PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 06, 2015 18:17 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

barber pisze:
kuba.kaczor13 pisze:
UWAGA KOMUNIKAT .

Miranda nie ma internetu ,a Jej Zen posypał się zdrowotnie . Bardzo . Proszę o pomoc dla Niej. Potrzebne są próbki karm
renal ( chyba dobrze zapamiętałem ) ,bo kot wybredny jak mało który , a Miranda boi się zainwestować w karmę której kot nie zje.
Jeśli ktoś ma możliwość to proszę o kontakt z nią. Jeśli ktoś nie dysponuje służę numerem na PW .

Służę próbką Hillsa (70g) nerkowego i Animondą nerkową.

Dziękuję
podaj proszę bliższe namiary na siebie , przekażę Mirandzie ,zadzwoni
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto sty 06, 2015 18:22 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Wysłałam PW

barber

Od: Czw sty 23, 2014 16:11

Post » Wto sty 06, 2015 18:49 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Przyjechałam na Paluch po kotka na tymczas, udało się opuścić ten przybytek kwadrans po 17.
No i mam na stanie tymczasika, 976/14, imienia jeszcze nie ma, ale mój syn się tym zajmie.
Obrazek
- zdjęcie Revontulet z soboty, z domu jeszcze nie zrobiłam, bo mi aparat odmówił posłuszeństwa i twierdzi, że baterii ma za mało.

To jedna dzisiejsza adopcja.

Pierwszą jednak adopcją - chapeaux bas - była:
722/14 - Rusałka
Obrazek
- panienka już była zakwalifikowana na jutrzejsze ściąganie drutów i sterylkę na SGGW, ale Państwo chcieli ją wziąć już dziś i zrobić to we własnym zakresie. Udało się uzyskać zgodę schroniska i zamiast Rusałki do jutrzejszego pakietu wyjazdowego dołączył potrzebujący pies-senior :ok: :ok: :ok:

Poza tym, kiedy wychodziłam, trwała adopcja kota 952/14
Obrazek
- nie bez perturbacji, albowiem kot został cofnięty z adopcji, ale po rozmowie pani zdecydowała się jednak na wzięcie kota, a nie - zapisywanie na niego. Mam nadzieję, że druga wizyta weterynaryjna, w trakcie której opuszczałam schronisko, przebiegła już bezproblemowo. Dowiemy się tego w momencie następnej aktualizacji bazy.

Później zrobię spis kotów, które zostały na jutro.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Wto sty 06, 2015 19:06 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Piękna Rusałka :love: :love: :love: ale czarnuszek to elegant - czarne lsniące futro (przynajmniej na focie, nie wiem ja w realu :roll: )
Buraski poza konkurnecją of kors :smokin:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto sty 06, 2015 20:00 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

boniedydy pisze:Przyjechałam na Paluch po kotka na tymczas, udało się opuścić ten przybytek kwadrans po 17.
No i mam na stanie tymczasika, 976/14, imienia jeszcze nie ma, ale mój syn się tym zajmie.
Obrazek

Boniedydy :201461
Witaj w nowym życiu, tymczasiku :)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Wto sty 06, 2015 20:46 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Kuba dziękuję :-). Odzyskałam internet, nie wiem na jak długo, bo ostatnio codzienna zadyma jaką robię u operatora staje się regułą. Z Zenem problem jest taki, że po pierwsze nigdy nie wiadomo co mu posmakuje a po drugie nic nie smakuje mu dłużej niż cztery dni z rzędu. Muszę mieć w domu kilka różnych karm, które mu pasują a ciężko trafić które to będą. Z podstawionych dzisiaj sześciu pasowało mu suche nerkowe. Nie planowałam przedstawiać go na dietę renal, ale skoro sam się przestawił to niech ma urozmaicenie ;-)
Boniedydy Ty nie nakręcaj się na te zdjęcia. Wszystkie przyniesione dziś koty są miziakami jakich mało. Na zdjęciach są ogony, uszy i inne rozmazane fragmenty kotów, które pchały się na ręce. Jedyne normalne są na rękach Młodej, bo wtedy ja miałam wolne ;-).
Wszystkie nowe koty mogą iść do domów z dziećmi i to nawet takich z bardziej wrażliwymi rodzicami ;-)

A w schronisku był dziś Pan, który wczoraj adoptował Emilkę. W jego odczuciu nazwanie jej agresywną jest chore ;-).
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Wto sty 06, 2015 21:06 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Ze zdjęć dało się coś mniej więcej wybrać, tylko 903 bardzo się uparł, żeby być rozmazanym na dosłownie każdym zdjęciu. Na szczęście niezawodna Revontulet także udokumentowała wygląd kotecków.

boniedydy pisze:Poza tym, kiedy wychodziłam, trwała adopcja kota 952/14
Obrazek
- nie bez perturbacji, albowiem kot został cofnięty z adopcji, ale po rozmowie pani zdecydowała się jednak na wzięcie kota, a nie - zapisywanie na niego. Mam nadzieję, że druga wizyta weterynaryjna, w trakcie której opuszczałam schronisko, przebiegła już bezproblemowo. Dowiemy się tego w momencie następnej aktualizacji bazy.

