" CTM" adopcje i juz sa kociaki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 25, 2014 11:27 Re: " CTM" Cuidamos tu mascota PL,slepaczka zlokalizowana

Och, ruska to bym brała :D
Cieszę się z obrotu spraw z koteczką, oby dała się złapać.

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Czw gru 25, 2014 14:58 Re: " CTM" Cuidamos tu mascota PL,slepaczka zlokalizowana

Pojde nakarmic bezdomniaki i wezme aparat (prezent od kochanego Mikolaja...), wczoraj oczywiscie zapomnialam go wziasc jak malutka wyszla...Ruska obfoce i zaczne porzadnie rozglaszac, moze ktos, cos...on na prawde jest bardzo mily...
Swieta spokojne, choinka znowu zemdlala w nocy, no coz...przeniesiona do pokoju dziecia, moze przetrzyma jeszcze pare dni.

Kitty niesmaowita, musze jej wciaz zakraplac oczka, bo jakos nie chce jej przejsc, a ta bidna nawet "maiu"nie powie...i tak tanczy zeby tylko ja dotknac... 5 stycznia idzie do domku, odliczam dni powoli, z naprawde wielkim smutkiem...brzuch kici nie zmieniony (ani w dotyku, ani w rozmiarze), ciazy nie ma. Domek po zabraniu kici zrobi jej USG jakby co, dla pewnosci przed sterylka (czy trzeba sie spieszyc czy nie).Dzis rano jej sie pomylilo i zamiast wtulic sie w moja reke, zaczela sie ocierac o pysk Sary. Patrzylam na to ze strachem, bo jakby Sara klapnela, byloby po kocie (chociaz nigdy, przenigdy Sara zadnej krzywdy kotu nie zrobila...), Marta polizala ja po glowce (bo Marta w ogole lubi koty, chodzi za Meloslawem i lize go po pupce :D,), Biesia rano strzela ze mna baranki 8O , bede musiala udokumentowac, bo nikt mi nie wierzy.Max grubasek, znakomicie :D zadowolony, bo moze pobiegac z kotami, nie chcial jesc przez caly dzien, wiec zaczelam sie martwic...na szczescie przypomnialo mi sie ze on jada TYLKO z metalwych misek, ech...

Dzis znowu rusek mnie przywital :)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

czarnykapturek

Od: Pt wrz 21, 2012 18:54

Post » Sob gru 27, 2014 15:33 Re: " CTM" Cuidamos tu mascota PL,slepaczka zlokalizowana

Jest zle, jest wstretnie, jest podle i mam dosc.

Bigotella (slepotka), jest zlokalizowana (mniej wiecej), poniewaz w obszarze poszukiwan jest kilka kotow "tygrysich", panstwo NIE MOGA byc pewni 100 x 100 ze jest wsrod nich slepaczka. Poprosilam, zeby zrobili zdjecia z flashem, wtedy bedziemy miec pewnosc (poznamy po uszku i oczkach). Wiec jesli chodzi o zgube, stoimy w miejscu. Caly czas po glowie mi chodzi studzienka sciekowa...powiedzialam o tym Ignacio, beda sie przygladac, ale obawiam sie ze bez wejscia do kanalow sie nie obedzie.

Dzis przy karmieniu bezdomniaczkow wyszla "mini Kitty". Obraz nedzy i rozpaczy. Ma cos z lapka, ponadto dziwne oczka (przeziebienie), strasznie chuda. Zauwazylam ze inne koty (czarna i rusek) odganiaja ja od miski. Kicia szuka towarzystwa, ale jest strasznie samotna. Prawdopodobnie nigdy jej nie uznaja za swoja, zawsze bedzie przeganiana i bita. Niech sie dzieje co chce, ale jutro ide ja lapac. Chociaz ma padac...masakra.
Niestety, poniewaz nie zaplacili mi jeszcze za opieke nad Maxem, na koncie zero, bede prosic o pieniadze zeby zabrac mala do weta, tak czy siak przynajmniej dam jej troche ciepla i jedzenie. Odseparuje ja w pokoju corki i bede sie modlic o cud.
Uwierzcie mi ze bardzo ciezko bylo mi odejsc dzis ze stolowki bez kici...
No i rusek dalej na ulicy.
Zalamka totalna.

