OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 25, 2014 21:19 Re: OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

Dziękujemy ślicznie za życzenia i za zaglądanie :20148

Dzionek jeden i drugi minął w miarę spokojnie. Osobiście święta nie są moim ulubionym okresem. Ale to już inna historia sięgająca wykopalisk.

Strzelają od wczoraj i trudno nie myśleć o wolnożyjących zwierzętach. A kiedyś mi się to podobało :cry:

Oglądam reklamę, których od groma jest w okresie świątecznym, o przynoszącym zdrowie leku. Leku z jakiś ziółek ,czosnku i... rekina. Ileż takich rekinów musimy wytrzebić by zrobić opakowanie kapsułek za promocyjną cenę. :cry:
Reklamy powinny być zakazane w święta. Przynajmniej w filmach dla dzieci.
Oglądam Golców jak w kościele śpiewają kolędy. Piękna uroczystość. A ja widzę dmuchających w dudy górali. Dudy ze świnki, jagnięcia, dzika... Za możliwość wystąpienia przed ekranem nie chciałabym by mi wepchnięto w otwory rurki, macano i pompowano powietrze. No, chyba jednak byłoby mi obojętne bo wcześniej ubito by mnie. Ja wiem, że to nic nadzwyczajnego. Takie dudy. Taki rekin. Ale mnie smutaśno się zrobiło.
Oglądamy z TZ program o słodkim dzieciństwie kocim i psim. Patrzymy jak malusie kociki ruszają na swoje . Oboje drzemy się do tych nowych właścicieli a gdzie transporterek? .Bo koty na ich rękach ruszają w drogę. Trzymane od niechcenia.
Czy nas pogięło w tym spostrzeganiu rzeczywistości ?
Tak, pogięło nas. :evil:
Usprawiedliwieniem mojego ględzenia niech będzie moja niemoc co na mózg się rzuca. Na tą marną resztkę co została.

Do tego znów gumtree wyrzuciło w prezencie świątecznym ogłoszenia. Z tego samego powodu co zwykle. Brak ceny 8O Brak info, że za darmo 8O Brak info czy kastrowany, szczepiony ,ma ks. zdrowia... 8O Wszystko w środku jest. Tylko ogłoszenia na stronie nie ma bo oni nie widzą? Ot, taki prezent od gumtree na święta.
Dzwonił też telefon i ... kota chcą .Mogą być za pół godziny. Wiem, mogłam nie odbierać ale akuratnie córka poza domem była. A moja wyobraźnia podpowiada, że może dzwoni z innego telefonu (a tak było) może mając kłopoty jakoweś. Pani nie zawadza ,że są święta .Ona ma czas i może przybyć. Ludzie to taktu za grosz nie mają. Niektórzy ludzie.
Do tego dzisiejszy poranek wdarł się do mózgu dziwnymi odgłosami. Wojtek, nasz cholerny Wojtek, dusi się albo wyczynia inne ekscesy z gardłem. Obudziłam cały dom swoją paniką. Oczywiście gardło czerwone, nos zafafluniony. Kot ledwo oddycha. Gdzie gadzina się dorobiła? A wiem gdzie. :twisted: TZ wietrzył chatę a Wojtek się wietrzył razem z chatą. Za późno wkroczyłam z wrzaskiem.
Ale dostałam cudnego sms-a od Rysiowej Dużej. W skrócie. Rysio pokazał dwóm safandułom (rezydentom jakby ktoś nie wiedział :wink: ) ,że karp w galarecie jest wart nocnego polowania :ryk:
Nasze kociska także mocno zajęte były wczorajszym stołem. Rybka mniam była. I pierożki. I śledzik. I serniczek. Ale rybka smażona najlepsza była.
A dziś rano Janusz zaniósł dzikom ugotowany "rosołek" z karpika. Z karpikową wkładką co przesiewałam wytrwale by ości nie zostawić. Nie będąc pewna ponownie ze słoja wyjęłam i znów przesiewałam, kroiłam. Puszeczki, chrupeczki...
Pisząc to widzę dwulicowość swoją :oops: Jak ma się rekin nad którym użalam się do mojej uciechy ,że dziki karpia dostały. A my smażoną rybkę zeżarliśmy ze smakiem. Też chciały żyć. :oops:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt gru 26, 2014 2:54 Re: OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

MalgWroclaw pisze:Teraz najgorszy czas idzie - czas petard. Ludzie to potwory bezmyślne.

E tam, ja mam co roku radochę słysząc w tiwi niusy o urwanych paluszkach. :mrgreen: I niestety, tylko paluszkach...
Jest też i ciemna strona medalu, bo potem kretyni leczeni są za moją kasę na NFZ, której dla mnie już nie starcza...

A co do okresu świątecznego - pozwolę sobie zacytować najnowszego pajacyka od Arcany, która w ramach kooperacji ogłasza dzieciaki (zastanawiając się, czy cieszyć się, czy smucić, że taka rozrywka mnie omija):
Rudy i dluga mają porownywalną popularność. Krótką sie nikt nie interesuje, jak już widzi obie.
Wczoraj bardzo zdecydowana pani zadzwonila, ze bierze dwojke: rudego i dlugą. Na wyjaśnienie, że jest zainteresowany dom, z którym będziemy rozmawiać po świętach, pani stwierdzila "ale ja mogę odebrac w Wigilię" . Taka miła pani :)
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt gru 26, 2014 7:27 Re: OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

koteczekanusi pisze:E tam, ja mam co roku radochę słysząc w tiwi niusy o urwanych paluszkach. :mrgreen: I niestety, tylko paluszkach...
Jest też i ciemna strona medalu, bo potem kretyni leczeni są za moją kasę na NFZ, której dla mnie już nie starcza...

