S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 03, 2015 16:07 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Kamakolo pisze:Możemy już chyba zdjąć Mirandreka z tablicy na "Przystanku schronisko"? Nie wiem kto tam administruje? Piotr? Maciaszek?
Ja prowadzę psiaki, ale jakby była kiedyś potrzeba do kotów zajrzeć, to mogę :)

Wszystkiego dobrego na Nowy Rok :)!

maciaszek

Od: Sob sie 04, 2007 13:23

Post » Sob sty 03, 2015 17:07 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Dziś do domku poszły cztery koty: czarny zarezerwowany z terminem na 2-01-2015 ( dzis przyszedł pan z prosbą o przedłużenie rezerwacji do 7-01-2015, ale bezczelna byłam :oops: i pan zabrał kotka dziś, w popłochu) - obawiam się czy pan da radę, bo kociak bardzo się zdenerwował ( ja naprawde nie mam pamięci do imion :oops: - dziewczyny ratujcie!) i trochę dał popalić na sam koniec.

Poszła trikolorka/szylkrecia Youmi? z jednym fatalnym, niedowidzącym oczkiem, zabrali mocno starsi ludzie, mam nadzieję, że sie trochę "przyłożą" do wyleczenia tego oczka, bo mozna je jeszcze próbowac ratowac, no ale tego sie nie dowiemy....

Na sam koniec poszła parka: siostry z działek, (były trzy, ale jedna po długiej walce umarła-Salinka)) - obie wzięła bardzo fajna para młodych ludzi. W kwietniu idziemy do nich na kawę, żeby sprawdzic czy osiatkowali balkon :mrgreen:

Dzisiejszy odcinek sponsorowała literka : M jak Marta, która osobiście wciskała ludziom koty z wielkim zaangażowaniem i sukcesem :wink:

Na poniedziałek szukuje się wielka niespodzianka - trzymajcie sie stołków: do domu idzie RAMISIA! Zaryzykuja dwie młode dziewczyny, zostały jednak poinformowane, ze to nie jest łatwy kot. I ma isc srańca mała z działek (popożarowa) - poszłaby dziś, ale panie nie miały przy sobie dokumentów :roll:

Do domu poszła też pięciomiesięczna (483/14) zwrócona pare dni temu z powodu alergii: byli państwo przyprowadzili "swojego" ludzia, który koteczkę zaadoptował.

Mamy też zwrot: bury chłopak z byłym nr 384/14 (ale mogłam sie pomylic) - kilkuletni buras, zwrócony bo atakował i ludzi i koty - siedzi w klatce nr 23
I są dwa nowe: około pięciomiesieczne, bury i czarny, ponoc znalezione na na smietniku i dziwnym trafem "znalazcy" mieli przy sobie transporter. Kociaki są miłe, zadbane, kochane, zaszczepić i sio do adopcji....

A! I Gubus nie najlepiej - Milva go dziś prała, bo znów ma s.akę :cry:

I jeszcze z prezentami przybyła osspdg :ok: przynosząc dobra wszelakiego mnóstwo ( niestety zapomniała o cukrze :smokin: , rzekłabym: tradycyjnie).

Tyle, ale mam sklerozę, proszę mnie naprostowac....
Ostatnio edytowano Sob sty 03, 2015 18:15 przez Kamakolo, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob sty 03, 2015 17:38 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Zapasy cukru macie jak na wojenne czasy! ;p Ale OK - następnym razem przywiozę Wam całe 5 kg w jednym opakowaniu. Wystarczy na wojnę trzydziestoletnią! :D

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Sob sty 03, 2015 18:17 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

osspdg pisze:Zapasy cukru macie jak na wojenne czasy! ;p Ale OK - następnym razem przywiozę Wam całe 5 kg w jednym opakowaniu. Wystarczy na wojnę trzydziestoletnią! :D

Jak mówi me dziecię: lajkuję Cię :ok:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Post » Sob sty 03, 2015 20:10 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

No ten cukier noo :lol:

