Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 07, 2015 16:27 Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

Witam Was. Podczytuję forum od pewnego czasu, jednak biegła jeszcze nie jestem i nie mam pewności czy dobrze umieściłam wątek (jeśli nie to przepraszam i proszę o przeniesienie).

Tytuł proszę traktować z przymrużeniem oka :)

Poszukuję kocura, wykastrowanego. Nie mam wymagań co do umaszczenia, wieku, za to duże wymagania co do charakteru.

Mam już jednego młodego kocura, który jest bardzo strachliwy, nie wobec ludzi, ale innych zwierząt.
Potrafi się zaprzyjaźnić, jednak wymaga to dużo czasu i łagodności ze strony drugiego osobnika.
Dlatego chciałabym aby nowy kot miał już ułożony charakter, był bardzo łagodny, nie stresował się zanadto zmianą otoczenia, szybko się dostosowywał i miał wylane na inne koty, tzn nie fukał, nie zaczepiał, broń Boże nie atakował.
Obecnie sporo pracuję, długo nie ma mnie w domu (stąd też pomysł dokocenia), dlatego tak bardzo zależy mi aby zapoznanie przebiegło możliwie najłagodniej dla mnie i kocurów. Nie chcę fundować za dużego stresu mojemu dachowcowi, a on bardzo wszystko przeżywa.

Podsumowując, czy znacie moje drogie takiego kota?
Szukałam już w schronisku, ale pracownicy nie bardzo znali charaktery podopiecznych (w sumie nie dziwię się, bo jest ich naprawdę mnóstwo).

W zamian oferuję dom niewychodzący, niewielkie mieszkanie, dobrą opiekę i dużo miłości (co z chęcią poddam weryfikacji).

Jestem z pomorskiego, transport posiadam.

monika3

Od: Śro sty 07, 2015 16:10

Post » Śro sty 07, 2015 16:41 Re: Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

monika3 pisze:Witam Was. Podczytuję forum od pewnego czasu, jednak biegła jeszcze nie jestem i nie mam pewności czy dobrze umieściłam wątek (jeśli nie to przepraszam i proszę o przeniesienie).

Tytuł proszę traktować z przymrużeniem oka :)

Poszukuję kocura, wykastrowanego. Nie mam wymagań co do umaszczenia, wieku, za to duże wymagania co do charakteru.

Mam już jednego młodego kocura, który jest bardzo strachliwy, nie wobec ludzi, ale innych zwierząt.
Potrafi się zaprzyjaźnić, jednak wymaga to dużo czasu i łagodności ze strony drugiego osobnika.
Dlatego chciałabym aby nowy kot miał już ułożony charakter, był bardzo łagodny, nie stresował się zanadto zmianą otoczenia, szybko się dostosowywał i miał wylane na inne koty, tzn nie fukał, nie zaczepiał, broń Boże nie atakował. (wiem, że wszystkiego nie da się przewidzieć, ale chodzi mi o to aby był to kot już "sprawdzony" pod tym kątem)
Obecnie sporo pracuję, długo nie ma mnie w domu (stąd też pomysł dokocenia), dlatego tak bardzo zależy mi aby zapoznanie przebiegło możliwie najłagodniej dla mnie i kocurów. Nie chcę fundować za dużego stresu mojemu dachowcowi, a on bardzo wszystko przeżywa.

Podsumowując, czy znacie moje drogie takiego kota?
Szukałam już w schronisku, ale pracownicy nie bardzo znali charaktery podopiecznych (w sumie nie dziwię się, bo jest ich naprawdę mnóstwo).

W zamian oferuję dom niewychodzący, niewielkie mieszkanie, dobrą opiekę i dużo miłości (co z chęcią poddam weryfikacji).

Jestem z pomorskiego, transport posiadam.

monika3

Post » Śro sty 07, 2015 17:22 Re: Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

Bardzo dobry pomysł z tym dokoceniem.Czy musi być koniecznie kocur? Nie może być kotka? Pytam z ciekawości.Mam idealne koty na dokocenie, wystarczy popatrzeć na zdjęcia, ale niestety, dalej już nie można -Podkarpacie :mrgreen: viewtopic.php?f=13&t=162863&start=465
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro sty 07, 2015 17:22 Re: Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

Wysłałam pw.
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Śro sty 07, 2015 17:50 Re: Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

Z mojego doświadczenia z kotami oraz ze słyszenia, wynika że kocury są z reguły spokojniejsze, a kotki bardziej charakterne, stąd taka decyzja :)

Dzięki za pw, nie spodziewałam się tak szybkich odpowiedzi, jak tylko będę miała chwilę odpiszę.

