NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 04, 2015 13:41 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

W poniedziałek będzie chyba miała robione badania krwi. Potem będzie jej koniecznie trzeba zrobić USG nerek, ale nie wiem, czy jeszcze u mnie, czy już w DT. Czuje się w sumie znośnie, widać po niej że jest baaaardzo stara, ale poza tym wydaje mi się, że jeszcze się nie poddała i psychicznie jakoś tam się trzyma. W każdym razie apetyt ma i nie chowa się, pcha się do głaskania.

Mela była konsultowana u dr Hildebranda, zrobił jej biopsję z guzka, powiedział, że skoro nie ma niepokojących objawów, to żeby zrobić kontrolne USG za 2-3 tygodnie i dopiero wtedy, jak nie będzie poprawy albo się pogorszy, otworzyć ją i sprawdzać co za paskudztwo tam w środku ma.

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Nie sty 04, 2015 17:26 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Dziewczyny. Buda dla kotów do oddania ( Wrocław ).

viewtopic.php?f=1&t=166133

Edytuję. Widzę, że jest tam Gibutkowa. Znaczy, że trzymacie rękę na pulsie.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie sty 04, 2015 17:45 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Napisała do nas jakaś pani na facebooku i podesłała właśnie link do tematu i podałam Gibutkowej. Fajnie, że napisała. Bałyśmy się, że zabierzemy jakimś kotom dom, a ta Pani z facebooka nie wiedziała, czemu budka jest oddawana :) Ale dzięki ogromne za info!
"Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pospieszyć im z jakąkolwiek pomocą"

"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated."

Obrazek

tymoloftaleina

Od: Czw maja 30, 2013 23:06

Post » Nie sty 04, 2015 18:06 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

tymoloftaleina pisze:Napisała do nas jakaś pani na facebooku i podesłała właśnie link do tematu i podałam Gibutkowej. Fajnie, że napisała. Bałyśmy się, że zabierzemy jakimś kotom dom, a ta Pani z facebooka nie wiedziała, czemu budka jest oddawana :) Ale dzięki ogromne za info!

Dziewczyny, ale ta budka nadal nie jest zarezerwowana. Może warto wprost napisać w wątku, że ją chcecie?
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie sty 04, 2015 18:12 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Nie mam pojęcia, czy ją chcemy, to Gibutkowa decyduje, czy w ogóle mamy ją gdzie postawić. Jak się pojawi, to na pewno napisze. Zajrzy wieczorkiem pewnie.
"Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pospieszyć im z jakąkolwiek pomocą"

"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated."

Obrazek

tymoloftaleina

Post » Nie sty 04, 2015 18:40 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Mulesia, we wszystkich miejscach, które znam są albo budki albo są w piwnicach zrobione sypialnie dla kotów. Podesłałam innym dziewczynom, może gdzieś ktoś potrzebuje.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sty 07, 2015 19:44 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Dotarły do mnie kalendarze Fundacji Hospicjum "Kotografika 2015" - każda strona kalendarza wykonana przez innego grafika - jest naprawde ekstra :ok:
Zamawiać można tutaj http://kocie-hospicjum.pl/kotografika-2015/ (możliwy odbiór osobisty we Wrocławiu - trzeba to zaznaczyć w komentarzu do zamówienia)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sty 08, 2015 23:00 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

W środę jestem umówiona na wyztę PA dla Yuki zobaczymy co z tego będzie.
Wizyta dla Dantego jest umawiana :)
Proszę o kciuki !
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw sty 08, 2015 23:35 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

JaEwka pisze:W środę jestem umówiona na wyztę PA dla Yuki zobaczymy co z tego będzie.
Wizyta dla Dantego jest umawiana :)
Proszę o kciuki !

Kciuki i najcieplejsze myśli są
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob sty 10, 2015 17:31 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Sob sty 10, 2015 17:40 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Nawet nie skomentuje. Wrzucę u nas.

Obrazek

tymoloftaleina

Post » Sob sty 10, 2015 17:59 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Co jest z tymi ludźmi? :( Jest śliczny, miejmy nadzieję, że to mu pomoże znaleźć dom...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Sob sty 10, 2015 18:24 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Z tego co napisała mi jedna wolontariuszka z kotem jest bardzo ciężko. Słabo je, jest strasznie zestresowany. Do tego jest adnotacja, że zdarza mu się posikiwać. Jak na 14 lat, to idealnie pod problemy z nerkami. Ogólnie jeśli ktoś go nie zabierze, to tylko kwestia czasu...

Obrazek

tymoloftaleina

Post » Sob sty 10, 2015 20:28 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Ten kot razem z rudym oddane z powodu hmm :] alergii

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Sob sty 10, 2015 20:32 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Może mieli alergię na posikiwanie, skoro się temu zdarzało. Ech, w lato zasypują schron kocimi noworodkami prawie że, w zimę kocimi seniorami.

Obrazek

tymoloftaleina

[poprzednia][następna]