Czarny młody roczny coś co pisała Kamakolo że domku rezerwacja to Melicher.
Tri co poszła to Kijomi (się czyta) ona już była wstępnie zaklepana to chyba ci sami
Działkowe dziołszki Sakiko i ee Santia? Super fajne, dobrze że dały radę z katarkiem i domek nadszedł

Ramiśka nooo :ok: :ok: kciuki wielkie bo to że taką przeszłość i reputację ma to jednak musi się znaleźć ktoś kto się nie ulęknie a spróbuje
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob sty 03, 2015 21:04 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

eee a ten kocur Jurgen taki biały prawie cały dalej domku nie znalazł??? :o

Szansę na domek ma też Maxio, dowiemy się więcej w przyszłym tygodniu. Domek ma już dwa koty, w tym jednego od nas i jest zachwycony Maksiem. Chce się dokocić, zdaje sobie sprawę, że Maksik to miziak ale i charakter ma :) Domek był też na chwilę na akcji w galerii katowickiej :P Zobaczymy :wink:

numeru 384/14 patrząc po kociastych etc nie kojarzę :oops:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob sty 03, 2015 23:27 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

adopcyjnie był dzisiaj fajny dzień :D
najbardziej się cieszę ze wspólnego domu dwóch działkowych koteczek- bardzo je polubiłam i były tak mocno ze sobą związane, że nie miałam sumienia polecać jednej.

Z tymi mocno starszymi ludźmi Sylwia nieco przesadziła, to były mama i córka, więc córce do geriatrii jeszcze trochę brakuje :wink:

Zuzka się obraziła i nie chciała wyjść z klatki
darła się i syczała na nas.Uznała, że tylko Mała ma prawo ją wypuścić :twisted:

i trochę OT
Olga, ja nadal żywię się głównie Twoimi makówkami 8) .
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob sty 03, 2015 23:44 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

TanundA pisze:nowy - 384/14
płeć ?
od 14 10 w schr

Obrazek

wyczytałąm, że ma na imie TORO. czy to był na pewno on? :|

EDIT

znalazłam go w poście pamięci, a więc to nie on :(
Obrazek

Tofinek

Od: Nie wrz 21, 2014 19:06

Post » Nie sty 04, 2015 14:19 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Z numerem to zapewne przekłamanie - podawała mi "z głowy" pani Urszula, więc obie możemy się mylic :-(
Obrazek

Kamakolo

Post » Nie sty 04, 2015 16:32 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Dla wszystkich, którzy nas podczytują :D

Tym razem NIE POTRZEBUJEMY cukru :smokin:

Szukamy : http://sklep.sigmed.pl/product_info.php ... ts_id=7601 dla naszego Mirandera. Ma astmę :evil:

Przyjmiemy lub odkupimy jako Fundacja.
Obrazek

Kamakolo

Post » Nie sty 04, 2015 17:06 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Kamakolo pisze:Dla wszystkich, którzy nas podczytują :D

Ale i tak Wam przywiozę!!! :P

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Nie sty 04, 2015 17:08 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

trzeba kupic koniecznie ten inhalator
to pewne ze to astma?

dziękuję Wam za ogarnięcie tylu adopcji
cieszą w tym nowym roku :ok:
jutro poobdzwaniam ludzi
wiem też ,ze jest nowy jakis persiak

wróciłam zmeczona fizycznie :)
ale super było
na nartach też pojeździłam :mrgreen:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie sty 04, 2015 19:46 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Szukamy : http://sklep.sigmed.pl/product_info.php ... ts_id=7601 dla naszego Mirandera. Ma astmę :evil:

A może coś takiego?
http://www.doz.pl/apteka/p9792-Babyhale ... _rozmiar_2

Jest wątek gdzie piszą, że zdał egzamin
viewtopic.php?f=1&t=149842

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie sty 04, 2015 20:31 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

to można zamówić na tej stronie, czy trzeba być wetem ?
muszę pogadać o Szkaradzi, może to by jej pomogło w takich silnych atakach duszności, tabletek jej się wtedy na da podać.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pon sty 05, 2015 10:03 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

[poprzednia][następna]