Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 11, 2015 15:21 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No przecież mówię, że kotki jedzą Taste of the wild ;p obecnie dwa smaki mają w miseczkach. I wiem, że bez przypraw te rosołki :)

Domowa galaretka z mięsem? proszę przepis :) Będzie domowy feliks ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie sty 11, 2015 15:24 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:No zupkę, co w tym dziwnego ;) Pisałam już, że ostatnio gotuję kurczaka z ziemniaczkiem i Kitusi to bardzo smakuje, i wypróbowałam też przepis z ryżem i marchewką, ale aż takiego szału nie było. Teraz jedzą surowe mięso i gotowane. Chcę im przygotowywać domowe posiłki zamiast saszetek. Gotowany kurczak na pewno dobrze robi na brzusio mojej Kitulki, ale Marysia nie przepada, ale to dla niej mam sam rosołek, który lubi i surowe. Kituś też surowe je. Ale prócz tego ma w miseczce tą zupkę. W sumie to drobniutko pognieciony kurczak z dodatkiem rosołku i warzywa dla aromatu :)
A tak to mają TOTW jako suche :) I ryby :)

Bardzo dobrze, dlatego wspomniałam o BARF-ie. :P Domowe posiłki muszą być uzupełniane suplementami, chyba, ze to tylko przysmak, a głównie jedzą np TOTW-a. Kot potrzebuje treściwego jedzenia, im tłustsze i bardziej poprzerastane, tym lepiej. Kurczak sam w sobie nie nadaje się do żywienia na dłuższą metę. Możesz przejść całkiem na BARF-a, jeśli lubią surowe mieso. Kretki niestety nie.. Jedynie Safcia zje czasem surowego fileta, bo lubi.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie sty 11, 2015 17:12 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Nie chcę barfa, bo nie jestem zwolennikiem tej diety. Chcę tylko przygotowywać kotom domowy zastępnik saszetek :)

klaudiafj

Post » Nie sty 11, 2015 17:37 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Ja też bym prosiła przepis na galaretkę. Moje uwielbiają surowe mięsko, ostatnio smakuje im indyk - kupuję takie gulaszowe bo tańsze i wcinają. Jedzą też puszki i saszetki, dłubią suche (właśnie dłubią a nie jedzą) jako przekąskę. przerzuciłam je na TOTW (mieszam jeszcze z RC), grymaszą ale coś pochrupią. Zrobiły się wybredne. Mam za to problem z czesaniem Pusi, nie da się uczesać ucieka jak tylko widzi szczotkę. Martwię się bo nie czesana robi się krótkowłosa, kryza już króciutka tylko ogon i porteczki są długowłose :lol: Proszę o wskazówki jak zachęcić do czesania koteczkę. :201494

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sty 11, 2015 18:01 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Nie wiem Gosiu jak zachęcić :) Może szczotka nie pasuje, bo drapie.. Mój Kitul też nie bardzo lubi się czesać. Może tak po trochu trzeba czesać tak jako pieszczoszki ;)
Moim bardzo smakuje TOTW :) I sierściuchę mają lepszą niż po RC :)

klaudiafj

Post » Nie sty 11, 2015 18:19 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Hej :1luvu:
Ja moje czeszę z zaskoczenia . Tylko Czesio lubi się czasami uczesać . Idzie wtedy do łazienki , włazi na pralkę i domaga się czesania . Twardą szczotką i mocno . Masochista jeden :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie sty 11, 2015 18:26 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Mój Maciuś to aż się trząsł po sam czubek ogona tak uwielbiał się czesać :mrgreen:

klaudiafj

Post » Nie sty 11, 2015 18:36 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Niestety moje nie lubią, lubił się czesać tylko Thomasek ( to był pers więc czesałam go od małego kociaka i to codziennie). Migotkę to jeszcze złapię i coś tam uczeszę, jak ma dość to gryzie szczotkę. Hugonek wie że musi i siedzi grzecznie, ale Puśki to nie dogonisz. :P

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sty 11, 2015 18:39 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

:D dzien doberek !:D

Osobiście się boję dawać surowego mięsa małej :p nie wiem czemu, tak mam jakoś zakodowane :D

Lolite czesze z zaskoku:p jest ok dopóki się mała nie zorientuje :p momentalnie zaczyna wierzgac łapami i gryźc:p
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Nie sty 11, 2015 19:17 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Czesanie...heh.. ciężki temat. Kretki gryzą grzebienie, szczotki.. One się boją Kretek. :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie sty 11, 2015 19:28 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Ja dzisiaj tak jestem z doskoku, bo muszę zrobić zdjęcia produktowe :) Ale obiecuję, że zajrzę do Waszych wątków potem :)

klaudiafj

Post » Nie sty 11, 2015 19:33 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

A ja pooglądałam Twoje zdjęcia, jestem zachwycona. :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie sty 11, 2015 19:42 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Dołożę jeszcze kilka starych zdjęć ponieważ przekopuję dziś archiwum dysku:

Marysia - już było to zdjęcie, ale niech jest, skoro kot taki śliczny :
Obrazek

I taką kulającą się po podłodze Kitulkę znalazłam :)

Obrazek

Marysiaaaaa !!!!!!!!!!!!! słyszysz mnie ?ówielbiam CIę halooooo ♥
Kitusia i ten jej różowy nonio i usteczkaaaaa !!!!!!!!!!!!! ♥

kurde no :oops: :oops: :oops: i znowu daleko ...
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie sty 11, 2015 19:46 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

:ryk: :ryk: Jakimś Kotolotem trzeba by oblecieć Polskę.. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie sty 11, 2015 21:40 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Cześć Dziewczynki :1luvu: :1luvu:
jak dzionek minął :D :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

[poprzednia][następna]