Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 29, 2014 20:37 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

To nasza choinku. Są na niej bąpki co się można nimi bawiać
http://wstaw.org/w/37yx/
Obrazek
Kuleczką też się można bawiać
http://wstaw.org/w/37yy/
Obrazek
Mała Ciorna Carmen

Duża! Rusz się! Ja wię, że tam są mniamuśności!
http://wstaw.org/w/37yz/
Obrazek
A tu można se ugrzać dupinkę na dekoderu
http://wstaw.org/w/37yA/
Obrazek
Książniczka Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon gru 29, 2014 20:41 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

MB&Ofelia pisze:To nasza choinku. Są na niej bąpki co się można nimi bawiać
http://wstaw.org/w/37yx/
Obrazek
Kuleczką też się można bawiać
http://wstaw.org/w/37yy/
Obrazek
Mała Ciorna Carmen

Duża! Rusz się! Ja wię, że tam są mniamuśności!
http://wstaw.org/w/37yz/
Obrazek
A tu można se ugrzać dupinkę na dekoderu
http://wstaw.org/w/37yA/
Obrazek
Książniczka Ofelja

Ale śliczne panienki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon gru 29, 2014 20:43 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Śliczne i duże! Mała Ciorna to nie mała, a ciorna pątera! A Książniczka w prawdziwie książniczkowej pozie :) :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pon gru 29, 2014 20:50 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Ofelia ma takie zajefajne prążki :ok:

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Pon gru 29, 2014 20:58 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

No, Czarnidełko ładnie mi wyrosło! Ponad 4 kilo kotka. A nie jest gruba, wręcz przeciwnie. Jest smukła, długołapa, długoogoniasta, prawdziwa pantera :1luvu:

Monika_Wolska pisze:Ofelia ma takie zajefajne prążki :ok:

Ofelia jest klasycznie pręgowana (marmurkowa). To prześliczne umaszczenie. A ona chyba ma świadomość, że jest piękną kocią księżniczką, bo strasznie zadziera nosa i próbuje rządzić w domu :wink:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon gru 29, 2014 21:03 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

MB&Ofelia pisze:No, Czarnidełko ładnie mi wyrosło! Ponad 4 kilo kotka. A nie jest gruba, wręcz przeciwnie. Jest smukła, długołapa, długoogoniasta, prawdziwa pantera :1luvu:

Ofelia jest klasycznie pręgowana (marmurkowa). To prześliczne umaszczenie. A ona chyba ma świadomość, że jest piękną kocią księżniczką, bo strasznie zadziera nosa i próbuje rządzić w domu :wink:

Mów mi jeszcze. Wiesz jak Perła się rozwydrzyła? Właśnie stoi gadzina pod drzwiami i próbuje miaukami mnie zmusić do wypuszczenia jej do przedpokoju, mimo że tam się ludzie kręcą :?

Spilett

Post » Pon gru 29, 2014 21:11 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Nic mi dziewczyny nie piszcie o miauczeniu. Rudi też zaczął dzisiaj, a ja jestem w stresie. Pochorował się, wczoraj u weta miał 41,2 stopnia gorączki. Jako że mało zorientowana jestem to sprawdziłam w wujku googe'u czy to faktycznie dużo. I gdzie nie wpisałam to od razu penleukopenia, kolejny objaw-m. in. spadek temperatury i jęczenie. Na dodatek dziś wet kazał mi mierzyć mu temperaturę 8O Mam wielką nadzieję że to tylko przeziębienie :|

Monika_Wolska

Post » Pon gru 29, 2014 21:13 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Spilett pisze:
MB&Ofelia pisze:No, Czarnidełko ładnie mi wyrosło! Ponad 4 kilo kotka. A nie jest gruba, wręcz przeciwnie. Jest smukła, długołapa, długoogoniasta, prawdziwa pantera :1luvu:

Mów mi jeszcze. Wiesz jak Perła się rozwydrzyła? Właśnie stoi gadzina pod drzwiami i próbuje miaukami mnie zmusić do wypuszczenia jej do przedpokoju, mimo że tam się ludzie kręcą :?

