ŚLEPACZKI cz.VIII PROSIMY O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 31, 2014 12:06 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

morelowa pisze:Faktycznie , to duża radość, że taki kontaktowy :D
Kociewkratkę, czy ci, których masz w podpisie to Twoi pozostali rezydenci?

kontaktowy jest aż nadto - 3/4 nocy przegadaliśmy, dawaliśmy sobie buziaki i w końcu zmęczomy usnął wtulony w moja twarz :love:
tak kotuchy w podpisie to moi rezydenci :201479

Katia K. - jeśli znalazłaś zdjęcie kociaka z niedowładem tylnich nóżek na profilu Fb Fundacji Felis - tam gdzie kociak wraca z adopcji to tak to miał być nasz kotulek, niestety jak widać tamta adopcja zakończyła się zwrotem :(
teraz już niestety za późno - nie możemy przynajmniej w tej chwil dać tamtemu malcowi domku, za duże obciążenie dla naszych rezydentów
a pewnie Piracik miał być nasz

trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: za domki dla małych ukraińców :)
dziewczyny błyskawicznie działacie skoro domki sa juz na horyzoncie!

ehhh moje serce ma ta mała szylkretka :love:

zakończył sie juz jeden bazarek - podajcie mi proszę konto do wpłaty na kociaki donieckie :201461
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Śro gru 31, 2014 12:49 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

Och, jaka szkoda tamtego od łapek :(
Kociewkretkę, nie masz swojego wąta i nie ma gdzie poczytać o Twoich kotkach?? 8O
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro gru 31, 2014 12:55 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

Niniejszym wpisujemy w poczet zacnego grona Ślepaczków

Farciarza u Agneski Obrazek :1luvu:

oraz
Piracika u KatawKratkę Obrazek :1luvu:

viewtopic.php?p=10919996#p10919996
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Śro gru 31, 2014 13:16 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

Lecę przekazać Fartkowi, że wreszcie znalazł się Klub, który przyjął jego kandydaturę. :1luvu:
Mimo że to tylko półSleptak. :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro gru 31, 2014 15:43 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

Przycupniemy cichutko w kąciku :kotek:
Podczytujemy Was od dłuższego czasu, a latem tego roku doświadczyliśmy sporej przyjemności : nasza mała tymczasia bez oczka znalazła dzięki ogłoszeniu na Waszym FB domek. Być może pamiętacie Lenkę, gówniarza po KK, która po zabiegu od razu trafiła do mnie na DT. Nie zdążyłam jej zrobić ogłoszeń, była tylko na Waszym FB i Ja Pacze Sercem. Jej aktualny domek stały właśnie u Was ją wypatrzył. Pozdrawiamy serdecznie ciocię Jerzykówkę, co osobiście domek odwiedziła i pobłogosławiła :1luvu:
Dziś Lenka wraz z również jednooczką rezydentką są tak ze sobą zżyte, że czasem całkowicie lekceważą obecność Dużych i ich uczucia :mrgreen:
To Lenka aktualnie,ta mniejsza :ok:

Obrazek

Obrazek

A u mnie w domu mieszka banda Ich Troje, wśród nich Bianka , półślepka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jej historia jest typowa : nieśmiała kicia uciekająca przed człowiekiem, sparaliżowana ze strachu przed jego dotykiem, trafiła z ulicy do schroniska. Wypatrzyłam ją na stronce schroniska w Katowicach w 2012 roku, gdy odeszła moja ukochana kicia. Szukałam jakiejś bidy , trafiłam na jej opis i uparłam się :" to Ona". Jechałam po nią z obawą ,żeby nikt mi jej nie sprzątnął sprzed nosa, bałam się ,że taka delikatna kicia może mieć wielu amatorów. W schronie mi dziewczyny powiedziały, że siedzi w nim już 1,5 roku :evil: , bo nikt nie chce kota płochliwego, na dodatek z widocznym defektem. Jakim defektem, się pytam? Kto i gdzie tu widzi jakiś defekt :strach:
Z czasem okazało się, że owszem, na ręce nie przyjdzie, za to do łóżka na klatę, jak najbardziej. Powracające bez końca zapalenie dziąseł skłoniło nas do usunięcia ząbków. Jeszcze tego samego dnia dorwała się do suchego i nie odpuściła , dopóki nie wyczyściła miski. :ok: Teraz często widzimy uciekający jej języczek, który dodaje jej uroku :201461
Jest najgrzeczniejszym, najcudowniejszym, kompletnie niekłopotliwym kotem, jakiego mam. Wdzięczna, przytulasta i liżąca po łebkach pozostałe potwory.
Była konsultowana u dr Garncarza, który określił zmiany w oku jako głębokie i nieodwracalne pozostałości po KK. Bianka nie widzi na to oko , a ponieważ wciąż je mruży, to bałam się , że cierpi. Teraz już wiemy ,że to jej nie boli, choć pierwszy weterynarz , jakiego odwiedziłam z nią uznał ,że można wlać jej do oka atropinę i spróbować porozrywać zrosty albo, jeśli odczuwam dyskomfort patrząc na nią , on może to martwe oko usunąć. Nie napiszę , co mu powiedziałam, bo tego żaden admin nie zniesie. :mrgreen: Najbardziej chce mi się śmiać, gdy gania się z innymi kotami i chowa się za pufą, potem wystawia to oko, na które nie widzi i próbuje wielce zobaczyć, gdzie jest reszta stada :ryk:
Więc Bianutka zaszczyca mnie swoja obecnością i pozwala się kochać bezgranicznie. Czuję się zaszczycona, że darzy mnie zaufaniem. :D
Ponieważ z reguły mieszka u nas jakiś tymczasek, to Bianka często się nim opiekuje, tak jak teraz, dba , jak umie, o 13-letniego kocurka z niewydolnością serca. Są do siebie podobne wizualne i zawsze się rozczulam, jak śpią przytulone do siebie.
Zatem pozdrawiamy Klub, bo się czujemy z nim związani i przy okazji życzymy wszystkim obecnym oraz przyszłym podopiecznym najlepszych pod słońcem domków i zakochanym po uszy w nich ludzi, a opiekunom samych radosnych chwil. :1luvu:
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Śro gru 31, 2014 22:42 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw sty 01, 2015 18:33 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

też sobie przycupnę
----------------------
Obrazek życzy Totusia
... i mry NowoRoczne!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pt sty 02, 2015 9:36 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

Co u ukraińskich kotków?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sty 02, 2015 10:19 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

Co słychać naszych małych Ukraińców?
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Pt sty 02, 2015 11:21 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

hutek pisze:Co słychać naszych małych Ukraińców?

Brusik jedzie do DT do Łodzi i jeszcze jedna koteczka co jest w kotulni będzie mieć DT :)
A co do reszty do musi Asia napisać albo Marta.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt sty 02, 2015 11:30 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

Oby tak i następne znalazły domy, choćby DT!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt sty 02, 2015 13:38 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

Mali Ukraińcy mają się świetnie.
Wczoraj miały gości, odwiedziła nas Daria, która tymczasuje Buczka i jej mama.
Mama rozmawiała z kotami po rosyjsku! :)
Brakowało rąk do głaskania.
Gdyby ktoś był w okolicach Poznania i chciał obejrzeć obcokrajowców- zapraszamy! Dzieciaki się ucieszą, przytulania nigdy dość.
:201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461
A tu niepublikowane jeszcze nigdzie fotki:
Niebieska szylkretka
Obrazek
Puszystek
Obrazek
Trójłapek, największa gaduła
ObrazekObrazek
Stefanek
Obrazek

martazd

Od: Nie lis 04, 2007 23:46

Post » Pt sty 02, 2015 13:41 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

Ode mnie głaski tylko niestety na odległość ale myślę o Was ciepło :1luvu:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pt sty 02, 2015 13:52 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- koty z Ukrainy-zapraszamy na nowy wąt

[quote="martazd"]Mama rozmawiała z kotami po rosyjsku! :)

i rozumieją ? :ryk:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

[poprzednia][następna]