PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 22, 2014 21:23 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

MAU, po uwzględnieniu Twoich obserwacji, ogłoszenia napisane i wysłane :ok: :D

A tu Czikita na zdjęciach boniedydy:
Obrazek
Obrazek

Jest przepiękna i przesłodka.
Kto by pomyślał, że to chucherko chciało zamordować dwa razy większego Rajmunda :lol: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon gru 22, 2014 21:42 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Bardzo się cieszę z adopcji Huby :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Próbuję sobie wyobrazić, jak musi się czuć kot w domu na pościeli po tylu miesiącach w klatce.
Jedyne skojarzenie, to jak wracałam naście godzin z Zakopca w pociągu w korytarzu w nocy i marzyłam o własnym łóżku :)

A to album kolejnej szczęściary (Lusia dziękuje wolontariuszom i opiekunom):
https://www.facebook.com/astanulewicz/media_set?set=a.549127841889657.1073741877.100003773398010
Oraz film :)
https://www.youtube.com/watch?v=x90qaIXiitE
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pon gru 22, 2014 22:12 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Witam, Mam nadzieję że nie spamuję - chciałam przekazać garść wieści o Stereo i spytać o kocią poradę. :201461
Stereo melduje się z własnego domu. Mimo, że dolecza różne swoje choroby i przypadłości to jest bardzo wesoły, skory do zabaw a do misek pędzi zawsze tak że na zakrętach się nie wyrabia ;) Schorzenie neurologiczne nie przeszkadza mu we wspinaniu się na drapak czy we wskakiwaniu na kanapę i łóżko (choć robi to w komiczny sposób), ale są miejsca które pozostają dla niego narazie niedostępne np. parapet. Może z czasem uda się odkryć co jest przyczyną jego "niedowładu" tymczasem wzbudza sympatię każdego kto zobaczy jak Stereo biegnie albo jak rozciąga się na narożniku podczas snu jak "chiński paragraf" :) Z kotką Leeloo prawie od razu się zaakceptowali, nie dochodzi między nimi do spięć - jedzą koło siebie, zdarza im się kłaść obok siebie no i próbują się trochę bawić w gonitwy - szczególnie nad ranem :roll: Jeszcze raz dziękuję Wam wolontariuszom za opiekę nad nim w schronisku - dzięki Wam jest teraz z nami :)
Chciałam się jeszcze poradzić w kwestii pokarmu - tzn. chciałam dowiedzieć się jaki pokarm dostawał w schronisku. Sprawa jest taka: wylazły mu ostatnio na uszach i grzbiecie łysawe plamki, które drapie (wet dermatolog Dembele na razie wykluczył grzyba, bo plamy nie świeciły w UV, ale uznał że może to być alergia pokarmowa lub też świąd może być spowodowany Giardią której się próbujemy pozbyć). Mam obserwować jakie konkretne jedzenie dostał i czy po nim plamy się nie zaogniają lub powiększają. Może dobrze byłoby wrócić do jedzenia jakie dostawał wcześniej (u mnie dostaje na zmianę saszetki Felixa, Miamora, Animonda Rafine i suche Royal Canin Pure Feline Vitality).
Kilka zdjęć na koniec :)
Obrazek Obrazek Obrazek

efsien

Od: Pon gru 22, 2014 21:14

Post » Wto gru 23, 2014 9:06 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

tylko część grzybów świeci pod lampą... Druga część nie świeci. A smarujecie to chociaz czymś? Biorąc pod uwagę skąd pochodzi, to ja bym tak łatwo nie stwierdzała, że to nie grzyb.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto gru 23, 2014 10:37 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