filmiki (przepraszam za dubbing hiszpanski, ale ruszam koty wsrod tubylcow... :oops: ), fotki za chwilke...

https://www.youtube.com/watch?v=KBNuhmS ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=vMQ8Lvc ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=TboLazl ... e=youtu.be

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

EDIT: LAPIEMY KOTECZKE JUTRO....(ta malutka)

czarnykapturek

Post » Sob gru 27, 2014 17:28 Re: " CTM" Cuidamos tu mascota PL,Mini Kitty FATALNIE

Kciuki za pomyślną łapankę :ok:

wiolka06

Od: Nie paź 10, 2010 19:08

Post » Nie gru 28, 2014 14:11 Re: " CTM" Cuidamos tu mascota PL,Mini Kitty FATALNIE

wpadam poświątecznie poczytać co u Was :201461
jej Mini Kitty wygląda jak Kitty :201465
oczywiście trzymam kciuki za łapankę i Mini Kitty i Ślepotki - wiesz jakoś tak intuicyjnie (jeśli mężczyzna może mieć intuicję - ale myślę że może mieć! ;)) tez bym o tej studzience myślał i tam za nią zaglądał ...
szkoda że dzieli nas taka odległość bo pomógłbym jakoś a tak to mogę popisać i kciuki potrzymać - niestety tylko tyle ...
rusek na filmiku jest bardzo proludzki aczkolwiek ma zdaje się gość i charakterek - szkoda go na dworze, może po świętach coś się z jakimiś domami dla kotów ruszy - oby! :ok:
tymczasem 3mam :ok: :ok: :ok: za :201438
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Nie gru 28, 2014 17:30 Re: " CTM" Cuidamos tu mascota PL,Mini Kitty zlapana

Mam, mam, mam...lalalala, mam Mini Kitty :D
Ale akcja, prawie zeszlam na zawal...do klatki W DOMU przyczepilam sznurek, bo ta mala cholera bardzo jest lekka, i nie wiem czy zapadka by podzialala. Sprawdzalam 4 razy, i system funcjonowal.
Na miejscu myslalam ze d. blada, bo zaczelo padac, i odbywal sie mecz...(obok karmnika, za plotem), koty wystraszone. Przyszedl Rusek, zaczelam go odganiac, zeby nie wchodzil do klatki, do dostalam niezly wp....(z lapy, z lapy). Amanda rzucala mu smakolyki, a ta niebieska krowa chciala wejsc do srodka. Caly czas kicialam do malej, ktora sie pojawila. Mala chodzila dookola klatki, wchodzila, wychodzila, juz mialam ja chwycic za kark normalnie, ale sie powstrzymalam. Wreszcie wlazla, ja za sznurek i...NIC! wiec rzucilam sie jak lwica na jagnie, walnelam reka w klapke, odwrocilam klatke i zamknelam drzwiczki. Wszystko na raz. Oczywiscie wpadlam w bloto, ale glany sa niezniszczalne :D
Na szczescie klatka wytrzymala moje "sztuczki". Kicia jutro do weta na przeglad i badania. Jest odizolowana od grupy. Oddycha dobrze. Klatka zostala otwarta, polozylam jej jedzenie, wode i karton z piaskiem. Nie bede jej zbyt ztresowac dzisiaj.

Wracajac poszlismy zobaczyc kolonie (inna). Wszystko PELNOJAJECZNE (duzy Rusek ma cos z oczkiem), ludzie karmia te kociste i ...juz.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

O slepaczce bede wiedziala cos wiecej jutro....

czarnykapturek

Post » Nie gru 28, 2014 17:56 Re: " CTM" Cuidamos tu mascota PL,Mini Kitty FATALNIE

Trza było brać dwa na raz :ryk:
Żartuję, cieszę się po prostu, że się dała złapać.

