Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 25, 2014 18:46 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Takie niewesołe są te Święta.
Po raz pierwszy od 10 lat bez Kropci.

U nas też :(
A dzisiaj dokładnie 3 lata jak moja białaczkowa Niunia odeszła :(
była ze schroniska Orzechowcach http://img255.imageshack.us/img255/1695 ... izexm0.jpg Joako zapewne pamięta Orzeszka,
i u mnie http://wstaw.org/m/2014/12/20/DSCN3148.JPG
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw gru 25, 2014 21:44 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Była piękna.

Trzy lata - a jednak nadal boli.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt gru 26, 2014 2:53 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Była piękna.

Trzy lata - a jednak nadal boli.

No właśnie nadal nas boli, a drugi bydlak powie, że łopatą i do piachu viewtopic.php?f=1&t=166667
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon gru 29, 2014 10:57 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

... i po Świętach.

A jak tam Kropcia i Czaruś? Mikołaj preznety przyniósł kociejstwu? Śnieg na tarasie ziębi łapki?

Orzechowce... trudno zapomnieć ten dramat. Niunia, była taka piękna.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pon gru 29, 2014 13:14 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Joako pisze: A jak tam Kropcia i Czaruś? Mikołaj preznety przyniósł kociejstwu? Śnieg na tarasie ziębi łapki?

No właśnie, też jestem ciekawa co też dostały w podarunku na gwiazdkę koteczki. :wink:

U nas zimno, koty pobiegają i niedługo wracają bo zimno w dupencję.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon gru 29, 2014 19:17 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Powiem Wam, że nawet nie chce mi się żartować.
Czekam tylko, żeby ten rok wreszcie się skończył, po prostu odliczam godziny do 00.00 1-go stycznia.

Z pierwszego na drugi dzień Świat rozwinęło mi się gigantyczne przeziębienie, taka grypa bez gorączki. Przez sobotę i niedzielę zużylam do nosa dwie rolki papieru toaletowego Foxy "MEGA rolki bez końca ", to daje wyobrażenie. I w ogole ledwo żyłam. Dzisiaj jest trochę lepiej - z nosa się już nie leje, za to dusi.

No i żeby była pełnia szczęścia, to także 26 grudnia padł mi komputer. Był poleasingowy, ale w końcu Dell i kupiony przed rokiem. Padł akurat wtedy, gdy mu się skończyła gwarancja i w kilka dni po zakupieniu aktualizacji programu antywirusowego :-( Poprzedni taki sam przynajmniej wytrzymał 4 lata.

A prezent pod choinkę Mikołaj czy też Aniołek przyniósł nam już 20 grudnia.
Jest to Kitka vel Adolfina, zdrobniale Ada (Ada ma wąsik jak pewien Adolf ;-) )
Ada ma 16 lat i przez ostatnie dwa lata koczowała na klatce schodowej po tym, jak jej właściciele zostali wyeksmitowani.
Ada głównie je i śpi i trochę boi się Czarusia, którego rozpiera energia. Tysi się nie boi, bo Tysia udaje, że jej nie dostrzega.
Ada jest pod opieką Mamy Kota. U nas jest na DT.

mb

Post » Pon gru 29, 2014 19:24 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

oooooooooooooooooooo :1luvu:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Pon gru 29, 2014 21:21 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Marysiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon gru 29, 2014 21:58 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Myślałam, że po śmierci Kropci nie znajdę siły, aby przyjąć do domu jeszcze jakieś zwierzątko, choćby tylko na DT. Ale tak przykro jest mieć świadomość, że gdy wszyscy świętują Boże Narodzenie, jakiś biedak staruszek, który stracił dom, drzemie samotnie na wycieraczce.

mb

Post » Wto gru 30, 2014 0:09 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Myślałam, że po śmierci Kropci nie znajdę siły, aby przyjąć do domu jeszcze jakieś zwierzątko, choćby tylko na DT. Ale tak przykro jest mieć świadomość, że gdy wszyscy świętują Boże Narodzenie, jakiś biedak staruszek, który stracił dom, drzemie samotnie na wycieraczce.

Dobry Człowieku, czapki z głów!

Jakie to życie przewrotne: ratujesz kocie istnienie a w zamian - choroba i awaria komputera...
Zdrowia życzę, bo to najważniejsze.

I ciekawa jestem Adolfinki, bardzo.

Joako

Post » Wto gru 30, 2014 19:27 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Ja tylko przyjęłam Ade pod swój dach, jej ratowanie to zasługa Mamy Kota.

Pewnie dlatego los uznał, że można mi jeszcze dowalić póki rok się nie skończył :lol:

Zdjęć Ady na razie nie umieszczę, bo nie jestem przyzwyczajona do tabletu i smartfona jako zamienników poczciwego peceta - wszystko jest ze wszystkim dla mnie niekompatybilne :evil:

mb

Post » Śro gru 31, 2014 0:03 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Ja tylko przyjęłam Ade pod swój dach, jej ratowanie to zasługa Mamy Kota

Tylko, które znaczy tak dużo... Dzięki Tobie Ada znów będzie miała sznasę na normalne życie a Mamy Kota będzie mogła pomóc kolejnemu kotu.

mb pisze:Pewnie dlatego los uznał, że można mi jeszcze dowalić póki rok się nie skończył :lol:

I niech na tym poprzestanie :ok:

mb pisze:Zdjęć Ady na razie nie umieszczę, bo nie jestem przyzwyczajona do tabletu i smartfona jako zamienników poczciwego peceta - wszystko jest ze wszystkim dla mnie niekompatybilne :evil:

Nie wiem, jak dziewczyny, ale ja zadowolę się relacją słowną :201461

Pozdrawiam z Krakowa 8)

Joako

Post » Śro gru 31, 2014 12:21 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Obrazek
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro gru 31, 2014 20:46 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Joako pisze:Pozdrawiam z Krakowa 8)

Przyjechałas na krakowskiego Sylwestra?
A ja nadal jestem zasmarkana :placz:

mb

Post » Śro gru 31, 2014 20:47 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Annaa pisze:Obrazek

Dziękujemy za życzenia :)
Oby nadchodzący Rok 2015 był dla wszystkich lepszy od swojego poprzednika :ok:

mb

[poprzednia][następna]