Jak na mój gust, miauczy DLATEGO, że w przedpokoju są ludzie. Albo chce zobaczyć, kto to, albo chce ich przegonić :wink:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon gru 29, 2014 21:14 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Monika_Wolska pisze:Nic mi dziewczyny nie piszcie o miauczeniu. Rudi też zaczął dzisiaj, a ja jestem w stresie. Pochorował się, wczoraj u weta miał 41,2 stopnia gorączki. Jako że mało zorientowana jestem to sprawdziłam w wujku googe'u czy to faktycznie dużo. I gdzie nie wpisałam to od razu penleukopenia, kolejny objaw-m. in. spadek temperatury i jęczenie. Na dodatek dziś wet kazał mi mierzyć mu temperaturę 8O Mam wielką nadzieję że to tylko przeziębienie :|

Łojejku! A jakie objawy poza temperaturą i jęczeniem?
Ofelia miała wysoką temp. przy anginie, ale nie miauczała, bo gardziołko bolało.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon gru 29, 2014 21:15 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

MB&Ofelia pisze:Jak na mój gust, miauczy DLATEGO, że w przedpokoju są ludzie. Albo chce zobaczyć, kto to, albo chce ich przegonić :wink:

No, właśnie dlatego ona miauka, a ja jej nie chcę wypuścić :D a ona chce wyjść żeby zostać wygłaskana przez obce łapska :P

Spilett

Post » Pon gru 29, 2014 21:22 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Obrazek

Carmeeeeeeeennnnnnnn mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Nuri

Ofelka jest cudnaaaaaaaaaaaaaaa :1luvu:
Duża
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pon gru 29, 2014 21:24 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Noo: apatia (+), biegunka (+), osowiałość (+), wymioty (-) etc. Rudolf ma też obłożone gardło więc może być angina. Ale jako, że ja regularnie bywam w schronie to trzeba pilnować bardzo rozwoju wypadków. Wczoraj byłam zszokowana jak nie mógł nigdzie wskoczyć, ale dzisiaj mnie wet uspokoił że po pierwsze ma obrzęk węzłów chłonnych podkolanowych, a po drugie ta temperatura ma też wpływ na motorykę. A ja się głupia zastanawiałam czy jechać do całodobowego gabinetu :oops: (niedziela, godz. 18 - wszystko inne było już pozamykane).

Monika_Wolska

Post » Pon gru 29, 2014 21:30 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

MamaMeli pisze:Obrazek

Carmeeeeeeeennnnnnnn mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Nuri

Ofelka jest cudnaaaaaaaaaaaaaaa :1luvu:
Duża

Nuriiiiii! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :1luvu:
Mała Ciorna Carmen

Ciociu. Jak fajmnie że widzisz, że jezdę piąkna. Lizam cię po czółku i po ślepkach.
Książniczka Ofelja
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon gru 29, 2014 21:33 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Monika_Wolska pisze:Noo: apatia (+), biegunka (+), osowiałość (+), wymioty (-) etc. Rudolf ma też obłożone gardło więc może być angina. Ale jako, że ja regularnie bywam w schronie to trzeba pilnować bardzo rozwoju wypadków. Wczoraj byłam zszokowana jak nie mógł nigdzie wskoczyć, ale dzisiaj mnie wet uspokoił że po pierwsze ma obrzęk węzłów chłonnych podkolanowych, a po drugie ta temperatura ma też wpływ na motorykę. A ja się głupia zastanawiałam czy jechać do całodobowego gabinetu :oops: (niedziela, godz. 18 - wszystko inne było już pozamykane).

No, niefajnie. Ofelia przy anginie nie miała biegunki - ale też fakt, że prawie nie jadła. Zaczęła jeść już po antybiotykach, jak jej kupiłam gerbeyrka. No i też miała problem ze wskoczeniem na parapet - a ona wskakiwać bardzo lubi.
Trzymam 67+/76(to Ofelia) za was wielkie kciuki - oby to była tylko angina lub coś podobnego łatwo wyleczalnego :ok: :ok:
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]