U weta akurat z tymi łysymi plackami byliśmy wczoraj i nie przepisał żadnej maści (wcześniej jak pokazywałam pod koniec tygodnia innej weterynarz te miejsca to powiedziała, że dermatolog to powinien zobaczyć i żeby przyjść w poniedziałek - co też uczyniłam). Posmarowałam mu wczoraj po wizycie te miejsca sudocremem (jeśli miałaby być alergia czy zapalenie skóry to może by trochę pomogło), ale zastanawiam się czy jednak nie kupić clotrimazolum (chyba jest bez recepty, ale nie wiem czy dla kota się nadaje no i może trochę jednak głupio leczyć samemu skoro wet powiedział co innego).

efsien

Od: Pon gru 22, 2014 21:14

Post » Wto gru 23, 2014 12:56 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Fungiderm jest dobry na grzyba - plyn do smarowania dostępny jedynie w gabinetach wet.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto gru 23, 2014 14:16 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Dziękujemy za pamięć i za życzenia. :1luvu: Kartka śliczna z rudym Grubaskiem. Dla kotków z Palucha, życzymy, dużo pełnych misek, własnego wymarzonego domku, zdrówka dla koteczków i dla Was drodzy wolontariusze Zdrowych, Radosnych Świąt Bożego Narodzenia i wszelkiej pomyślności w Nowym Roku. :201446
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto gru 23, 2014 17:16 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Stereo :love: . Przepięknie wygląda :1luvu: . I jakie wspaniałe wieści :D

On miał w schronie grzyba, z tego co pamiętam nawet dostał szczepionkę. Niestety może mieć nawrót :( . Jednak w domowych warunkach leczenie powinno dać szybkie efekty :ok: .
Co do karmy to jadł schroniskową z przetargów oraz od nas wszystkich z "Puszki dla Paluszka" - animonda carny, smilla. Plus gotowany kurczak.
Podobno Royal często uczula, ale jednak bym nie zwalała niczego na karmę.

Puszka dla Paluszka :catmilk:
GRUDZIEŃ 2014

Revontulet 10pln :arrow: 20 zł
jamkasica 10pln :arrow:
MalgosiaZ 10pln :arrow: 10 zł
MissJoas 10pln :arrow: 15 zł
gaota 40pln :arrow:
I&S 30pln+10pln=40pln :arrow: 30 zł+ 20 zł = 50 zł
JoannElle 50pln :arrow:
patkazal 50pln :arrow:
Marta_od_Kropeczki 15pln :arrow:
bubula 20pln :arrow:
EdytaB_a 10pln :arrow:
ef25 30pln :arrow: 30 zł
basia111 10pln :arrow:
Hikiko 10pln :arrow: 10 zł
key_west 10pln :arrow: 30 zł
maykaw :arrow: 20 zł
akne :arrow: 35 zł
Joako :arrow:
magoska_ :arrow: 50 zł
Magdalena O. :arrow: 40 zł
Urszula S. Sz. :arrow: 300 zł
Fajerka :arrow: 10 zł
barber :arrow: 50 zł
Joanna M. :arrow:
Trevor :arrow:
Królik Dags :arrow:
kuba.kaczor13 :arrow: 30 zł
sonata :arrow: 50 zł
MAU :arrow: 100 zł
Monika_Wolska :arrow: 30 zł

Razem: 880 zł

Dzięki Waszej pomocy Paluszki będą miały świąteczną ucztę.
Jutro dostaną tylko dobre puszki :201461
BARDZO DZIĘKUJEMY!!! :201494 :201494 :201494
Obrazek

Revontulet

Post » Wto gru 23, 2014 17:34 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Pozdrowienia od okrąglutkiej seniorki Inki. Kotka rok temu znalazła wspaniały dom :ok:

Obrazek

Wieści od Carmen: "(...) jest przekochana, naprawdę bardzo mądra choć z charakterkiem. Już wie, że nie można gryźć, bo nas też boli... i jak się zeźli i chce pokazać swoje niezadowolenie, łapie delikatnie ząbkami np. nogę, ale szybko podnosi główkę i sprawdza, czy nie za mocno. Kiedy się "popłacze" że boli i "ała", uścisk ząbków jest już super leciutki. Naprawdę jest bardzo wyciszona i spokojna. Uwielbia grać z mężem w piłeczki! A najbardziej stać na bramce :)" :piwa:

Obrazek

Neli jest już zdrowa i wesoła. Bardzo się ośmieliła. Dużo się bawi i wszystkich zachęca do zabawy. Po prostu rozbrykane dziecko :D .