E tam, ja bym chętnie wsadziła - można dopisać, gdzie i podpaliła - ludziom. Ale urwane ręce mnie nie obchodzą w ogóle, NFZ i tak znajdzie wymówkę, żeby nie leczyć normalnych ludzi. Interesują mnie wyłącznie nieszczęsne zwierzęta.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt gru 26, 2014 8:51 Re: OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

Mi też wczoraj po raz kolejny zawiesili ogłoszenia na Gumtree :evil:
Wzorem naszej OKI napisałam, że mam dosyć tego bałaganu i współpracy i proszę o zlikwidowanie mojego konta. I jeszcze, że proszę o odpowiedź normalną, a nie z szablonu :evil:
Bardzo szybko odpowiedziała mi p.Ania, że przeprasza, że ble..ble, od razu odwiesiła ogłoszenia i zaproponowała miesięczną promocję ogłoszeń któryś trzech zwierzaków najbardziej potrzebujących :twisted:
Ta p.Ania tłumaczyła, że to czytający zgłaszają ogłoszenie jako naruszenie zasad i wtedy system zawiesza np wszystkie, jak u mnie. Jeśli tak, to ktoś się nieźle bawi :evil:

Asiu raz jeszcze spokoju i zdrówka :s4:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Sob gru 27, 2014 20:22 Re: OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

Tradycyjnie napiszę, że żyjemy .
Nie szarżowałam w święta .Ale i to małe"szaleństwo" odbiło się na nodze .Cholera by ją wzięła .
Oczywiście dziś wet na cito był .Kefir z małej plamki na nosie wybudował sobie plantację .I nie jest to znana mi uprawa .Wojtek na próżno się wybrał .Lab nie działa więc ani zeskrobin ani badań nie zrobione zostały.
Tydzień jak tydzień .Wet,bolące kolano, nocka Janusza ...A ktoś wspominał o długim wolnym i wypoczynku: Telewizja zawsze mija się z prawdą .
Obrazek

ASK@

Post » Sob gru 27, 2014 22:17 Re: OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

Asiu - im chodzi o "normalsów". Takich co to posiedzą, pojedzą, w TV popatrzą a potem siusiu, paciorek i spać. Nie o takich, co mają zwierzynę, albo są chorzy albo pracują bo ktoś musi...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie gru 28, 2014 7:17 Re: OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

Alienor pisze:Asiu - im chodzi o "normalsów". Takich co to posiedzą, pojedzą, w TV popatrzą a potem siusiu, paciorek i spać.

takich bardzo mało jest na świecie. Większość ludzi ma jakieś kłopoty
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie gru 28, 2014 9:35 Re: OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

MalgWroclaw pisze:
Alienor pisze:Asiu - im chodzi o "normalsów". Takich co to posiedzą, pojedzą, w TV popatrzą a potem siusiu, paciorek i spać.

takich bardzo mało jest na świecie. Większość ludzi ma jakieś kłopoty

Ale większość ludzi nie pracuje w święta - tylko mała część społeczeństwa. I karmiciele, których wymieniam osobno, bo to robią społecznie i codziennie, a nie dlatego że im szef "wlepił" dniówkę w święta. No i DT, bo zawsze się znajdzie jeden taki, co w środku nocy będzie hefcił/kichał/darł japę żądając posiłku.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie gru 28, 2014 15:40 Re: OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

Zimno. Miałam ciężkie sny. Pełne awantur jakiś, złości...Cholera wie skąd to się przyplątało.
Wstałam mało radośnie. Ciemnica za oknem jeszcze moje lęki i niepokój powiększyła. Nakarmiłam dziady. Znaczy się koty. Zaczęłam szykować gary dzikunom. Horror. Naszym futrom się wydaje ,że dostają łobce coś lepszego. Wskok, zestawienie, wskok, zestawienie... Bez końca.
Najgorzej jednak utrafić jest z podgrzaniem żarcia i przyjściem Janusza z pracy. By nie wystygło. Szczęśliwy nie był jak usłyszał powitanie.Zamiast radosnego szczebiotu żoneczki , w drzwiach padło po diabła buty zdejmowałeś, kotom naszykowałam. Sucho padło za chwilę, zmęczony jestem zredukowało mój ton. Jęknęłam tylko ,że wszystko wystygnie. I mokre, i rosołek, i woda, i chrupki :wink: Zabrał gary .Jeszcze się podlizywałam pytaniem czy kawki mu za 5 minut nie zrobić :wink: NIE!
Wrócił ułagodzony bo koty czekały na niego. Chwalił się ,że już go się nie boją. Klął ,że znów się upecał i znów sąsiadów nie chcianych spotkał. Taki los karmiciela.
Potem on do wyrka i ja pod kocyk. Na dalszy ciąg bzdurnych plątań w łepetynie.
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 28, 2014 16:09 Re: OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

zapraszamy serdecznie na 13 część. Pechowa czy szczęśliwa?
viewtopic.php?f=13&t=166728&p=10920357#p10920357

Modów proszę serdecznie o nie zamykanie tegoż wątku bym przeniosła foty tymczasów i szczęściarzy.
Dziękuję :201494
Obrazek

ASK@

[poprzednia]