Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 11, 2015 13:14 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No proszę, jakie upodobania ma Kitka. Rosołek zajada. Moje wolą zupę gulaszową - wyjadają z niej kawałki mieska :) Muszę pilnować garnków :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie sty 11, 2015 13:19 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Poproszę o przepis - już nauczyłam się dwóch :)
Ewo witamy :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie sty 11, 2015 13:54 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Hej Kaludia :201461
Ale wietrznie na dworze :D

http://prymat.pl/pl/strefa-przepisow/zu ... pomidorami Ja uwielbiam tą zupę :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie sty 11, 2015 14:05 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Ja mam fajny przepis na pomiodorówkę po włosku.
Ponieważ nie lubię mięsa wolę zupy na bulionkach.
W wodzie rozpuszczam rosołek. Do gara wrzucam obrne za skórki i pozbawione pestek pokrojone w ćwiartki pomidory. Ponieważ same pomidory nie nadadzą takiego koloru dodaję trochę koncentratu pomidorowego. Wywar doprawiam do smaku dodając jeszcze 2 - 3 ząbki czosnku ( dobrać indywidualnie jak kto lubi ) a na koniec gotuję w zupie drobniutki makaronik.
Najlepiej podawać w bulionówkach . Do zupy juz nalanej do bulionówki dodaję łyżkę gęstej śmietany 36% i ozdabiam np. listkiem pietruszki.
Zupa pycha. :ok: a prosta jak konstrukcja cepa. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie sty 11, 2015 14:19 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Tak trafiłyście w moje gusta, ale mi chodziło o gusta kotecków ;) Jaką jeszcze zupkę im ugotować?

klaudiafj

Post » Nie sty 11, 2015 14:30 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Zupę kotu??? Może poprzestańmy na dobrych karmach. No chyba, że chcesz karmić BARF-em. :P
I doberek popołudniowoniedzielnie! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie sty 11, 2015 14:33 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Moli25

Post » Nie sty 11, 2015 14:34 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Ooooo......to w tym temacie nic nie poradzę bo moje kitki gotowanego nie jedzą. Za zjadliwe uważają tylko Felixy z sosikiem i musy Gurmet Gold.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sty 11, 2015 14:39 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No zupkę, co w tym dziwnego ;) Pisałam już, że ostatnio gotuję kurczaka z ziemniaczkiem i Kitusi to bardzo smakuje, i wypróbowałam też przepis z ryżem i marchewką, ale aż takiego szału nie było. Teraz jedzą surowe mięso i gotowane. Chcę im przygotowywać domowe posiłki zamiast saszetek. Gotowany kurczak na pewno dobrze robi na brzusio mojej Kitulki, ale Marysia nie przepada, ale to dla niej mam sam rosołek, który lubi i surowe. Kituś też surowe je. Ale prócz tego ma w miseczce tą zupkę. W sumie to drobniutko pognieciony kurczak z dodatkiem rosołku i warzywa dla aromatu :)
A tak to mają TOTW jako suche :) I ryby :)

klaudiafj

Post » Nie sty 11, 2015 14:47 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Moje gotowanego do pyska nie wezmą a surową tylko pierś z kuraka od czasu do czasu je Zuzia - Pola nie tknie.

Ja się wcale nie dziwię ani nie śmieję że gotujesz kotkom.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sty 11, 2015 14:54 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Gotuję te kurczaki od tygodnia :) Bo już wielokrotnie tu dziewczyny pisały jak kotom smakuje takie jedzonko no i się okazało, że mój Kitul wyjada do wylizania miski :) A ona ma już 14 lat, więc chcę jej dawać pożywne i lekkie jedzonko. Wychodzi to lepiej niż saszetki, ale oczywiście z saszetek też nie rezygnuję. Mają różnorodność :) Skoro jedzą dobrą suchą karmę to mogę bardziej poszaleć w "mokrym" jedzonku :)

klaudiafj

Post » Nie sty 11, 2015 14:58 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie sty 11, 2015 15:05 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Moli25 pisze::ryk: :ryk: :ryk:

Ja sie śmieje bo podałam przepis na ludzka zupę :D
Nie wiedziałam ze gulaszowa dla kiciakow.

Mojej swego czasu robiłam galaretki drobiowe. Wychodziły jak te saszetki mięsne w galaretkach :D młuciła jak zwariowana. Chyba wroce do takich galaretek.
Obrazek

Moli25

Post » Nie sty 11, 2015 15:07 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

U mnie ostatnio Zuzia stała się koneserką ludziowego jedzonka. Jak jem rybkę obojętnie jaką - smażoną , wędzoną czy robioną na parze to dopomina się o nią i jak mam na kanapce wędlinkę typu szyneczka bądź polędwiczka to też się poczęstuje.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sty 11, 2015 15:17 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Gotuję te kurczaki od tygodnia :) Bo już wielokrotnie tu dziewczyny pisały jak kotom smakuje takie jedzonko no i się okazało, że mój Kitul wyjada do wylizania miski :) A ona ma już 14 lat, więc chcę jej dawać pożywne i lekkie jedzonko. Wychodzi to lepiej niż saszetki, ale oczywiście z saszetek też nie rezygnuję. Mają różnorodność :) Skoro jedzą dobrą suchą karmę to mogę bardziej poszaleć w "mokrym" jedzonku :)

Byle bez przypraw te rosołki były :)
NO i karmę też musisz podawać, bo jednak te rosołki to nie to samo, co zbilansowana karma. Nie ma wszystkich składników koteczkom potrzebnych. Ale jako dodatek to jak najbardziej, rosołek z mięskiem może być :) A raczej mięsko z rosołkiem :) MOje też gotowanego kurczaczka kochają :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

[poprzednia][następna]