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Nie gru 28, 2014 18:08 Re: " CTM" Cuidamos tu mascota PL,Mini Kitty FATALNIE

Bryska4 pisze:Trza było brać dwa na raz :ryk:
Żartuję, cieszę się po prostu, że się dała złapać.

Rusek wejdzie z palcem w...nosie do klatki :D mam nadzieje ze nie wystraszylam kociat dzisiaj tym zamieszaniem...

Stan footer na dzis w domu: 6
(dla Ruska cos sie szykuje, ale ciiiiiii)

czarnykapturek

Post » Nie gru 28, 2014 21:48 Re: " CTM" Cuidamos tu mascota PL,Mini Kitty FATALNIE

super, że masz małą Kitty w domu :ok: :ok: :ok:
opis łapanki faktycznie lekko zgrozą powiewa ;)
najważniejszy jednak jest efekt, że mała jest w domu! :cat3:
Śliczna jest!!!

z ruskiem ciiii - niemniej jednak kciuki trzymam mocno, mocno :ok:
a ten drugi niebieski to taki pulpet, ale oczko faktycznie kiepskie :(

KotwKratke

Post » Pon gru 29, 2014 23:41 Re: " CTM" Cuidamos tu mascota PL,Mini Kitty FATALNIE

co u Was? Jak tam Mini? :kotek:

KotwKratke

Post » Wto gru 30, 2014 17:49 Re: " CTM" Cuidamos tu mascota PL,Mini zlapana

Bylismy wczoraj u weta, MINI jest...zdrowa :) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ma tylko katarek, ale coz tam katarek, juz daje jej antybiotyki :) troche swiszczy przy oddychaniu, ale jest lepiej. Wazy 1.900 czyli nic, sama skora i kosci, ma duzo futra dlatego wydaje sie wieksza, wiek okolo 4 miesiecy.
Wczoraj musialam ja nakarmic, bo wydawalo mi sie ze nic nie zjdala, kupilam sloiczek "ryz z kurczakiem" i wielka strzykawe, cos tam przelknela, ale jak otwierala buzie, poczulam zapach paszteciku, ktory jej zostawilam, wiec na pewno zjadla. Troche czulam sie jakbym jakas kaczke napychala, ale strasznie sie balam ze ze strachu nie bedzie jadla...Rano NA WLASNE OCZY widzilam jak wcina karme, wiec WIEEEEELKIE UF!

Wrocilam dzis z pracy, qpka w kuwecie, smierdzaca i rozlazla. Kota byla sama w pokoju, wiec na pewno to jej, uf po raz drugi! zadnych zyjatek w odchodach, wiec jest ok.

No i przyszla do nas Boticas, niesmiala czarnulka. Oczywiscie skryla sie pod lozkiem, juz ja wyciagnelam :) syczy jak waz ale na rekach wydaje sie "zdechlym tulipanem" (jesli mozecie cos takiego sobie wyobrazic :D)

Max ma cos z oczkiem, troszke mu ropieje...leja sie z Meloslawen caly czas, qiec pewnie cos mu wpadlo. Na razie nie panikuje, przemywam sola fizjologiczna.

DOM ZAKOCONY NA MAXA, FOOTER SZTUK 8 (I DWA PSY)

Wlasnie dostalismy wiadomosc ze po "naszym" parku jakis owczarek sie blaka, Tz poszedl zobaczyc o co chodzi.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

czarnykapturek

Post » Wto gru 30, 2014 18:47 Re: " CTM" Cuidamos tu mascota PL,Mini zlapana

Piękna kudłata. :lol:
Teraz trzymam kciuki za dobry dom dla niej i niebieściucha :ok:

wiolka06

Post » Wto gru 30, 2014 18:54 Re: " CTM" Cuidamos tu mascota PL,Mini zlapana

dziekujemy :)