A nie, już wiemy :) :kitty: :201413 Proszę bardzo:
Obrazek
"Spajki zadomowił się :) jest strasznym pieszczochem, ma apetyt i nie odstępuje mnie na krok. Dziękuję za dodanie odwagi!!"

To my dziękujemy za adopcję kotka i cieszymy się, ze poszedł do domu mimo objawów chorobowych, które znalazł weterynarz podczas przeglądu przedadopcyjnego. :piwa:
ObrazekObrazek

boniedydy

Post » Wto sty 06, 2015 21:19 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Super, że wszystkie adopcje zakończyły się sukcesem :ok: .

Wspaniałe wieści od Spajkiego i od "krwiożerczej" Emilki :D .
Cieszy również, że w pokojach adopcyjnych się zagęściło :ok: :ok: :ok: .

A ja bardzo mocno przytulam Sonatę, która dziś pożegnała swojego ukochanego kota :placz: .
Bardzo mi przykro :cry: .
Kotku [*], śpij spokojnie :( .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto sty 06, 2015 21:28 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Z wielkim smutkiem żegnam dziś Frodusia [*] .Danusiu mocno przytulam i z całego serca Ci współczuję.
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Wto sty 06, 2015 21:34 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Sonato, współczuję Ci :( :( :(
ObrazekObrazek

boniedydy

Post » Wto sty 06, 2015 22:27 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Smutny ten początek roku :( .Wielu znajomych żegna swoje koty , u wielu koty chorują .

Dlatego nasza praca na ich rzecz jest taka ważna . Nie są bezimienne , chore ,słabe , same.
Sonato , współczuję straty .

Za to cieszy w dwójnasób każda dobra wiadomość . I z nich czerpmy siłę .

Q.
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto sty 06, 2015 23:12 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Zostali:
Pokój żółty:
1. 888/14 - Dytwin, czarny kocurek, niemający jeszcze nawet roku
ObrazekObrazek

2. 903/14 - Regimen, również czarny kocurek, niemający jeszcze nawet roku, mięciutki
Obrazek

3. 935/14 - Mardusz, dorodny kocurek ok. 7-letni
Obrazek

Pokój zielony:

4. 867/14 - Zula - nadal sycząca, siedząca w budce. Ale patyczkiem daje się głaskać.
Obrazek

5. 885/14 - Kotasz, bury kot z białym, niemający jeszcze nawet roku, w pierwszych godzinach po wpuszczeniu do pokoju chował się po kątach
Obrazek

6. 922/14 - Hablin, młodziak biały z czarnym, lansujący się przez szybę w drzwiach
Obrazek

Pokój czerwony:

7. LI/14 988/14 - Poldek - młodzieniec, najdłuższy staż koci w schronisku
Obrazek

8. 891/14 - Picasso - dżentelmen ok. 5 lat
Obrazek

Pokój miętowy:

9. 912/14 - Greta - dziś znów siedziała za kaloryferem, po wygonieniu stamtąd jest przez dłuższy czas wściekła - może warto by zablokować jej przestrzeń za kaloryferem na stałe
Obrazek

10. 962/14 - Avatar
Obrazek
ObrazekObrazek

boniedydy

Post » Wto sty 06, 2015 23:25 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Państwo,którzy 04.01.adoptowali rudo-białego 698/14 Twixa,teraz Tolusia napisali dziś na fb: Tolek co rusz zaskakuje.Wczoraj odkryliśmy,że reaguje na gwizdanie i wtedy ochoczo przychodzi do głaskania.W ogóle jest cudownie koto-psi.Toluś :ok: :ok: :ok:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Śro sty 07, 2015 9:22 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

boniedydy pisze:2. 903/14 - Regimen, również czarny kocurek, niemający jeszcze nawet roku, mięciutki
Obrazek

moje marzenie z kiedyś i na kiedyś
czarny, mięciutki i okrągłooki kocurek :1luvu:
Moich pare oddanych ze złamanym sercem tymczasów takich było. WZDECH.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro sty 07, 2015 17:11 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Witam!
Miałabym znowu do oddania troszkę szmatek, które może przydałyby się jakimis zwierzakom w schronisku. Poduszka, koc, jakies podniszczone reczniki, cos z ubran i scierek na szmatki. Różne takie, wszystko czego moje zoo nie dorwało. Jest tego jedna torba, chyba, że zdołam się wybrać do rodziców i znaleźć cos jeszcze. Ale to wielka niewiadoma. Czy jest ktos z Bielan lub okolic, kto chciałby to przejąć i przekazać? Ja niestety nie mam możliwosci dostarczyc na miejsce.
Jesli tak, to proszę o kontakt mailowy: 2sloniki@interia.pl
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

[poprzednia][następna]