie, bo chyba już stuknęło małej 14 latek - aż trudno uwierzyć, jak patrzę w przeszłość to ona zawsze była :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witanko :)
Kochana, co do tych zupek... nie powinnaś dawać kotce ziemniaków ani żadnych warzyw zawierających skrobię, bo kot skrobi nie trawi. Jak zje raz na jakiś czas kawałeczek to oczywiście je nie zaszkodzi, ale Ty do tych zupek, jak czytam często ziemniaczka dokładasz :) A tak mi się przypomniało :) Lepiej daj kawałeczek marchwi, brokułka... Ale żadnych czosnków, żadnych cebulowatych i strączkowatych. Troszeczkę pomidorka też możesz dać, zielonej pietruszki :)
Ostatnio edytowano Śro sty 14, 2015 8:02 przez Sihaja, łącznie edytowano 1 raz

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro sty 14, 2015 8:02 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Dzień dobry :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro sty 14, 2015 8:34 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Heja :kotek:

Jaka pogoda w Bytomiu?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

[poprzednia][następna]