czarnykapturek

Post » Śro gru 31, 2014 14:55 Re: " CTM" Cuidamos tu mascota PL,Mini zlapana

Jest malzenstwo, ktore chce ruska. Wydaja sie w porzadku, osiatkowali balkon, nakupowali rzeczy i chca kota. Fajnie, prawda?
Wzielismy dzis klatke, polska kielbase i na lowy.
Jak rozkladalimy przynete, podeszli do nas panstwo, ktorzy karmia koty z tej koloni. Zapytali sie na jakiego kota polujemy, no to odpowiedzialam, ze na szaraka tym razem :mrgreen: .Panstwo byli zaniepokojeni bo nie widziel dawno Mini. No, pewnie, bo Mini jest ze mna-mowie. Ale sie ucieszyli! widocznie wielu ludziom ta kicia chodzila po glowie.
Dobry humor szybko sie skonczyl, bo panstwo powiedzieli, ze Ruska nie ma. Jak to nie ma?-pytam. Ano nie przyszedl na sniadanie, a zawsze przychodzil. Wydalo mi sie to bardzo dziwne, bo Rusek rzeczywiscie zawsze byl w poblizu. Jak ktos wolal koty, lecial ile sil w grubych lapkach. Nawet jak nie chcial jesc. Przywitac sie, popatrzec, pozaczepiac. Ale byl.
Rozlorzylysmy klatke i kiciamy. Ruska brak. Przyszla bialo-czarna, przyszly dwa czarnuszki. Rusek nie.
Przestraszylysmy sie nie na zarty. Zadzwonilam do karmicielek i spytalam, czy byl rusek w nocy. No byl. Jadl i wygladal dobrze.
Na prawde mnie to podlamalo. Przez dwie godziny chodzilysmy po osiedlu i kicialysmy. Chodzila za nami koteczka (filmik), bardzo zabawowa, taki maly pajac :D
Niestety odkrylysmy MASE kotow miedzy blokami, ale nie naszego kochanego Ruska!!!!
No gdzie on sie podzial?
Niestety domek smutny, ale wyrozumialy. Pojutrze lece go szukac (poszlabym jutro, ale po nocnych wystrzalach watpie zeby ktorykolwiek sie pojawil, chociaz...w sumie to moge zerknac, prawda?)
Spotkalismy tez Mami, prawdopodobnie bedzie DT dla niej....

Obrazek Obrazek

https://www.youtube.com/watch?v=_pOcWfE ... e=youtu.be

Filmik z glownym bohaterem: grubym Ruskiem

https://www.youtube.com/watch?v=1nmLcga ... e=youtu.be

Nie wiem nic o slepaczce, z domkiem sie rozmijamy telefonicznie.

Mini calkiem niezle jesli mozna tak powiedziec, juz zaczel asie powoli myc! je sama (na pewno). Wzieta na rece, na kolana...usypia! 8O Poniewaz musze jej dawac antybiotyk i troche wyczyscic, przy okazji daje jej buziaczki, a co :) Wczoraj zawinelam ja w bluze i zanioslam na "salony". Malutka siedziala sobie grzecznie. Nawet jak byla u Tz nie panikowala. Troche ja wkurzyla Sara, bo wiadomo, duzy pies, duzy nos...ale odbylo sie bez wiekszej paniki. Dzisiaj musialam ja "wylizac" (umyc mokrym wacikiem), to patrzyla mi w oczy, usmiechala sie po kociemu. Polozylam ja na lozku, a ta podbila moja reka, ktora ja glaskala.Nawet wypiela dupeczke :D

Obrazek Obrazek

Niech ten rok sie juz konczy!

EDIT: w czasie kiedy pisalam ten post, zadzwonila do mnie karmicielka. Powiedziala ze zobaczyla Ruska na ulicy! cos mu sie stalo w lapke. Wziela trasporter i zeszla po niego. Wsadzila kota do srodka i zaniosla do weterynarza 8) . Z lapka nic zlego, prawdopodobnie jakies uderzenie, kotek jest negatywny :D
Powiedziala ze teraz kicia odpoczywa w domu.

No k.wa, czyli jednak jest dobrze :D

czarnykapturek

Post » Śro gru 31, 2014 17:37 Re: " CTM" Cuidamos tu mascota PL,Mini zlapana

Super :D

wiolka06

[poprzednia][następna]