Chcę aby to była decyzja przemyślana i aby zminimalizować ryzyko stresu obu kotów.

monika3

Post » Śro sty 07, 2015 18:05 Re: Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

mój tymczas Lesiu ma taki charakter jak opisujesz .Jest czarnym kastratem urodzonym pod koniec czerwca .
http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -609961865

I brat Lesia Leoś. Deczko mniej "natarczywy" do obcych ale koty kochający.
http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -613663447

Ale zawsze jest ...ale:) Zawsze należy się liczyć ze stresem obu kotów w przypadku dokocenia oraz zmiany domu .Mało kiedy koty"od łapy"dogadają się .Choć zawsze się dogadają jeśli chodzi o młodziki .Nasze kociska żyją zgodnie .
Ostatnio edytowano Czw sty 08, 2015 19:03 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 07, 2015 18:21 Re: Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

mam 2 cudownych kandydatów :wink: Frani i Jodę ,charakterki powalające ,tylko brać i kochać. 8)
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro sty 07, 2015 19:58 Re: Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

Tu jest dramat i ludzki i zwierzęcy.Może któryś z tych? Żyją w stadzie, muszą być łagodne http://olx.pl/oferta/oddam-w-dobre-rece ... 7QY3J.html
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sty 08, 2015 1:41 Re: Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

zaznacze bo na telefonie jestem. mam trójkę kociąt do wyboru do koloru ;) jutro podrzuce zdjecia, albo znajdz na fb Kocia Chrupka DT

anieli

Od: Czw paź 25, 2012 16:11

Post » Czw sty 08, 2015 12:19 Re: Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

Ja mam takie udo , kastrowany , szczepiony wiek ok 7-8 miesięcy..
Obrazek
Chyba że jednak dziewczyna też mam :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw sty 08, 2015 13:24 Re: Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

Czy możesz napisać coś więcej o warunkach w jakich kot miałby zamieszkać?
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw sty 08, 2015 14:44 Re: Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

W fundacji w Toruniu czeka na dom koci facet IDEALNY Filemon, półtoraroczny:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

(Filemon - po prawej, odpoczywa z Pixie i Maszą)
Obrazek

Filemon oprócz super charakteru, prokociego, proludzkiego i stonowanego jest wyjątkowo przystojny.
Wykastrowany, zaszczepiony, testowany (Fiv, Felv ujemne).
Koty do nowych domów zawsze dowozimy sami (za zwrotem kosztów paliwa).

zapraszamy do kontaktu na pw, e-mail: kontakt@fundacjakot.pl (preferowane)
lub tel. 698 175 160

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Czw sty 08, 2015 19:00 Re: Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

Aż żałuję, że nie mam kocura do adopcji taki fajny dom się szykuje ; ).

Ps. ale mam dwie panny, jakbyś zmieniła zdanie co do płci i ilości :D
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Pt sty 09, 2015 10:14 Re: Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

becia_73 pisze:Czy możesz napisać coś więcej o warunkach w jakich kot miałby zamieszkać?

Mieszkanie dwupokojowe, byłby to dom niewychodzący, próbowałam spacerów szelkowych, ale mój kot nie był zachwycony, natomiast jeśli nowy lubiłby takie spacery, z chęcią mogę z nim wychodzić :)
Z ważnych rzeczy, powinnam zaznaczyć to w pierwszym poście: nie mam i nie będę mieć zabezpieczonego balkonu, natomiast bardzo pilnuję aby kot nigdy nie zostawał sam na sam z uchylonym oknem, jestem bardzo na to przeczulona.

Nie wiem co jeszcze o warunkach... podaję karmę suchą Brit + czasami kurczaczka.

Dużo tych idealnych kocurów, wszystkie są piękne :1luvu: i weź tu człowieku wybierz jednego...

monika3

Post » Sob sty 10, 2015 14:27 Re: Poszukiwania kociego faceta IDEALNEGO

Po informacji o nieosiatkowanym balkonie liczba potencjalnych kandydatów na pewno diametralnie się zmniejszy. I bardzo dobrze. Bardzo Ci polecam jednak taką siatkę zamontować. Kot musi być bezpieczny.

szaraczki

Od: Pt lis 27, 2009 15:44

[następna]