♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥ Słodkości str. 86 ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 06, 2015 10:11 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥Słodziaki znów str.

aannee99 pisze:
klaudiafj pisze:Z ziemniakami to jest mit, że należy je ograniczać - właśnie nie, bo są zdrowe, ale same, gotowane lub gotowane na parze mają mało kcal i dużo wartości odżywczych. Tuczą dodatki do ziemniaków jak sosy tłuste czy inne takie zapchaj dziury :)

Sama nie wiem,ale ja słyszę wszędzie,że jak dieta,to ziemniaki nie wchodzą w grę,absolutnie :)

u nas dużo jest takich mitów żywieniowych, Klaudia ma rację
można jeść wszystko byle w rozsądnych ilościach, najlepsza dieta MŻ :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 06, 2015 10:53 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥Słodziaki znów str.

kuba.kaczor13 pisze:u nas śnieżku ciut ciut , ale zawsze to ładniej .

Madziś , ndz 25.01 na 99%

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto sty 06, 2015 11:49 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥Słodziaki znów str.

mir.ka pisze:
aannee99 pisze:
klaudiafj pisze:Z ziemniakami to jest mit, że należy je ograniczać - właśnie nie, bo są zdrowe, ale same, gotowane lub gotowane na parze mają mało kcal i dużo wartości odżywczych. Tuczą dodatki do ziemniaków jak sosy tłuste czy inne takie zapchaj dziury :)

Sama nie wiem,ale ja słyszę wszędzie,że jak dieta,to ziemniaki nie wchodzą w grę,absolutnie :)

u nas dużo jest takich mitów żywieniowych, Klaudia ma rację
można jeść wszystko byle w rozsądnych ilościach, najlepsza dieta MŻ :mrgreen:

Dieta MŻ nie jest dla każdego akurat :D Ja lubię jeść i jak mam być na diecie to tylko na takiej, na której można jeść dużo, a uwierz mi,że takie diety są - na szczęście :mrgreen: Na mojej diecie ziemniaki zakazane :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto sty 06, 2015 12:11 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥Słodziaki znów str.

Spilett pisze:
Milena_MK pisze:Żeby wyglądać jak kościotrup?

Ja nigdy tak nie wyglądałam :P Nawet w "najlepszych" wagowo czasach miałam chude nogi, ale oponkę na brzuchu... A teraz mam wszystko tylko nie to co trzeba :D

a mają tam PBU (pośladki, brzuch, uda)?
fajne ćwiczenia i skupiające się a tych partiach ciała
kiedyś na nie chodziłam + gimnastyka francuska i pilates, ale to była dawno jeszcze w poprzednim miescie
teraz podobno maja zrobić niedaleko mnie siłownię pod chmurką
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto sty 06, 2015 12:32 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥Słodziaki znów str.

Miruś, są takie zajęcia:
- trening obwodowy siłowo aerobowy - czyli to na czym byłam wczoraj, na przemian ćwiczysz na maszynie i na takiej platformie (do skakania, biegania w miejscu, jakieś wyrzuty kolan czy coś)
- trening obwodowy wzmacniający - nie wiem, nie byłam, ale zamierzam się wybrać
- stretching, czyli rozciąganko
- CelluStop, z piłkami dużymi, coś ala pilates
- Zdrowy Kręgosłup, czyli na mięśnie pleców
- Zumba
- joga (ale to rano)
- Latino, takie jakby zumba level wyżej, bo są kroki z tańców właśnie typu salsa, czacza itp.

Spilett

Post » Wto sty 06, 2015 12:40 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥Słodziaki znów str.

Spilett pisze:Miruś, są takie zajęcia:
- trening obwodowy siłowo aerobowy - czyli to na czym byłam wczoraj, na przemian ćwiczysz na maszynie i na takiej platformie (do skakania, biegania w miejscu, jakieś wyrzuty kolan czy coś)
- trening obwodowy wzmacniający - nie wiem, nie byłam, ale zamierzam się wybrać
- stretching, czyli rozciąganko
- CelluStop, z piłkami dużymi, coś ala pilates
- Zdrowy Kręgosłup, czyli na mięśnie pleców
- Zumba
- joga (ale to rano)
- Latino, takie jakby zumba level wyżej, bo są kroki z tańców właśnie typu salsa, czacza itp.

to tam gdzie ja chodziłam były inne, m.in te o których pisałam od jakiegoś czasu wprowadzili zumbę, koleżanka z którą tam bywałyśmy nadal tam chodzi, nawet wyjeżdżają z zumbą na jakieś konkursy czy coś podobnego
Obrazek

mir.ka

Post » Wto sty 06, 2015 21:06 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥Słodziaki znów str.

Szukam jakiegoś szybkiego i w miarę prostego przepisu, żeby jutro po pracy machnąć obiad na 3 dni i żeby był spokój. Ktoś ma jakieś sprawdzone pomysły?