Z kolei Franklin, dawniej Czort zrobił się przytulaśnym kotem :D
Obrazek

Revontulet

Post » Wto gru 23, 2014 18:43 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

I jeszcze pozdrowienia od okrąglutkiego, pięknego Nadira :D

Obrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Wto gru 23, 2014 19:10 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Z dzisiejszej wizyty, wymiana szafek w schowku, wszystko zostało wystawione na korytarz, stara szafa wyniesiona a wstawione nowe regały, momentami lepiej było fruwać niż chodzić.
Pokój klatkowy pusty, żółty - piękny misiowaty 698/14, przylepny, lubi mizianie od pasa w górę, a najchętniej po łepku, płacze i leży przy drzwiach.
Obrazek
zielony - 801/14 Mufka, delikatna, młodziutka pingwineczka, pięknie się bawi, brzunio do góry wystawione, przesympatyczna; dzisiaj doszedł 978/14 juniorek czarniutki cały, pięknie je, wyjęłam go z kontenerka i od razu zaczął zwiedzanie, dotknęli się z Mufką noskami,
Obrazek
Obrazek,
czerwony - 896/14 Emilka domagająca się głaskania, 509/14 Mela troszeczkę przestraszona, ale daje się głaskać, szczotkować też oraz 676/14 Dakota wzięta na ręce przytula się.
Obrazek,
miętowy Czikita 707/14 miziasta i łagodna z oryginalnym umaszczeniem oraz Zula 867/14.
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Wto gru 23, 2014 19:34 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Bardzo ładne zdjęcie Fiony 509 :ok:

A ja dalej spamuję: poniżej Rudolf, dawniej Gwiazor. No kto by pomyślał, że kiedyś był tchórzem :wink: . Jego pyszczek mówi: jestem chciany, jestem kochany, jestem dla kogoś ważny :201461

Obrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Wto gru 23, 2014 23:08 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Revontulet pisze:poniżej Rudolf, dawniej Gwiazor. No kto by pomyślał, że kiedyś był tchórzem :wink: . Jego pyszczek mówi: jestem chciany, jestem kochany, jestem dla kogoś ważny :201461

Obrazek

Tylko mnie kochaj :)
Paluszki polecają się do adopcji, a odwdzięczą się miłością :)

Przerabiam właśnie z Luśką (860/14), jak kotu robi dobrze kochanie go :)
Kiedy ją głaszczę, to zaczyna jeść z apetytem. (...)

Wszystkiego dla Wszystkich, nie tylko z okazji świąt :)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Wto gru 23, 2014 23:34 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Pięknie wyglądają wszystkie adopcyjne kociska, dumne, zadowolone i szczęśliwe w nowych domach. Aż miło popatrzeć i serce rośnie. I jak się starają, żeby nowi Opiekunowie nie stracili do nich serca.

A jeśli chodzi o Stereo, to można mimo wszystko popróbować z eliminacją różnych karm. Mój Paluszek uczulił się 2 miesiące po schronie, kiedy dostał awaryjnie kilka razy Shebę. Aktualnie jada mokrą Smillę i suche Applaws na przemian z TOTW i żadnego swędzenia nie objawia, a po Shebie musiałam go przeleczyć antybiotykiem, ponieważ zainfekował sobie czymsik rozdrapane rany. Ostatnio dr przy adopcji mówiła, że grzyb raczej nie swędzi, co by sugerowało uczulenie pokarmowe.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Wto gru 23, 2014 23:37 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

[poprzednia][następna]