Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 07, 2014 20:57 Re: Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

Oczywiście że pamiętam Ciociu Ptaszydło :) chociaż moja tymczasowa Duża troszkę jak przez mgłę pamięta przy jakiej to było okazji :roll: pewnie mnie zawoziłaś do weta?? Dziękuję że mi kibicujesz w szukaniu domku, takie właśnie na stałe. Dobrze mi tu bardzo, u tej Dużej, ale...ona ostatnio była w takim okropnym miejscu gdzie mieszkają porzucone zwierzaki, nazywa się to schronisko. Mówiła że nawet nie miała sił tam wejść jak zobaczyła te smutne psie mordki. I koty też tam są, też nie mają swoich domków. Jak wróciła to mnie wyściskała, ucałowała mnie w łepek i powiedziała że bardzo się cieszy że nigdy nie byłam w tym okropnym miejscu. Ale trzeba pomóc jakoś tym biedactwom które tam są. I była bardzo smutna, bo to smutne miejsce :(

Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon gru 08, 2014 8:49 Re: Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

berni pisze:.... Podobno nazywa się to że aportuję piłeczkę, nie wnikam w nomenklaturę- zabawa przednia :)[/i]

http://youtu.be/MnNw295ESP0

Moja Sonia też tak aportuje - i to identyczne piłeczki :) Coś te trikolorki mają wspólnego ;)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro gru 17, 2014 12:47 Re: Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

A zrobiłaś jej w końcu USG?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Nie gru 21, 2014 19:35 Re: Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

Mysza pisze:A zrobiłaś jej w końcu USG?

jutro będzie miała usg i czyszczenie ząbków.

berni

Post » Nie gru 21, 2014 20:21 Re: Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

:ok: :ok: :ok: :ok: Trzymam kciuki za nowy domek.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Pon gru 22, 2014 21:55 Re: Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

Zazulka już powoli dochodzi do siebie po zabiegu czyszczenia ząbków, nawet zjadła niewielką kolację i mała terrorystka domaga się ciągle noszenia na rękach :)

berni

Post » Wto gru 23, 2014 5:07 Re: Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

Lilkę tez czeka taki zabieg, gdzie robiłaś ?

Dużo zdrowia życzymy pannie Zazulce ;)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt gru 26, 2014 15:05 Re: Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

Przepiękna :love:
kicikicimiauhau

Post » Śro sty 07, 2015 20:18 Re: Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

dawno nie odwiedzałam własnego wątku a dzieje się, oj dzieje :)
Najpierw pojechałyśmy z Dużą na święta do Bystrej, gdzie mieszka 6 kotów i pies.
Potem byłam u pani doktor- mam wyczyszczone ząbki, zbadaną krew oraz wygolony brzuszek bo miałam usg pęcherza z powodu tego mojego sikania czasami gdzie indziej niż powinnam.
Potem przez ponad tydzień mieszkałam z tą bandą zwierzaków i powiem Wam że było całkiem fajnie. Syczałam na wszystkie koty, ale potem je śledziłam i wąchałam ogonki. Tylko Dżerry nie był dla mnie zbyt miły.

Obrazek
Taka byłam biedna po zabiegu czyszczenia ząbków

potem wróciłyśmy do siebie a Duża wczoraj gdzieś pojechała i przywiozła takie cosik 8O

Obrazek

i powiedziała że mam się z tą małą zaprzyjaźnić...

berni

Post » Czw sty 08, 2015 8:15 Re: Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

:) :ok:

mahob

Post » Pt sty 09, 2015 7:32 Re: Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

mała przyjechała z jednego ze schronisk na Śląsku....ktoś zostawił ją pod bramą :evil:
Duża mówi że chyba ją nazwie Kulcia bo ma taką okrągłą mordkę i oczka. Fajna w sumie jest, ale profilaktycznie nadal na nią syczę i warczę 8)

berni

Post » Nie mar 29, 2015 16:30 Re: Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

A kto to Kulcia?
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie mar 29, 2015 18:09 Re: Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

carmella pisze:A kto to Kulcia?

Ciocia nie na bieżąco :) Kulcia to ta mała krówka - w ulubionych Twoich kolorkach 8) z zdjęcia z postu powyżej. Zabrałam ją z rudzkiego schroniska jako koci eksperyment 8) jak Zazulka zareaguje na innego kota. I okazało się że Zazulka kiedy jest z innym kotem nie sika poza kuwetę :mrgreen:
Kulcia już od miesiąca mieszka w swoim super nowym domku z pięknym czarnym kocurkiem Lukasem (którego domek znalazł kilka miesięcy temu na ulicy, którego zabrali tylko na kilka dni do domu 8) i który tak im zawrócił w głowie że stwierdzili że dwa koty w domu muszą być :mrgreen: ) z którym potrafią przez 2 godziny biegać tam i z powrotem po mieszkaniu :)

Tu dla Cioci specjalnie kilka krówkowych zdjęć
Obrazek
Obrazek

Kulcia miała mnóstwo telefonów od osób zainteresowanych jej adopcją, mimo że wydać by się mogło że taki zwykły biało czarny kotek. Kilka domów było do skreślenia na dzień dobry, kilka dość fajnych-odesłałam do pobliskich schronisk- a dla Kulci znalazł się dom najlepszy z najlepszych -taki jak chciałam, z drugim młodym kotkiem, z którym Kulcia może rozładować swoją wielką energię. Po tygodniu zostali wielkimi kumplami :)

berni

Post » Nie mar 29, 2015 18:11 Re: Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

Aaaa no patrz. Bo nic mi nie powiedziałaś. Ja MUSZĘ zaglądać na to miau jednak :)
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pon mar 30, 2015 8:10 Re: Piękna i kochana Zazulka trikolorka szuka domu.

To świetnie, że taki dobry domek znalzał się dla Kulci :)
Teraz czas na dom dla Zazulki :ok:

mahob

[poprzednia]