♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri dezerter

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 26, 2014 13:19 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Ja tam wolę kocięta :wink:
Ale cieszę się, że akurat nie mam w domu żadnego kociaka (i oby jak najdłużej!!!)

Nuri. Wieś co? Brzusio mię bolał w nocy i amciu mię z brzusia ucieknęło. Ale Duzia jezd mądra bo mię nie skrzyczała ino posprzątnęła i mię pocieszała.
I dostałyśmy na prezęta mniamuśności co je lubiamy. Dałabym ci troszku, ale jezdeś tak okropecznie daleko...
Mała Ciorna Carmen
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt gru 26, 2014 20:01 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Też wolę kocięta :wink:
jak tam nocka minęła ?

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt gru 26, 2014 21:18 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

w nocy chyba śpi spokojnie bo ofiar nie stwierdziłam (a gdyby glut mnie obudził to zostałby zamknięty w łazience albo w transporterze - to prawo ma tylko Melinda...)
za to w dzień godzinami gania się z Nurisiem, urządzają zapasy z dzikimi wrzaskami, demolują kartonowe domki i zaplątują się w firankę, małe łazi po kuchennym blacie, kuchence gazowej i w ogóle jest kociakiem :evil: przymila się i już całkiem nieźle wygląda jej oczko (miała brzydkie z glutkami), nie dręczę kotka ale cierpliwości do niej to nie mam. Normalny kot jak się go skądś wyrzuci, to ogarnia że nie jest mile widziany a to małe KOMPLETNIE nie, w ogóle zero reakcji, włazi po milion razy z powrotem jak wańka wstańka.
Z Nurisiem jest kumpelstwo od pierwszego wejrzenia. Melinda warczy albo patrzy z góry z wyrazem najwyższej pogardy.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pt gru 26, 2014 22:12 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

sama w to nie wierzę, ale pięćdziesiąt razy wyrzucona z sypialni Duna i tak władowała mi się na cycki a Melinda obwarczawszy ją z góry na dół ułożyła się na moich nogach i oddała toalecie, tak jakby chciała powiedzieć "mami, jak razem nie dajemy rady jej wywalić to ja się poddaję..."
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Sob gru 27, 2014 13:11 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Czyli nowe małe kocie nie jest Twoje? ;) Ja też nie wiem czy bym dała radę z małą torpedą :D Moje są czasem bardzo absorbujące, a takie coś to chyba nigdy nie śpi hihi :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob gru 27, 2014 14:58 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Coś mnie ominęło? 8)
Doberek! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob gru 27, 2014 15:00 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Dzień dobry Damom i Gentelmanom :mrgreen:
Ja tam lubię kociaki, a i moi rezydenci chyba lepiej znoszą młodzież niż starszyznę w domu, choć akurat obaj się tak po środku (5-6 lat) :D

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Sob gru 27, 2014 19:23 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Absolutnie nie moje jest to małe szczurowate, nie wyrobiłabym :mrgreen: do niej nie dociera, co wolno czego nie. I możesz na nią ryknąć i nic sobie z tego nie robi
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Sob gru 27, 2014 19:29 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Bo ona jest w wieku , że po niej wszystko spływa . Nie wolno ? A teraz ? A może już ? Już wolno ? I tak do ... przerabiałam to pierdylion razy . Dorosłe koty w końcu też odpuszczają wobec porażającej inteligencji malucha . A dobrze , ze masz Nurisia . Wyobraź sobie , co by było , jakby się z mała nie bawił :strach:

barbarados

Post » Sob gru 27, 2014 19:59 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Fajne to Twoje małe, Arielko :) długo jeszcze z Wami będzie? Ja tam uwielbiam kocięta i mogłabym patrzeć na ich popisy cały dzień :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob gru 27, 2014 20:53 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Ja to bym się chciała takim małym opiekować :201461 :201461 :201461

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Sob gru 27, 2014 22:33 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Jutro wieczorem odnosze do domu i nastepne 4 dni bedzie odwiedzane i miziane i karmione przez kogos innego a u mnie nastaje bloga cisza.
Fajne to, ale nie na dłuższą metę. Właśnie weszło mi na głowę.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Sob gru 27, 2014 23:07 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

A pojutrze będzie Ci pusto i będzie czegoś brakować ...
Wyżej nie mogło .

barbarados

Post » Nie gru 28, 2014 11:18 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Obrazek
Tak wygląda dotąd nietknięty koci domek po paru dniach szaleństw Duny. Pozwoliłam, bo kartonów z zooplusa mam pod dostatkiem, ale... :roll:

Z kompa odwrócę zdjęcie, przepraszam :oops:

Byłam wczoraj w sklepie, dwóch właściwie, z artykułami ogrodniczymi. Szukałam bonsai dla przyjaciółki w ramach wspólnego prezentu noworoczno-bezokazyjnego od reszty naszej bandy. Bonsai znalazłam, entuzjazm był wielki bo wiedzieliśmy że o nim marzy no i to jest osoba u której kwiaty są dwa razy piękniejsze niż normalnie, ma do nich rękę. A ja takim smutnym wzrokiem patrzyłam na wszystkie kwiatki których nie mogę mieć bo moje mieszkanie zamieniłoby się w cmentarz dla roślinek... :cry:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Nie gru 28, 2014 11:38 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

U moich rodziców jest za to dżungla - wszędzie kwiatki. Carmen aż nabrała ogrodniczych zapędów - próbowała przewietrzyć korzenie palmy (która tak na marginesie nie bardzo chce rosnąć - jeden z niewielu kwiatów, który się mojemu tacie nie udaje).

Co do kociego domku - ja się zastanawiam, czy by nie sprezentować Czarnidełku budki z okazji naszej rocznicy - 30 grudnia ją znalazłam, to już za parę dni.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]