dziki Patmol

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw sty 08, 2015 10:03 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Aaaaaa, to nie tu było o ryżu co rozwalnia, to u Alienorka :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw sty 08, 2015 10:19 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

morelowa pisze:Aaaaaa, to nie tu było o ryżu co rozwalnia, to u Alienorka :mrgreen:

:20145

o gotowych karmach :arrow: http://wyborcza.pl/1,87648,17192819,Two ... ie.html#MT
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw sty 08, 2015 10:38 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Miło mi , violet, że Cię rozbawiłam

Okropne to z artykułu :x , w sumie nic nowego i dobrze, że sie takie publikacje pokazują. Tylko trzeba by je poprzyklejac w marketach na półkach :twisted: A, i u wetów...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw sty 08, 2015 12:02 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Obrazek

ale zwróćcie uwagę
że jednak w podsumowaniu autorka pisze, że w sumie to zwierzakom nie przeszkadza przecież taki skład i że i tak lepsze takie jedzenie niż kasza
szczególnie ostatnie zdanie artykułu - czyli nawet najgorsza karma jest lepsza niż karmienie w domu -własnoręcznie przygotowanym jedzeniem

czyli w sumie krytyka
czy raczej pochwała karm suchych?

u mnie Caillou zaczęła jeśc kości (ale bez kaszy)
do tej pory tylko Sweetie dostawała -bo Caillou nie chciała
ale i jej się zachciało
wczoraj zjadła kolanko z indyka

a Sweetie lubi kaszę

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw sty 08, 2015 12:33 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

NO, nie - tak nie zrozumiałam. Nie , że chodzi o własnoręcznie przygotowane jedzenie, tylko o kaszę . Wtedy taka karma 'sztuczna' gdzie są jakieś tam suplementy , czy szczątkowa ilość zwierzęcego białka , jest lepsza, a w każdym razie nie jest trująca. Mam na myśli te lepsze karmy.
' Nawet najgorsza karma będzie lepiej zbilansowana niz kasza'.
Właśnie - kasza jest dla ptaków, nie dla psów , a jeszcze bardziej nie dla kotów. Szczególnie kotów, bo jak w artykule - pies to jednak troche inny .

Obrazek

morelowa

Post » Czw sty 08, 2015 15:29 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

o, jaki ciekawy pomysł z fusami z herbaty, pozwolicie tez podkupie i spróbuję :kotek:

Kilka dni temu w biedronie była promocja na gourmet perle czy jakos tak.
ja tej karmy nie kupuje, ale że chciałąm kotom urozmaicić wziełam paczkę i wiecie co , koty oszalały 8O . I to do-szczę-tnie !
Kazde opakowanie ma inny smak i czery koty zeżarły (dosłownie ) trzy saszetki w pięć minut (normalnie daje im dwie na jeden posiłek).
Nawet pies nie mógł wylizać misek i była bardzo z tego powodu niezadowolona.
Spojrzałam na skład, białka więcej niż w typowych saszetkach fioletowych i innych tego typu - 14%.
Chyba będę im to od czasa do lasa kupować :mrgreen:
Muszę sobie odkurzyć wiedzę o sprawdzaniu składu karmy, może to nie takie badziewie ....
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon sty 12, 2015 8:21 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

zaginął Zorro
nie wiem jak, bo przecież okna zamknięte, a domownicy twierdzą, że nikomu nie uciekł przy wchodzeniu lub wychodzeniu
na pewno w mieszkaniu ani na strychu go nie ma, sprawdziłam wszędzie, nawet oderwaliśmy cześć boazerii -bo nasze mieszkanie jest postrychowe i pod boazerią tez są puste przestrzenie
nie mogę wykluczyć, że gdzieś wypadł -czy to przez uchylone na chwilę okno w łazience czy to przez dach -jeśli przeszedł przez jakąś dziurę, o której nie wiem
obeszłam wiele razy cały teren wokół kamienicy i nie tylko
ale go nie znalazłam
były inne białe bure koty, ale na pewno nie Zorro, ale wszędzie są takie stery wszystkiego, komórki zawalone nie-wiadomo-czym, w których tez mieszkają koty, stery śmieci, pustostany,
ogólnie jestem zdołowana,
pytałam sąsiadów -ale tak szczerze, to na tym terenie jest całe mnóstwo biało-burych kotów , sama widziałam kilkanaście bardzo podobnych, które raczej się chowają i widać kawałek ogona albo pół pyszczka schowanego kota

