STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 29, 2014 10:11 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

I my sercem z Wami :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kciuki najmocniej jak potrafię zaciskam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon gru 29, 2014 10:18 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

Kciuki dla Dziadunia i Oliwki :ok:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pon gru 29, 2014 17:47 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

Dziadunio potrafi zaskoczyć Rodzinę. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon gru 29, 2014 19:01 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

Ja tez zaciskam.kciuki :ok:
kicikicimiauhau

Post » Pon gru 29, 2014 19:30 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

Mnóstwo :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon gru 29, 2014 21:43 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

Agneska pisze:Dziadunio potrafi zaskoczyć Rodzinę. :)

Oj potrafi :ryk:

stroik numer 1
Obrazek

stroik numer 2
Obrazek

i własny domek w lesie
Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon gru 29, 2014 21:51 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

I Oliwka zanim zaczęła gorączkować (wczoraj temp doszła do 41 :roll: )

Obrazek

Obrazek

pierwsze próby samodzielnej zabawy

Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto gru 30, 2014 10:23 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

jak dziś zdrowie obu stworów?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto gru 30, 2014 11:19 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

Dziadunio w roli stroika świątecznego nie ma sobie równych :1luvu:

Małgosiu, czy cokolwiek, jakikolwiek pomysł mają weci co sie dzieje z Oliwką. Musi tam być jakaś infekcja , czy antybiogram coś wykazał -był robiony? Może to jakies paskudztwo typu paciorkowiec ja tak męczy?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto gru 30, 2014 21:37 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

Dziadunio :ok: , "przegląd techniczny" zrobimy 02 stycznia , gdyż dzisiaj do lecznicy zaniosłam Oliwkę. Niestety nie wożę jej autkiem , gdyż strasznie ją taka podróż przeraża. Noszę ją w śpiworku pod kurtką , tak więc nie mam możliwości zatargania dwóch futerek jednocześnie. Oliwka była w gorszym stanie , także to ona trafiła dziś do lecznicy.
Kichanie stało się ubarwione krwią i taki wypływ miała z noska . W lecznicy dostała dużo wit C , ranigast , ornitynę , płyny i masę innych specyfików. W chwili obecnej temp spadła ( po melovemie ). Doktor niepokoi stale utrzymująca się wysoka temp. Jeśli jutro będzie powtórka z ostatnich dwóch dni - wkraczamy z interferonem. Innego wyjścia nie ma.

Z dobrych wieści - Oliwce przybyło kolejne 250g :D , tak więc osiągnęła wagę 2450g czyli tyle ile w chwili przyjęcia do schroniska.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto gru 30, 2014 21:44 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

tyje. Git :)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto gru 30, 2014 22:00 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

MałgosiaZ pisze:Kichanie stało się ubarwione krwią i taki wypływ miała z noska . W lecznicy dostała dużo wit C , ranigast , ornitynę , płyny i masę innych specyfików. W chwili obecnej temp spadła ( po melovemie ). Doktor niepokoi stale utrzymująca się wysoka temp. Jeśli jutro będzie powtórka z ostatnich dwóch dni - wkraczamy z interferonem. Innego wyjścia nie ma.

Biedniutka kruszynka.

Ale chce żyć, a do kochania ma Małgosię, będzie dobrze :)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Wto gru 30, 2014 22:21 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

alessandra pisze:

Małgosiu, czy cokolwiek, jakikolwiek pomysł mają weci co sie dzieje z Oliwką. Musi tam być jakaś infekcja , czy antybiogram coś wykazał -był robiony? Może to jakies paskudztwo typu paciorkowiec ja tak męczy?

Antybiogram niewiele pokaże gdyż Oliwka przyjęła ogromną ilość antybiotyków. W schronie od 01.11 do 02.12 leczyli ją Synergalem do którego dołożyli Linco-spectin ,a od 08.12 do 12.12( tu ją zabrałam) dostawała Norfenicol . Dodatkowo Dicortineff , Floxal i masę innych rzeczy. Tydzień temu miała podaną Convenię . Tak więc na razie antybiogram niewiele wyjaśni.
Malutka już ładnie oddycha , duszność minęła . Nie ma stanu zapalnego w oczkach. Tylko utrzymującą się non-stop temperaturę i zakitowany nosek, w którym dosłownie przelewa się jakieś draństwo.
Teraz nie będzie dostawała nawet kropli. Tylko inhalacje . I oby wysoka temp już nie wróciła.
Po wizycie w lecznicy jest tak zestresowana ,że nawet surowe mięsko jej nie interesuje. Oczywiście nasikała w śpiworek.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Śro gru 31, 2014 13:24 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

o rany, tyle się tego wybrała już -nie miałam pojęcia że aż tyle :(

Zrób,y tak, Oliwka zbiera sie w sobie , Ty jej w tym pomagasz, ja czaruję, a w nowym roku zdrowie i radość zawitaja
I dla Dziadzia Smerfa nieodmiennie głaski przesyłam

Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro gru 31, 2014 15:54 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

Wylądowałyśmy z Oliwką w lecznicy . Akurat przyjechała akne i zmierzyłyśmy temp . 39,8. Od wczoraj nic nie je , jest dosłownie "ścięta". Dzięki akne nie leciałam z małą do lecznicy piechotą tylko pojechałyśmy autkiem , bo można było Oliwkę trzymać w śpiworku przy sobie . Dzięki Aniu za pomoc :ok: .

Oliwka dostała steryd , unidox i kroplówkę wzmacniającą . W domu zmymiotowała lekarstwa.
Teraz śpi z kominkiem "przy nosku"(prawie).
Alessandra czaruje , ja czuwam , a Wy trzymajcie za małą kciuki.

Szczęśliwego Nowego Roku 2015 , zdrowszego i lepszego życzę Wam i wszystkim dobrym stworzeniom na świecie :201430 :201430 :201430 .

I jestem bardzo szczęśliwa , że powitam Nowy Rok z ukochanym Dziaduniem :1luvu: . Jego wystrzały nie dotyczą :wink:
Obrazek

MałgosiaZ

[poprzednia][następna]