Spilett

Post » Wto sty 06, 2015 21:23 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥Słodziaki znów str.

Propozycja obiadu - bigos.
Jednego dnia jesz z chlebem, drugiego z ziemniakami, trzeciego z makaronem jako łazanki. Względnie któregoś dnia zjadasz zawinięty w naleśnik a'la krokiet. :mrgreen:

Pozdrawiam ćwiczącą. Ja już od kilku miesięcy trenuję slim gym (takie połączenie siłowni ze stepem i zumbą). U nas trochę taniej, karnet open 60 zeta za miesiąc. No i trochę efektów jest, jedne porcięta na mnie tragicznie wiszą (zawsze były troszkę za duże, ale teraz są sporo za duże).
Aha, a najlepsza dieta to ŻP+LK+RD
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sty 06, 2015 21:33 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥Słodziaki znów str.

No widzisz Marlenka, tylko na przygotowanie bigosu trzeba trochę czasu poświęcić, a ja chciałam coś, co ogarnę w pół godziny... mam książkę kucharską, ale tam są takie przepisy, że albo bardzo długo się je robi, albo składają się z rzeczy których nawet nie umiem wymówić. Chyba jak zwykle skończy się na ryżu z warzywami :(

A co to ŻP+LK+RD?

Spilett

Post » Wto sty 06, 2015 21:37 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥Słodziaki znów str.

Się nie znam .
Wiec sie tylko przywitam :mrgreen:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto sty 06, 2015 21:40 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥Słodziaki znów str.

Idę spać, może potem mnie oświeci. Jutro do pracy...

Dobranoc :1luvu:

Spilett

Post » Wto sty 06, 2015 22:11 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥Słodziaki znów str.

Spilett pisze:No widzisz Marlenka, tylko na przygotowanie bigosu trzeba trochę czasu poświęcić, a ja chciałam coś, co ogarnę w pół godziny... mam książkę kucharską, ale tam są takie przepisy, że albo bardzo długo się je robi, albo składają się z rzeczy których nawet nie umiem wymówić. Chyba jak zwykle skończy się na ryżu z warzywami :(

A co to ŻP+LK+RD?

Żryj Połowę + Licz Kalorie + Rusz D.pę :mrgreen:

Ugotuj rosół na kurczaczej nodze, jednego dnia jesz rosół, drugiego przerabiasz na pomidorową, trzeciego zjadasz nogę kurczaczą.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sty 06, 2015 22:13 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥Słodziaki znów str.

MB&Ofelia pisze:
Spilett pisze:No widzisz Marlenka, tylko na przygotowanie bigosu trzeba trochę czasu poświęcić, a ja chciałam coś, co ogarnę w pół godziny... mam książkę kucharską, ale tam są takie przepisy, że albo bardzo długo się je robi, albo składają się z rzeczy których nawet nie umiem wymówić. Chyba jak zwykle skończy się na ryżu z warzywami :(

A co to ŻP+LK+RD?

Żryj Połowę + Licz Kalorie + Rusz D.pę :mrgreen:

Ugotuj rosół na kurczaczej nodze, jednego dnia jesz rosół, drugiego przerabiasz na pomidorową, trzeciego zjadasz nogę kurczaczą.

A jak wyciągniesz przed odprawieniem zje kot nogę :lol: i nie bedziesz sobie miała do zarzucenia ze zjadlas wiecej niz przewidziane :D :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto sty 06, 2015 23:43 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥Słodziaki znów str.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro sty 07, 2015 0:34 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥Słodziaki znów str.

:DD Ale piszecie ;)
Na trzy dni to w moim mniemaniu za długo, ja nie ruszam jedzenia po trzech dniach - no chyba że było nie wyciągane z lodówki i nie podgrzewane ani razu.
W pół godziny to robię zupę, ale ona jest tak dobra i nie idzie się nią nasycić na długo, że jem tą na okrągło nawet bez podgrzewania.

To pomidorowa najszybsza:
Wrzucasz łyżkę masła lub oleju i na to koncentrat pomidorowy i trochę to podsmażasz. Możesz dodać przyprawy. Po 5-10 min zalewasz wodą i zagotowujesz. Ja daję koperek ( ale nie zawsze), warzywko, pieprz, paprykę czerwoną słodką i ostrą, magii a czasem troszkę cukru (zależy od koncentratu). Jak się zagotuje to mieszam śmietanę i łyżkę (zależy jak duży gar) mąki z wodą i jak się połączy to hartuję gorącą zupą a potem dodaję to do zupy. W tym samym czasie obok gotujesz makaron lub ryż. Doprawiasz jeszcze jak potrzeba, gotujesz 5 min i podajesz. Cała zupa to około 30 min - zależy od tępa zagotowania wody :D :D Ale ostrzegam bardzo wciąga :kotek:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

[poprzednia][następna]