w dodatku jakiś żul, całkiem porozbierany, całkiem zamroczony i z więzienną przeszłością usiłuje zamieszkać, od kilku dni, na naszej klatce schodowej dokładnie pod naszymi drzwiami
i codziennie jest wzywana policja, która go usuwa
usuwa go rano, a on wieczorem już jest z torbami i całym dobytkiem , nie da się przejść i śmierdzi, usuwa go wieczorem , a on i tak znów się pojawia
podobno przed tym , jak siedział w więzieniu, mieszkał naszej kamienicy - w kazdym razie , jak dla mnie , wygląda dość strasznie
wiec wchodzenie i wychodzenie do domu staje się kłopotliwe
nawet jak go nie ma na klatce -to stoi przed drzwiami wejściowymi do kamienicy i czeka, żeby wejść -jest domofon,

i trochę mam jeszcze takich domowych problemów
najlepiej byłoby się chyba odstrzelić
może człowiek by się odrodził w jakiejś alternatywnej rzeczywistości
albo po prostu obudził z koszmaru

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon sty 12, 2015 8:28 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Przykro mi Patmolku :( .
A psy nie pomogą w lokalizacji Zorro? Nie wiem, czy dałoby się im jakoś przekazać o co Ci chodzi.
Co do szukania wiesz sama - rozpuścić wici wśród dzieci, szukać wieczorem i bladym świtem po tym/zanim się ruch skończy/zacznie, dotrzeć do karmicielek (o ile są tam) - one zwykle są wyczulone. Jeśli teoretycznie byłaby szansa sprawdźcie w piwnicy - często koty znajdują małe, ciemne i ciasne miejsca by się schronić.
:ok: :ok: za odnalezienie Zorro i :ok: :ok: za rozwiązanie problemów :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sty 12, 2015 8:31 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

O cholera. Kiedy to się stało? To znaczy - kiedy mniej więcej zaginął? Mru się tak czasami zadekuje, nie reaguje na wołanie ani nic. Ale jak już zdążyłaś wszystko obejść - to pewnie chwilę już trwa...
A z żulem niewesoło, to może być poważny problem. Czy wy mieszkacie na ostatnim piętrze? Chyba tak, bo strych - no, to miejscówka jak znalazł.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon sty 12, 2015 8:42 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Zorro, znajdź się. Patmolu :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sty 12, 2015 9:30 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Patmol, współczuję.
Ten ciekawski Zorro... gdzieś wlazł albo wylazł :|
Mam nadzieję, że się znajdzie, cały i zdrowy :ok: :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pon sty 12, 2015 9:46 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

A, tam - żul..
Ważne, żeby kot się znalazł.
Żulem to potem będziemy sie martwić.

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 12, 2015 10:59 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

O cholewcia, współczuję :(
Długo już Zorro nie ma czy dziś się zorientowałaś ?

Moja jedna kota raz przespała pół dnia za lodówką, bo była niedosunięta po naprawie i nikt nie wpadł na pomysł, żeby tam zajrzeć a mimo nawoływania ona milczała, a wyjść nie umiała.
Trzymam kciuki za szybkie odnalezienie !!! :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon sty 12, 2015 11:47 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Na pewno się znajdzie, musi i nie ma innego wyjścia :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon sty 12, 2015 12:05 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

O rany, wiem co czujesz. Ostatnio Tiena tak szukałam, a on spał w zrolowanym dywanie na balkonie. A balkon sprawdzałam kilka razy, choć jest mały. Spróbuj posprawdzać te najmniej możliwe miejsca.
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

[poprzednia][następna]