STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 03, 2015 14:37 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

Kciuki mocne :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob sty 03, 2015 14:45 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

takie wieści z nowym rokiem , ale tuszę ,że to wedle tej zasady: złe dobrego początki -niechaj tak będzie :ok: :ok: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob sty 03, 2015 15:18 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

Mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Oliwkę.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Sob sty 03, 2015 15:55 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

:( Trzymamy :ok:
kicikicimiauhau

Post » Nie sty 04, 2015 12:47 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

Za Oliwke :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Nie sty 04, 2015 21:58 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

jak Oliwka ? :(
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon sty 05, 2015 21:07 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

właśnie?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto sty 06, 2015 11:52 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

jest lepiej :201413 , ale ciiiiiiiiii :wink:
później napiszę więcej bo teraz zdezynfekowałam całe mieszkania , głównie pokój Oliwki i pędzę na bardzo ważne "zebranie"
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto sty 06, 2015 12:00 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

noooooooooo :D :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto sty 06, 2015 12:12 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

MałgosiaZ pisze:jest lepiej :201413 , ale ciiiiiiiiii :wink:
później napiszę więcej bo teraz zdezynfekowałam całe mieszkania , głównie pokój Oliwki i pędzę na bardzo ważne "zebranie"

to my po cichutku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :201461 :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto sty 06, 2015 20:38 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

W sobotę po południu stwierdziłam brak gorączki. Ale apetyt nie wrócił :? . W nosku mniej flukania.
Pierwsza pełna micha surowej wołowiny została dosłownie wchłonięta w niedzielę o 19.00 :D . Nosek zimny.
W poniedziałek rano poprawiła rosołkiem z kurczaka :D .Nosek zimny.
Niestety po powrocie z pracy nie zastałam w kuwecie ani siku ani kupy. A to już tydzień jak kupy nie było. Nosek zimny .
Zanim doszłyśmy do lecznicy - dużo siku zrobione w podkład (dobrze że wkładam do śpiworka).
A w lecznicy poprosiłam p.doktor aby odrzuciła myśli o fipie bezwysiękowym i posłuchała o tym , co zaobserwowałam:
1) kiwanie główką (właściwie wodzenie) zaczyna się w stanie emocji, zdenerwowania tak jak np wizyta w lecznicy i jest od strony prawej do środka i znów do prawej ale nie idzie w lewo, tak jakby nie przekraczała niewidzialnej linii
2)w lewym oczku praktycznie już nie widać przekrwienia natomiast w prawym nadal jest
3) Oliwka kuli i częściej drapie prawe uszko , wcześniej doktor usuwała z niego jakąś wydzielinę (nie świerzb)
4)z prawej strony mała ma lekko wysuniętą dolną szczękę ,dolny kieł wychodzi na górną wargę. Może to być wrodzona wada zgryzu lub też skutek uderzenia
I katar , który tak naprawdę siedzi gdzieś głęboko i wcale nie wychodzi.
Doktor małą obejrzała pod kątem moich obserwacji i rzeczywiście - prawe uszko bolesne i zatkane jakąś twardą wydzieliną , która wcale nie dawała się odmoczyć i usunąć.
Moim zdaniem , Oliwka ma uraz z prawej strony(z tej mogła być uderzona) , być może nadal duży obrzęk , jakieś uszkodzenie . I to jest przyczyna jej złego stanu , który powraca cyklicznie :
-wysoka temp , coś blokuje górne drogi oddechowe , wkracza antybiotyk , po jakimś czasie spadek temp, flukanie w nosie , cały czas brak wypływu , zaczyna się kichanie , znów wysoka temp itd zmiany antybiotyków które pomagają na krótko, bo wydzielina nie ma ujścia . No i gromadzi się także w uszku. Jeśli jest to jakaś bakteria (a może tak być) to może wreszcie coś ją wytłucze : steryd , unidox, cykloferon albo wszystko razem.
Jest dobrze :ok: . Mała je , nie ma wysokiej temp , w nosku nie jest najgorzej aczkolwiek cały czas "coś" słychać.
Mój plan : jutro usg , następnie zapisuję ją do neurologa dr Ady , robimy też rtg główki .
Wszystkie porady i sugestie mile widziane :wink: .
I jeszcze jedno : skoro kupy tyle czasu nie było mimo podawania parafiny - doktor zaleciła laktulozę. Nie bardzo wierzę w jej działanie , nie pomogła żadnemu mojemu kotu ani nikomu ze znanych mi osób. Ale cóż "tonący brzytwy się chwyta" . Wracając z lecznicy z Oliwką na ręku ( w śpiworku) wstąpiłam do apteki i lactulosum nabyłam . Gdy dotarłyśmy do domu , w śpiworku była kupa :ryk: . Tak więc laktuloza mimo iż nie użyta- zadziałała . Zwracam honor lactulosum :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto sty 06, 2015 20:45 Re: STARE , KALEKIE w schronie- mamy poprawę u Oliwki

super wieści~!
A u mni ZAWSZE i u KAŻDEGO laktuloza działa :) spożyta :)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sty 07, 2015 20:37 Re: STARE , KALEKIE w schronie- mamy poprawę u Oliwki

czarno-czarni pisze:super wieści~!
A u mni ZAWSZE i u KAŻDEGO laktuloza działa :) spożyta :)

Kciuki za Oliwkę!
Nigdy nie przestałam w nią wierzyć, oraz w Małgosię :)

A odnośnie zatwardzenia, to u mnie na chacie działa na to niezawodnie Felix, Whiskas i Bozita :D
Bo te karmy tak pachną, że moje koty zżerają je łapczywie i od razu lecą do kuwety :D
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Czw sty 08, 2015 0:47 Re: STARE , KALEKIE w schronie- mamy poprawę u Oliwki

Cieszę się, że Oliwka lepiej. Grunt to diagnoza, czeka Was dużo biegania po specjalistach, stres dla Oliwki, ale przynajmniej będzie wiadomo, co się dzieje w tym ciałku.
Kciuki :ok:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pt sty 09, 2015 7:15 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Agneska pisze:Malgosiu, jeszcze sie soba nacieszycie, jeszcze pobedziecie razem. Oby jak najdluzej! :)

Te słowa stały się prorocze :201461 .
Trzymam się ich każdego dnia .
Agnesko - dziękuję :D .
Dziękuję Wam wszystkich , bo dobre i ciepłe myśli Dziaduniowi bardzo pomagają :wink: .
Rok to bardzo długi czas . Ani ja ani weci nie spodziewaliśmy się ,że Dziadunio Smerf tak długo będzie z nami. To naprawdę bardzo stary kotek , bardzo schorowany , który ma masę zmian nowotworowych. Ale poznał cały roczny tryb życia mojego domu i to dla mnie ogromna radość :201413

Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

[poprzednia][następna]