Czarna KOTeczka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 22, 2014 20:24 Re: Czarna KOTeczka :)

Zofka pisze:Słuchajcie, szukam dla Heli drapak, może nie za drogi, ale zdecydowanie stabilny, z zabawką i legowiskiem, może coś podpowiecie :?:, bo moje krzesła już nie dają rady :201422

Fajnie, że przygarnęłaś kotkę i zajmujesz się jej leczeniem. Jeśli faktycznie potrzebny jest drapak, mam do oddania taki mały stabilny drapak dla kociąt od firmy Rufi, ciut używany przez 2 mioty kociąt, ale nadal w świetnej kondycji :)
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Pon gru 22, 2014 20:51 Re: Czarna KOTeczka :)

viewtopic.php?f=20&t=166616

Ogłoszenie z bazarku -ktoś chce sprzedać drapak :D
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Śro gru 24, 2014 12:42 Re: Czarna KOTeczka :)

milva b pisze: mam do oddania taki mały stabilny drapak dla kociąt
iwaka pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=166616 Ogłoszenie z bazarku -ktoś chce sprzedać drapak :D
Bardzo dziękujemy :201461 , ale doszliśmy do wniosku, że na chwilę obecną, z racji gipsu, Hela nie powinna jeszcze skakać po przeszkodach, tym bardziej na taki drapak jak z powyższego ogłoszenia, dlatego póki co jedzie do nas z zooplus taka oto mata z namiastką drapaka i zabawkami w jednym :ryk:
:arrow: http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... ota/306864
Mam nadzieję, że póki co Hela będzie zadowolona, a jak wyzdrowieje to pomyślimy o czymś większym :kotek:

kicikicimiauhau pisze:Kochana jest :1luvu: Z tą łapeńką, a jaka dzielna...
alessandra pisze:Śliczna i pomocna , mimo nóżki -to się nazywa prawdziwa przyjaciółka -pomaga , jak umie, aby zdążyć przed świętami :D
nooo..bo my czarne takie już jestemy -buziaka dla dziewczyny Tuliś :mrgreen:
Meteorolog1 pisze:Pozdrawiam śliczna czarną koteczke

Pozdrawiamy Wszystkich i dziękujemy za miłe słowa i życzenia świąteczne, również życzymy wszystkiego co najlepsze dla wszystkich KOCISZY :kotek: i ich WSPANIAŁYCH OPIEKUNÓW :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wybaczcie, że tak zbiorczo w jednym wątku, ale nie znam Was jeszcze i nie wiem kto i gdzie, dopiero poznaję forum, ale... dobrze mi idzie :wink:

Zofka

Od: Czw gru 04, 2014 13:26

Post » Śro gru 24, 2014 13:01 Re: Czarna KOTeczka :)

dobrze idzie, a będzie coraz lepiej :wink: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro gru 24, 2014 14:14 Re: Czarna KOTeczka :)

Zycze Wam spokojnych ale i radosnych Swiat - a Pieknej Helenie szybkiego powrotu do formy i wiele szczesliwych lat ze swoja Pancia :s4:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro gru 24, 2014 23:11 Re: Czarna KOTeczka :)

Wspaniałych Świąt dla Ciebie i Helenki :D Bawcie się, odpoczywajcie i zdrowiejcie!
Obrazek

tinga7

Od: Czw gru 13, 2012 11:14

Post » Sob gru 27, 2014 10:48 Re: Czarna KOTeczka :)

tinga7 pisze:Wspaniałych Świąt dla Ciebie i Helenki :D Bawcie się, odpoczywajcie i zdrowiejcie!
Cindy pisze:Zycze Wam spokojnych ale i radosnych Swiat - a Pieknej Helenie szybkiego powrotu do formy i wiele szczesliwych lat ze swoja Pancia :s4:

Piękna Helena pięknie dziękuje za życzenia :love:

Za nami 4 tygodnie w gipsie, przed nami jeszcze 2 :roll: , trochę nam się dłuży, ale zaraz po Nowym Roku umawiamy się do weta... :201461
Dziękujemy Wszystkim, którzy czekają razem z nami :1luvu:

Zofka

Post » Pt sty 09, 2015 21:39 Re: Czarna KOTeczka :)

Mieliśmy zdejmować gips w najbliższy wtorek, niestety dwa dni temu pod gipsem pojawiła się sącząca zmiana, a więc potrzebna była wizyta na cito. Okazało się, że to za sprawą gwoździa, którym połączona jest łapka. Z racji, że Helcia nosiła gips w sumie pełne 6 tygodni, mogliśmy go zdjąć, aczkolwiek kontrolne zdjęcie RTG wykazało, że łapka jeszcze nie zrosła się tak jak powinna, a więc gwóźdź musi pozostać jeszcze miesiąc :?

Póki co łapka wygląda średnio fajnie :roll:, jest dość sztywna, mimo to Hela próbuje na niej stawać.

Obrazek

Poniżej zmiana na grzbiecie, dziś o niebo lepiej wygląda niż choćby wczoraj... :roll:

Obrazek

Zofka

Post » Pt sty 09, 2015 23:10 Re: Czarna KOTeczka :)

:( Ojej...a nie trzeba lapki jakos bandazowac (usztywnic) skoro jeszcze nie zrosnieta a gips zdjety? Zeby piekna Helenka Trojanska nie narobila sobie biedy stajac na nozce :roll:
:ok: :ok: za pieknosc :ok: :ok: :1luvu: :201461
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Sob sty 10, 2015 11:29 Re: Czarna KOTeczka :)

Cindy pisze::( Ojej...a nie trzeba lapki jakos bandazowac (usztywnic) skoro jeszcze nie zrosnieta a gips zdjety? Zeby piekna Helenka Trojanska nie narobila sobie biedy stajac na nozce :roll:
:ok: :ok: za pieknosc :ok: :ok: :1luvu: :201461

Dziękujemy za kciukasy :1luvu:

Mimo, że gips zdjęty to łapki nie trzeba bandażować, tak bynajmniej sugerował wet, widocznie jest na tyle dobrze, że można bez, tyle że kazał uważać, ale jak powiedzieć kotu, żeby uważał :roll:
Rana się zmniejsza, wszystko w rękach kota, ma sobie ją po prostu wylizywać, co też niezmordowanie robi :wink:

Zofka

Post » Nie sty 11, 2015 20:40 Re: Czarna KOTeczka :)

Napiszcie mi proszę, czy na forum jest wątek jakiegoś kocisza, który miał gwoździowaną łapkę :?:

Zofka

Post » Śro sty 14, 2015 11:38 Re: Czarna KOTeczka :)

U nas bez zmian, kocisz wylizuje ranę, ale zdaje się, że gwóźdź ciągle drażni skórę i mam wrażenie, że rana nie zagoi się dopóki nie pozbędziemy się tego żelastwa :roll:.Trochę dłuży nam się już to leczenie, choć z drugiej strony wiem, że przyspieszyć się nie da. Przed nami jeszcze 3 tygodnie, mam nadzieję, że to wystarczający czas, żeby te kosteczki w końcu się zrosły.

Zofka

Post » Śro sty 14, 2015 12:13 Re: Czarna KOTeczka :)

coś mi sie kojarzy,że OlaLola miała taką koteczkę, zapytaj na jej watku może:
viewtopic.php?f=46&t=160576

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro sty 14, 2015 14:46 Re: Czarna KOTeczka :)

Zofka pisze:U nas bez zmian, kocisz wylizuje ranę, ale zdaje się, że gwóźdź ciągle drażni skórę i mam wrażenie, że rana nie zagoi się dopóki nie pozbędziemy się tego żelastwa :roll:.Trochę dłuży nam się już to leczenie, choć z drugiej strony wiem, że przyspieszyć się nie da. Przed nami jeszcze 3 tygodnie, mam nadzieję, że to wystarczający czas, żeby te kosteczki w końcu się zrosły.

Jak moja kotka wylizywala rane - natychmiast dostala kolnierz, bo wylizowanie ran szorstkim kocim jezyczkiem to chyba niedozwolone 8O pogarsza proces gojenia...
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

[poprzednia][następna]